Något bättre

Ja eftermiddagen blev något bättre än förmiddagen iaf.
Jag fick en halvtimme ensam ute på altanen för att samla tankarna och andas ut innan vi packade in alla barnen i bilen och åkte in till stan.
Lämnade av Oscar på kalaset och sedan hade vi 1½ timme på oss att uträtta lite ärenden.
För att minimera risken att killarna skulle ryka ihop släppte maken av mig vid Plantagen där jag och Alexander inhandlade lite mer sjösten. Under tiden köpte dom mer kantsten på byggmax.
Hämtade upp oss igen och sedan var vi och köpte ny patron till sodatreamen, äntligen, den har bara varit tom typ sedan förra sommaren.

Passade även på att kika på lite resväskor, behöver 3 lite mindre till killarna då vi åker till Turkiet i Augusti men vet inte riktigt vad vi ska välja för några, vill ju inte lägga någon hel förmögenhet på dem heller då det liksom inte är varje vecka dom kommer användas efter det. Hade det varit det hade jag valt de snygga titanväskorna men nä, har ingen lust att lägga närmare 4000 för 3 små väskor.

Titanväskan för typ 1300 kr


Kaddie för runt 400 

Är ju inte jämförbara egentligen men somsagt priset får nästan avgöra i detta fall
Någon som har erfarenhet av kaddie förresten? eller kanske har något annat märke att rekomendera?
Det ska alltså vara välskor i storlek av ett handbagage ungefär så även 4 åringarna orkar dra dem.


Efter det var det dags för handling, städade kylskåpet mellan varven o morse och insåg att det behövdes kompletteras lite.
Barnen skötte sig faktiskt ganska bra inne i affären om jag får säga det själv, hade förväntat mig rena cirkusen eftersom jag hade morgonen färskt i minnet, men dom kan bara dom vill.
Så långt allt bra.

Efter vi hämtat upp Oscar på kalaset for vi flrbi coop för att se om dom hade någon bra pool för att svalka barnen i men det fanns tyvärr inget. Vi har ju en stor pool men den känns lite tidigt att fylla redan nu.
Hinner inte mer än backa ut från parkeringsfickan så börjar Alexander gnälla, sen tar det inte många sekunder innan han spyr! Hela han, bilstolen, sätet och dörren, då var det tur vi hade köpt en hel bal med papper då vi var och handlade, ibland har man tur, annars hade vi stått där utan någonting att torka med.
Var till att få av honom kläderna och ta av tyget på bilstoen så vi kunde ta oss hem iaf, stackarn, trodde verkligen de andra skulle klara sig nu när det inte blev något mer med Elliot.
Hoppas nu inte barnen på jobbet blir smittade av Elliot som var med mig i går hela dagen, men då hör hon väl av sig hoppas jag.

Väl hemma blev det grillar för oss som mådde bra och llte vatten till Alexander, mer ville han inte ha.
Han somnade som en stock kl 19, medans Elliot höll sig uppe till 20.
Oscar ska vi inte prata om, han kom inramlandes vid 22 efter att ha varit hos grannen och spelat kubb hela kvällen.
Hoppas nu bara han tar igen det med lite sovmorgon i morgon bitti.

Hade bestämt med några bekanta att vi skulle träffas i slottskogen i morgon men det blir det inget av med, vill inte riskera att dom åker på magsjuka om det nu är det Alexander åkt på.
Vi satsar på nästa helg iställt och håller tummarna att alla är friska och krya tills dess.

Ska tydligen bli lika fint eller till och med finare väder i morgon, gött, då kanske vi kan få lagt klart stenarna framför köksfönstret.



Oscar och Alexander rastar Oscars kanin stampe.

Hoppas ni alla haft en bra dag, Kram

Gaaa

Gud dagens början har verkligen varit hemsk.
Killarna vaknade 6.45 och från dess har de bråka, skrikti, salgits, retats ja allt man kan göra för att reta gallfeber på brorsorna och framför allt mamma och pappa.

Vi föräldrar är vid det här laget helt slut men deras enerig verkar det finnas en hel del kvar av.
Oscar ska på kalas i eftermiddag och hade det inte varit för att det är på ett lekställe där de bjudande barnens föräldrar betalt för varje barn som kommer hade han garanterat fått stanna hemma, han förtjänar inte något kalas i dag!
De små killarna ha tyvärr som vanligt indraget lördagsgodis, kommer inte ens ihåg då vi köpte godis till dom längre, det var bara länge sedan.
Är så trött på allt bråkande, vad ska man göra?

Kan man säga upp sig?

Ute skiner solen och det ser helt underbart skönt ut, men jag har inte ens hunnit ut genom altandörren än.
Funderar på att lämpa över huliganenra till mannen en timme och ta med mig Fatboyen ut på altanen.

Hoppas er förmiddag börjat bättre för er alla, Kram

2½ timme kvar

Elliot fick inte gå till dagis i dag då det fattadet typ 3 timmar på 48 timmars regeln,  så han fick följa med mig till jobbet istället.
Fick börja en timme senare i morse så vi kom hit lagom till kl 8.
Vi har haft det rätt mysigt trots allt.
På förmiddagen lekte barnen ute på gården och sen vid 12 packade vi oss in i bilen allihopa och åkte bort till köpcentret och handlade lite och åt sedan lunch på Mc Donald, Elliot var nöjd kan man säga, Mc istället för syskonens dagis/skolmat. Får se hur det tas av de andra då han kommer hem och berättar det:)
Eftermiddagen har spenderats till stor del ute den med, det är ju så härligt väder, en väldig skillnad mot för i går då man höll på att blåsa bort. Nu känns det nästan som om sommaren är påväg, men man ska väl inte ta ut något i förskott misstänker jag, det ändras ju fort.

Eftersom jag fick börja en timme senare i morse får jag därmed sluta en timme senare i kväll, så Elliot och jag lär väl vara hemma vid halv 9 snåret nångång, vi får se, kanske stannar vi en stund till då vi endå är här, vill jag så får jag nog jobba till 01.00 i natt.

Hoppas nu det fina vädret håller i sig i helgen så man kan få lite fixat ute.

Ha en fin fredagskväll, Kram

Gjorde en liten fuling

Elliot var sig själv i går eftermiddag igen och även i dag på morgonen så efter att jag lämnat av de andra barnen på sina respektive ställen gjorde jag faktiskt en lite fuling och åkte in till "stan" för att fixa det som var viktigt för dagen.

Hade ju inte köpt några presenter ditt fröknarna på dagis så det var jag verkligen tvungen att fixa i dag, blev en varsin orkidé, kanske lite tråkigt men känndes neutralt och det kan ju inte bli "fel" med en blomma liksom.



Sen är det ju morsdag och jag vet att min mamma skulle bli väldigt besviken om inget kom i hennes brevlåda i morgon så det blev en tidning, choklad och en härlig duschcreme från Bodyshop till henne.



Sen hittade jag öven fleecejackor på Kappahl som jag var tvungen att köpa, hängde 3 jackor på stället varav två var i Elliot och Alexanders storlek, det måste ju vara ett tecken på att dom var ämnade för oss.
Billigare än pops blev det ju givetvis också, det tackar vi för.



Tog väl en timme ungefär och jag tryckte ner honom i Moas vagn så han inte kunde springa runt och talla på alla andra haha Nog för att det säkert såg lite löjligt ut med ett så stort barn i vagn men det skiter jag i, nöden har ingen lag.

Nu är vi iaf hemma igen och jag ska ta och leta igenom garderoberna efter lite kläder till dagisbarnen, dom ska vara utklädda till Emil, Ida eller Pippi på dagis i eftermiddag och vi har inget av det så det får bli ltie hopplock, men det ska väl gå det med.

Här sitter Elliot och funderar på om han ska tordas äta upp någa Mm som jag gav honom eller inte, han valde inte, ibland är dom för roliga.



Här stormar det, hoppas ni har bättre väder, Kram

Sovrummet

Gjorde en kraftansträngning i sovrummet för någon dag sedan, och bytte gardiner och la på överkastet, vilket inte händer så ofta. För det första har vi inte något snyggt överkast utan billigast möjliga från IKEA bara och sen så är det ju nästan inte lönt då vi sover om varandra i denhär familjen, känns onödigt att bädda sängen för några timmar bara då man inte ska ha besök.

Tog in den lila färgen i sovrummet, känns lite mysigt nu när det är vår

 



Sängbord har vi fortfarande inte hittat några vi gillar så stolen får tjänstgöra ett tag till.
Tavlor, lika där, kan liksom inte bestämma oss för vad vi vill ha och vill inte ha kulsprutehål i väggen i onödan, då får det hellre vara tomt ett tag tills vi vet vad vi verkligen vill ha.

Nu ska jag se lite BB, sen sova, godnatt



Då var man i träsket igen

Vab träsket:(
Lämnade barnen som vanligt i morse, åkte till jobbet men han inte mer än göra klart morgonsysslorna inna min mobil ringde, det var dagis.
Elliot hade tydligen legat på soffan mer eller mindre hela morgonen och nu hade han spytt.
Eftersom jag har det jobb jag har så kan jag inte bara åka ifrån, det är en hel del som måste klaffa innan det går,så det blev endel samtal fram och tillbaka innan det var ordnat.
Gubben fick åka en kvart tidigare från jobbet och jag fick ringa den andra tjejen som turligt nog var gullig och sa att hon kunde börja tidigare.
Så han fick spendera förmiddagen hemma brevid en sovande pappa tills jag blev avlöst klockan ett på jobbet.
Det hade gått superbra, Elliot är av den lugna typen då han är ensam så har han bara tvn som sälskap så gör han inte mycket väsen av sig, och speciellt inte då han är sjuk dessutom.
Vet inte vad det kan vara, nu på eftermiddagen har han varit hyffsat pigg endå men får givetvis stanna hemma i morgon med för att vila upp sig.

I morgon är det dessutom sommarfest på dagis, skulle vara typiskt om han missade den.
Barnen ska vara utklädda till pippi, Emil och Ida och sjunga sommarsånger och ha lite picknik, hoppas bara vädret är bättre än i dag.
På eftermiddagen i dag haglade det, hagel stora som puttekulor, är glada att vi var inne då kan jag säga.

I morgon har vi massor av saker som måste göras, får se hur vi ska lägga upp det hela.

Måste fixa present till dagispersonlen
Köpa present till Oscars kompis som han ska på kalas till på fredag direkt efter fritids
Köpa fleece jackor till Elliot och Alexander, funderar på Pops, hittar inga andra med Windstopper i år.
Lägga endel halsband på lådan.
Städa
Ringa endel samtal

Ja listan kan göras längre men jag tror jag ger mig där.



En Elliot som är ltie piggare på kortet än vad han var i dag då jag kom hem

Hoppas ni haft en bra dag, Kram


Helgens jobb

Som jag skrev tidigare fick vi ju en hel del gjort så barnen var hos farmor och farfar i söndags, bland annat fick vi planterat en röd och en svrt vinbärsbuske som jag fick av min mamma och hennes gubbe då jag fyllde år.
Ingen av oss gillar väl egentligen bären, men vinbär tillhör väl på något sätt det man "ska" ha i en trädgård?



Blev mycket grönt på den bilden.

Sen påbörjade vi även projekt lägga sten framför köksfönstret, tyvärr hade vi inte sten så dett räckte men en bit på vägen kom vi iaf. I tomrummet jag lämnat utan sten ska mindre sjösten läggas efter att jag planterat någon sorts gräs, tror det kan bli riktigt snyggt och något som bryter av lite itsället för bara sten hela vägen.





Set att det inte ser helt rakt ut på bilden men det kan jag nsätan lova att det är, har legat med vattenpass och tummstock och mätt.

Nä nu väntar utvecklingssamtal på dagis för Elliot, Alexander och Moa, bäst att rusa, ska vara där om 10 minuter.

Ha det fint, Kram

Man skulle få fler

Alltså det borde faktiskt vara så att för varje barn man fick så följde det med en extra timme på dygnet, hade inte det varit bra så säg?

Just nu går jag back, mina timmar räcker inte.

Får ta ett fotorace med bilderna från helgen i morgon istället, nu ska jag förflytta mig in till sovrummet och slappa lite framför Big brother innan jag somnar.

Hörs i morgon, Kram

Så var det måndag igen.

I går hade vi turen att få lite barnvakt åt de tre minsta så vi kunde få gjort lite ute i trädgården utan att bli avbrutna varannan minut.
Vi la lite sten framför köksfönstret, rensade och la ny jord under träden, planterade vinbärsbuskar jag fick då jag fyllde år, sådde och vattnade gräs, städade i garaget och det bästa av allt, vi fick in den gamla BILEN i GARAGET!
Alltså vårt garage ser allt som oftast ut som ett katastrofområde men efter att fyllt hela stora bilen med skräp och omstrukturerat lite så fick vi in den.
Den ska ju egentligen bort men är för snål för att köra en till skroten där man inte får ett endaste öre för den.
Är troligtvis inget svårt alls att fixa och den är frotfarande i fint skick så det hade varit bra mycket bättre om någon villge ge oss en tusenlapp eller 2 och fixa till den. Det är ju trots all 2 sprojlans nya däck på den, och ett helt nytt avgassysten för över 2000 kr.

Bilder kommer lite senare, hade inte med mig kamera ut ens i går, är nog första dagen jag inte tagit en endaste bild, får ta igen det i dag.

Troligtvis kommer en mamma och hennes son från föräldragruppen hit i dag, annars har vi inga planer alls, vad ska ni göra?

Kram

Dagens bilder



Moa kollar om spadarna går att äta



Sanden var god iaf, ser man runt munnen



Killarna på studsmattan



Alexander



Det tar sig, förra året trodde jag dom skulle dö, i år blommar dom så här vackert



Var en sväng in till "stan" och gjorde den osäker tilsammans med en erbetskamrat, detta blev inhandlat till Moa.
Killarna fick förra helgen så nu vet det hennes tur.



Alla våra kottar uppradade i solen.

Alltså kan man få fototumme så kommer jag garanterat att få det, har sedan i söndags då vi köpte kameran tagit i genomsnitt 150 bilder om dagen!

Det var några av dagens foton, nu ska jag SOVA, gud natten som var sov jag bara mellan 4-5 timmar så det ska bli gott att förhoppnigsvis få några fler timmars sömn i natt, Kram

Sammanfattning

Har varit lite tunt med inlägg de senaste dagarna men det har varit fullt upp så det har liksom bara blivit att man gjort det viktigaste och då man suttit vid datorn.

I torsdags var vi iaf på släktträff för min mans familj, var runt 70 vuxna och 35 barn så det var fullt hus, kände väl egentligen inte så många förutom hans sykon och kusiner med familj men det var trevligt iaf och god mat och fika.

Här är våran "lilla" skara innan vi åkte, väldigt motljus men när 3 av 4 redan satt där ville jag inte flytta på dom:)



I går jobbade jag 7-19 som vanligt på fredag, gick förhållandevis fort endå så det var skönt.
Var hemma straxt innan 19.30 så då var det bara att pussa lite på alla barnen och få dom i säng, alla utom Oscar var lagda straxt innan 20 då min kusin ringde på dörren.
Han kunde inte komma då jag fyllde år så han skulle komma och grilla lite med oss igår istället.
Han bor väl en 35 minuter från oss så han körde motorcykel ner.

Klockan gick och vid 23 skulle han börja bege sig hemmåt, han fick på sig hela munderingen och åkte iväg, sen gick det inte många minuter förrän min telefon ringde och det var han.
Han hade då inte hunnit alls långt innan ett rådjur hade kommit i hans väg och han hade varit tvungen att tvärbromsa så både han och motorcykeln låg i diket.
Slänge mig i bilen och åkte dit, som tur är så hade det kommit en bil efter honom som han kunde stoppa, så denne hade då ringde polisen som givetvis sket fullständigt i det men dom skulle iaf ringa en jägare som kunde ut och leta efter rådjuret.

Erik gick trots att klockan var mycket till grannen som lägligt nog hade en släpvagn hemma för att höra om vi kunde få låna den och det gick givetvis bra, tack tack.
Så jag fick in min kusin i bilen och åkte hem för att hämta släpvagnen, sedan for han och Erik bort för att hämta den.
Passande nog hade jägaren precis kommit så som fick hjälp av honom,
Dom hittade även rådjuret som avlidit av smällen, tydligen var det en hona som var gravid.

Fick in det som var kvar av motorcykeln i vårt garaget och sedan fick gubben skjutsa honom till akuten, han hade ont i ena höften så det känndes som det var bäst att kolla upp och få det inskrivet i journalen så det finns dokumenterat ifall det blir något mer.

Han klarade trots allt bra, vilket vi är mycket tacksamma över, ska ringa lite senare och höra hir det är med honom.
Givetvis är ha jätteledsen äver motorcykeln som fick mycket skador men det är ju materiella skador, det kunde gått mycket värre.

I dag har jag en date med min jobbarkompis, vi ska iväg till en nyöppnad second hand och sedan ta en fika, ska bli mysigt. I eftermiddag ska vi träffa en annan familj, men vi får se, känns inte som vi kanske orkar det i dag då vi inte fått sova så mycket, blir lite stoj och stim med våra 4 och deras 3 barn:)

Nu e det dax att göra mig och barnen klara för dagen, gubben sover fortfarande och lär så göra ett tag till.

Hoppas ni andra hade en bättre fredagskväll, Kram

Minifredag

Har jobbat en dag o sen e man ledig imorgon igen, en riktig glidarvecka, det bästa vore ju om man kunde fått vara ledig på fredag också men sån tur har man ju inte tyvärr.

Eftersom jag slutade en timme tidigare i dag så ringde jag hem och väckte upp gubben och hämtade sedan upp honom på vägen så vi kunde hämta alla barnen tillsammans, tycker det är så mycket mysigare då vi ibland kan göra det tillsammans.

Väl hemma lekta barnen för en gång skull ganska fint så jag slänge ihop en pannkakssmet och ställde mig och stekte, det tar sin lilla tag då man ska steka pannkakor till 6 pers vill jag lova!

Eftersom vi ska iväg på släktträff i morgon kände jag det var läge att fixa Elliots frisyr, ha såg liksom inget och vi såg inte honom:)
Jag är absolut inte duktig på att klippa men nu kan man iaf se hans ögon och han slipper dra undan håret för att se.
Passade även på att kapa Moas lugg lite men hon var helt vansinnig då jag klippte så vi får väl se i morgon efter hon badat om det behöver justeras.

Efter att de 3 minsta var lagda åkte gubben och Oscar iväg och handlade medans jag svarade på lite mail, plockade lite, slänge i en tvätt och skrev lite blompinnar.
Har som ambition att innan maj är slut så ska jag ha lyft på pallkragarna, grävt ut en stor rund cirkel, lagt dit en duk, ställt tillbaka pallkragarna och sedan fyllt på med något fint grus runtom. Tror ni jag hinner?

Iaf OM jag hinner så måste jag ju så lite så jag ha inhandlat lite fröer och tänkte vara så organiserad så jag sätter dit pinnar i år så man ser vad man sått, förra året gjorde jag inte det, vilket var en miss



Ska läsa igen lite på bloglovin nu, hade visst nästan 50 inlägg att läsa, och då hade jag endå läst ikapp i går kväll..

Hoppas ni får en fin dag tillsammans med era familjer i morgon ni som är lediga.

Kram


Vår dator sjunger på sista versen tror jag.

Har jätteproblem med att öppna länkar, ladda upp bilder och att kommentera inne hos er andra, ibland går det men allt som oftast inte:(
Vill bara ni ska veta att jag i alla fall försöker, även om jag oftast inte lyckas, utan att istället hela internet stängs ner och jag får börja om igen, aningen ströttsamt.

I eftermiddag har vi iaf varit och inhnadlat nya vita piké tröjor till alla killarna som jag tänkte dom ska ha på släktträffen på torsdag, till dessa blir det mörkbruna lite längre shorts för alla 3.

Vet inte hur ni andra tycker ang att klä barnen lika men jag känner som så , att när man är på ställen med mycket folk så känns det bra att alla har lika kläder på sig för att lättare kunna hålla kolla på dem.
Sen tycker jag iof det är lite gulligt också och man framhäver deras samhörighet. Moa får vi försöka matcha bäst det går:)

Ha nu en fortsatt trevlig kväll, själv ska jag ta fram lite inför morgondagen, då det absolut inte blir någon sovmorgon till halv 8 inte, utan 5.30 ringer min mobil och 6.15 ska vi infinna oss på dagis.

Kram och godnatt

Tisdag fm

Vaknade med ett ryck 7.27, lite i väl senaste laget då de 3 små ska vara på dagis kl 7.30 och Oscar skulle hinna äta frukost och packa sitt fika inför dagens utflykt.

Men vi har ju vanan inne efter våra tidiga morgnar då jag börjar sju, så 7.45 lämnade jag kottarna på dagis och 7.50 svände jag in på skolans parkering, visserligen åt han frukosten i bilen menmen, vad gör man inte.
Lite tur var det iaf att vi ställt allt han skulle ha med sig på ett ställe i kylen så det bara var att slänga neri väskan.

Under förmiddagen har jag suttit och gjort halsband, försökt ta lite fina kort med kameran men lyckades inte riktigt, funderar på hur man ska få bra skärpa då man har 2 motiv man vill ska synas?
Eller går det inte?

Detta är iaf 2 beställningshalsband



Ni ser jag får ingen bra skärpa på någon av dem egentligen.

Nä, nu är det dax för en runda med bilen igen

Hörs senare, Kram

I dag har jag tränat

Eller ja varför ska man gå på gym då man lika gärna kan klippa gräset.

Finns en massa fördelar kom jag på när jag gick där och tyckte det var allmänt trist.

* Man får några steg på stegmätaren, om man nu har kommit ihåg att sätta på sig den
* Eftersom gräsklipparen skakar får man samtidigt lite fart på gäddhänget under armarna:)
* Och det bästa av allt, man får lite färg på kroppen, det får man INTE på gym!

I dag var jag till och med lite överambitiös och klippte mönster, gubben stod bara o skakade på huvudet då jag började snedda över gräsmattan haha.

Inte helt rakt kanske men det är iaf klippt på diagonalen med 2 rader som ram runtom, ja jag vet jag är lite konstig:)





Sen måste jag ju bara få berätta, vi bor i ett helt nybyggt område med 29 hus, det är minst 2 barn i varje hus, vi bor på "killgatan" så det blir endel "skitsnack".

I dag cyklade G och L förbi då jag stod och passade barnen vid studsmattan.

G: Vet du vad ett rövhål är? (skriker högt)
L: Nä 
G: Det är detdär hålet du har bak i stjärten!
L: Jaha, hur vet du det?

Sen hörde jag inte mer då dom cyklade iväg. Dom är ju bara för söta, vilka konversationerer dom har.

Sen tog det inte lång stund så kommer nästa killgäng förbicyklande, en annan L som är nyss fyllda 4 och lärt sig cykla utan stödhjul precis, vinglar till och faller precis utanför oss, jag springer givetvis dit för att se så det gick bra.
Han ställer sig upp, borsta av sig och säger till mig att: Du vet, det här är sånt som händer, man ramlar ibland!
Sen sätter han sig på cyklen och cyklar iväg, själv står jag kvar kvar och vet inte riktigt vad jag ska säga, dom är bra kloka, det är nog vi mammor ´som är lite hispiga ibland:)

Vår nya rabatt "vi" fick byggt och planterat i helgen,ska planteras lite mer växter bara.



Nu ska jag se till så Oscar kommer isäng, han ska på heldagsutflykt i morgon med skolan så det vore bra om han var utvilad.

Medans jag laddade upp bilderna tog maken tag i läggningen så jag passar på att lägga upp lite mer kort när jag endå håller på.

Elliot



Oscar



Alexander



Kram

Äntligen i min ägo

En Canon EOS 450D ligger här så fint brevid mig på bordet, jag är så GLAD!!!!!!
fattar i princip ingeting av den men har iaf hunnit tagit närmare 200 kort ni på eftermiddagen.
Får väl lusläsa instruktionsboken i kväll och se om jag blir någe klokare?

Har haft en jättefin födelsedag trots allt (var lite deppig över vissa saker i går), som jag skrev i går kom min mamma och hennes gubbe på oanmält besök i går morse, vilken överaskning, det är ju inte nästgårds direkt.

I morse kom hela familjen med fika på sängen och den oblgatoriska skönsången som gjorde att man ganska snabbt vaknade till liv, min mamma kan väcka döda med sin sång:) men man gör ju sått gott man kan heter det väl:)

Vid 11 ringde telefonen och då var det min faster och hennes man som undrade om vi var hemma, dom var ute och åkte med husbilen och tänkte komma förbi.

Så till fikat var vi 8 vuxna och våra 4 barn, alldeles lagomt många.
Bjöd på äpple/hallon/rabarberpaj med vaniljvisp, delicatobollar och barnens favorit Ballerina till fika.
Lite senare gjorde vi det lite enkelt för oss och grillade hamburgare där alla fick fylla den enligt egna önskemål, passade både vuxna och barn bra!

Vid18 hade alla dragit sig hemmåt, även min mamma, dom åkte vid 17 för att hinna ´hem till sina jobb dom ska vara på kl 7 i morgonbitti!  100 mil tar sin lilla tid

Hela kvällen har jag somsagt gått runt och tagit kort, på allt och inget.
Mycket knappar och inställningar jag inte har en aning om vad man använder dom till men det kommer väl allt eftersom,
Men har ni några universaltips så motages dom gärna.

Tänkte visa er lite av de kort jag tagit med min nya skönhet

En sammanbiten Moa med ögoninflammation, snorig näsa och kaksmulor runt munnen:)


Elliot och Alexander hoppas studsmatta, kolla in Elliots tunga...



Tycks va fjärilarnas vår i vår, i alla blommor jag fick var det minst en fjäril nämligen
Sen vet jag inte om kortet blev så bra men nånstans måste man ju börja.



Sen måste jag tacka för alla gratulationer som jag fått både som komentarer och mail., ni är får gulliga

Hoppas mi haft en fin helg, Kram

Nu är den påväg hem till mig:)

Men håller er på sträckbänken till i kväll med vad det är:)

Nu ska jag göra lite pajer innan främmane, kommer.

Elliot och Alexander, följde med farmor och farfar till kyrkan, Oscar är med pappa och handlar det sista inför grillningen i kväll och Moa sover så man får passa på och fixa lite medans det är lugn i huset..

Våra gäster får ingen fårta i dag så jag bjuder er på lite iaf, hoppas den smakar



Kram

Bild är lånad från google


Dan före dan

Vaknade upp i morse av att der ringde på dörren, helt oväntat så stod min mamma och hennes gubbe utanför, dom hade åkt de 100 milen under natten för att överaska, så gulligt av dom.
Det blir en kortvisit denhär gången då båda börjar jobba kl 7 på måndag s åker dom hem igen i morogn kväll.

Har varit på en lite shoppingrunda i dag där blandannat sten, virke och blommor inhandlades.
Min mamma har varit snäll och rensar våra pallkragar från allt ogräs och har vi tur så sår hon lite i morgon:)
Min egen gubbe och mammas gubbe har enligt instruktioner av mig byggt en planteringslåda utanför vårt lilla staket på altanen, så i kväll har jag planterat, visar bilder i morgon, om jag har riktigt tur med en ny kamera:) mamma?
 
Just nu kikar vi på Robinsson men ska nog zappa lite den sista halvtimmen då vi både vill se det och melodifestivalen.

Vad tror ni förresten om severiges bidrag, har vi någon som helst chans?

Måste man förresten ha tårta när man fyller år, känner inte alls för att ställa mig och göra någon nu, kan det kanske funka med lite nyplockad rabarber som jag gör paj av istället?
Tycker ibland det kan bli lite tjatigt med tårta, något man gör bara för att det hör till, och inte för att det alltid är så gott.

Nä nu ska jag vara lite social, hörs i morgon!

Kram

2 av 13 avklarade

Phu, sådär då var köket och Moas rum klara, bara resten kvar....



Är fortfarande inte riktigt nöjd med köket, dendär furubänken ska givetvis bort, och något mer på väggen ska upp, sen hade det ju inte skadat med nya gardiner men det är ju ren lyx:)



Lite mycket på kylskåpet men såhär på våren så är det så mycket som händer och då är alla lappar nödvändiga för att ensa ha en chans att komma ihåg allt.



Och köksbänken, fri från disk!!!

Sen måste jag få visa våra fina träd som blommar så vackert

Det första är ett äppelträd



Och sen har vi ett litet fräd med likosm hängande grenar, fråga mig inte vad det är men vackert är det!



Nu väntar mer städning

Måste städa!!

Har inte blivit något vettigt gjort på¨flera veckor nu känns det som, visst vi har städat men bara lite här och lite där.
Så i dag är det operation städning på schemat.

Gubben sover så det är bara jag och Elliot som är hemma och vakna, kl 13 ska vi upp på Oscars Lädbils race som dom har på fritids så det hade varit gott att få städat klart innan vi går dit.
Inte så smart att ta med Elliot kanske men vi ska ju trots alla vara ute hela tiden och sätter jag honom i Moas vagn så behöver han ju inte springa runt och kladda ner de andra barnen heller.

Problemet är nu bara att jag gärna börjar och städar men efter en stund hamnar jag här iaf, så därför sätter jag lite krav på mig sjävl att ska jag sätta mig här måste jag först ta kort och visa upp ett färdigstädat rum:)

Vi får väl se om jag återkommer haha

Hoppas ni får en fin dag, här ser det ut att bli soligt och varmt i dag, gött!!

Hej så länge

Smörgåstårta

På söndag är det då dax att fli ett år äldre igen.
Hade tänkt att göra en smörgåstårta då jag inte vet när och om någon kommer så känns bra med lite matigare tårta än en vanligt gräddtårta.
Problemet är nu bara att jag inte hittar mina recept som jag användt mig av tidigare.
Trodde jag varit duktig och skrivit in dem receptboken men inte då.

Så är det någon som har recept på nåogn god fyllning så tas det tacksmat emot.
Kan ju söka recept men jag tycker inte alltid dessa recept motsvarar förväntningarna, bättre att få något rekomenderat som andra tycker är gott.

Nu ska jag väcka gubben så han kan åka och hämta de andra kottarna på dagis och skola.

Kram

Varför

Varför är det så att vissa kan säga precis vad dom tycker och tänker och förväntar sig att alla ska hålla med och tycka det är okej, medans andra inte får tycka eller tänka alls utan att omgivningen misstycker?

Har speciellt en bekant som detta  "problem" ofta uppstår med.
Hon säger ofta vad hon tycker och tänker om våra barn, vårt hus, vart vi bor, vad vi gör, vad vi jobbar med och ja i princip allt har hon e åsikt om, och det måste man ju givetvis få ha.

Men så när jag säger vad jag tycker och tänker då är det inte okej längre på något vis.
Diskuterade lite ang att sälja hus och jag sa att jag tyckte det känndes lite osäkert på marknade just nu och att man inte kan vara säker på att få det man har tänkt sig för sina hus som det ser ut nu.

Dom har nämligen fått sitt hus värderat till ganska mycket mer än vad andra hus i deras område sålts för, så för deras egen skull så tycker inte jag det känns bra att vara helt säkra på att få så mycket mer även om deras hus är i princip totalrenoverat. men det var uppenbarligen fel av mig att säga så för där abslutades samtalet.

Jag menar jag sa ju detta endast av omtanke, givetvis hoppas jag dom får så mycket som möjligt för sitt hus, det vill väll alla ha. Men man kan inte vara för säker i dagens läge, många av husen ligger ute väldigt länge och även om dom till slut blir sålda så är det ju inte säkert dom får det dom gått ut med.

Vi är också ltie sugna på att flyttapå oss men just detta gör att vi är lite tveksamma till försäljning just nu, man vill ju inte gå back!

Ja jag vet inte, ibland känns det som det är lika bra att inte säga nånting utan bara hålla med?
Man säger ju inte sånna saker för att "skada" utan mer för att få en annans vinkel av det hela.

Jag själv vill gärna ha andras synvinklar i just sånna här stora beslut då man själv kan "snöa in sig" och liksom bara se fördelarna och inte det som kankse inte blir som man tänkt sig.

Nä nu känns det som jag svamlar iväg, vara bara tvungen att skriva av mig lite.

Och du, om du läser detta, jag önskar er givetvis alla lycka till med det val ni väljer, det vet du!!!

Kram


Dagen

Ja dagen har varit lugnt, eller vad kan den annars bli med bara ett barn hemma?
Iaf jag och ellot har inte gjort något vettigt förutom det vanliga att plocka i och ur diskmaskinen och tvätta lite.
Resten av dagen spenderade vi i soffan, så mysigt, när man har fler barn känns det som tiden att bara sitta med ett barn och bara va liksom är väldigt begränsad.
Vid 12 såg han väldigt trött ut så jag frågade om han ville sova, vi la oss båda två på soffan och somnade gott tillsammans.
Kl 14.30 hade vi tid för Moa på Bvc så jag åkte och hämtade henne på dagis medans Elliot fick sova kvar hemma med pappa.

Hon börjar bli stor vår lilla bebis, 80 lång och 10,8 kg!!

På vägen därifrån såg jag vår lilla bil svänga in mot affären så jag åkte efter, Elliot hade vaknat och skulle bara in med pappa på affären en snabbis innan dagis och fritidshämtningarna. Jag och moa körde hemmåt och han både städa tvättstugan och vika tvätt innan dom anda kom hem.

Resten av eftermiddagen har vi bara varit, barnen har nästan inte bråkat alls:)
Så mysigt med sånna eftermiddagar då allt bara flyter, jag fick ett ryck och strök domdär förbaskade vardagsrumsgardinerna som legat och väntat på mig i minste en vecka, nu fattas bara lite nya växter i fönstren.

Får se som jag åker iväg och fixar lite nya i morgon kanske, beror lite på hur många barn jag får hemma, Alexander såg lite kletig ut han med nu i kväll:(

Dåligt med bilder, jag vet men jag hittar inte kameran sedan vi var i Stockholm, kan det vara ett teckan på att jag måste köpa en ny måntro?:)

Nu ska jag fixa det sista i vardagsrummet innan sängen väntar

Kram

VAB

Ja så blev det en vabbdag i dag.

Elliot var riktigt trött i morse så jag lärt honom vara och tog de andra först, när dom väl var påklädda kom Elliot och jag ser han är helt kletig i hela ögonen:(

Eftersom dom andra då redan stod påklädda vid ytterdörren och inte hade några symtom på ögoninflammation så fick dom gå till dagis, rätt eller fel? jag vet inte men dagispersonlen sa inget då jag berättade varför Elliot var hemma och jag sa att är det nåogt får dom ju givetvis ringa.

Skulle endå sluta lite tidigare i dag för att ta Moa till Bvc så på det sättet "passade" det bra att vabba just i dag då jag en då skulle jobba kort dag men det blir ju alltid bökigt med jobbet.
Inte jättekul att ringa och väcka min jobbarkompis kl 6 på morgonen för att höra om hon kan ta mitt pass och sedan behöva jobba till 21 i kväll.  som tur är har jag världens bästa så hon ställer alltid upp men det kan man ju inte alltid ta förgivet att hon kan liksom, hon måste ju också få sin dygnsvila.

Får se vad vi hittar på i dag, han är ju inte sjuk på det sättet att han vill ligga och sova i soffan hela dagen liksom,
Just nu tittar han på Lazytown medans jag läser bloggar:)

Ha en fin dag, Kram

Gråter

Sitter och gör smycken och har Efter tio med Malou på i bakrunden.
Just nu pratar de med ett föräldrapar som förlorat sin lille Jack bara en kort tid efter han föddes.
Han föddes i v 27+1 och dog av en blödning i lungan.
När jag hör sånna här berättelser så blir jag alldeles tårögd och tänker tillbaka hur vi själv kämpade då vi väntade tvillingarna.
Dom var beräknade att komma den 31 mars men redan på nyårsafton fick vi åka in för jag hade börjat få värkar, väl innen fick jag dropp som skulle stoppa värkarna och fick sedan ligga inne på BB för observation, denna gången lyckades dom stoppa dem och jag fick efter några dagar komma hem igen.

Efter ytterligare 2 veckor var det dax igen och samma sak då jag fick dropp och blev liggande på BB för observation i nästan 2 veckor med stränga order om att ligga still i sängen!
Hur lätt det nu är då man ligger i en stenhård sjukhussäng och har ont överallt.
Fick iaf komma hem med samma order om att soffläge var det som gällde, den 12 februari var det världens snöoväder och givetvis börjar värkarna igen och denna gången kännde jag att nu går det inte längre.
Vi körde i 40 km i timmen hela vägen upp till sjukhuset och väl där var det bara in på förlossningsrummet och då var det inget snack om saken , nu skulle dom ut, det var inget att vänta på längre.

Så den 13 februari föddes våra 2 små gossar i v 33+5.
Nu hade vi den turen att jag inte hade några andra komplikationer som komplicerade det hela utan "bara" förtidiga värkar så barnen kom ut och mådde förhållandevis bra.
Dom fick ligga kvar på neonatalen i nästan 2 veckor för att lära sig äta men annars klarade dom sig jättebra.

Jag är evigt tacksam för den hjälp vi fick under vår resa och som gjorde att vi i dag har 2 friska och pigga killar.

Mamma älskar er!



Kram

Utmaning

Fick en utmaning av Mamma Russin för ett tag sedan, nu äntligen har jag lite tid över att göra den.



10 FAVORITER

  • Dialekt: Jämtländska med inslag av göteborska
  • Mat: Stuvade makaroner
  • Låt: ?
  • Film: Tittar inte så mycket på fil men då jag gör det blir det mycket dram/komedi
  • Tecknad figur: 
  • Sport:  Skidor
  • Komiker:  -
  • Veckodag: Fredag, om jag är ledig vill säga
  • Glassmak: nougat
  • Soloartist: -


9 FÖR TILLFÄLLET

  • Humör: Trött
  • Tanke: 
  • Kläder: Capri och kortärmat
  • Bakgrund:  Nyhetsmorgon på tv4
  • Känsla: stressad
  • Tid: 9.29
  • Bästa sak: ledig
  • Irritationsobjekt: alla måsten


8 FÖRSTA

  • Bästa vän: Var det länge sedan man pratade med
  • Husdjur: Kaninen Tage
  • Utlandssemester: Mallorca
  • Piercing:  i örat
  • CD skiva: Absolut music
  • Bil: Polo
  • Ord:

7 SENASTE

  • Telefonsamtal: En fd jobbarkompis 
  • Mat:2 smörgåsar med ost
  • Dryck: Mjölk
  • Biltur: Lämnade på dagis och skolan 
  • Tv-program: Nyhetsmorgon
  • Spelad låt: Radion
  • Köpta klädesplagg: Endel toppar jag beställt fån Lindex


6 HAR DU NÅGONSIN

  • Dejtat någon av dina bästa vänner: Nej
  • Brutit mot lagen: jo det har nog hänt 
  • Blivit arresterad: Nej
  • Badat naken: har hänt ja 
  • Varit med på TV: Ja
  • Varit med i tidningen: Ja


5 NEJ TACK

  • Skolämne: Kemi, biologi, fysik 
  • Mat: Couscous eller hur det nu stavas
  • Musik: Opera
  • Dryck: Whiskey
  • Djur: Spindlar, ormar


4 SAKER

  • Du gör när du har tråkigt: Sätter mig vid datorn eller sover
  • Du gjorde igår kväll: Surfade
  • Du kan höra just nu: Nyhetsmorgon på tv
  • Du inte kan leva utan: Min familj såklart


3 PERSONER

  • Du kan berätta allt för: Mannen
  • Du tycker om: Mannen, barnen och resten av familjen
  • Du inte gillar:  Oärliga mäniskor

2 VAL
  • Coca cola eller fanta: CocaCola
  • Hund eller katt: Just nu katt men hade görna haft en hund om vi haft tid för en.

1 ÖNSKAN
  • Att någongång känna sig som hemma i sitt eget hus och var nöjd:)

Så nu vet lite mer om mig, hoppas jag uppfattat frågorna rätt nu bara så det inte blev konstigt nånstans.

Nu ska jag göra lite msycken.

Ha det fint, Kram





12 miljoner!!

Nu är Äntligenhemma huset till salu för den enorma summan av 12 miljoner!!

Brukar oftast inte tycka sånna här projekt brukar bli så himmla snygga men detta skulle jag faktiskt kunna tänka mig, om jag hade haft 12 miljoner vill säga.....



Bilden lånad från Hemnet


Vår Stockholmshelg

Fredag:

Eftersom gubben hade jobbat natt så la han sig och sov en par timmar inna vi gav oss iväg.
Kom i väg vid 11, vädret var perfekt och Moa var trött så hon somnade ganska fort och vi kunde avverka en hel del mil innan hon vaknade vi och vi passande nog passerade Örebro.
Svänge inom där en sväng för att försöka hitta nåogt till våra vänner som vi skjulle äta middag hos men hittade inget roligt så det fick bli en blomma, en orkidé är väl aldrig fel?
Väldigt fint köpcentrum var det iaf, fanns en massa roliga butiker och väldigt frächt allting, synd bara att vi inte hade mer tid.
Jag hade kört den första biten så nu fick gubben ta över. Jag tycker inte det är så roligt att köra så allt som oftast är det han som kör men eftersom han jobbat och inte sovit så mycket innan så känndes det bäst att jag tog den första biten.
Vid 17.30 hittade vi rätt till vårat hotell som var Radisson SAS hotell i Solna, ett väldigt fint hotell men som tyvärr inte motsvarade mina förväntningar riktigt.
Det stod att alla deras gäster sover i hästenssängar men jag vet inte om man kan kalla det det om det bara är bäddmadrassen som är det? Vi båda vaknade iaf på lördagen med väldigt ont i ryggen:(
Det andra "konstiga" var att det bara fanns ett täcke, alltså inget stort dubbeltäcke utan ett sånt vanligt mam har i sängen hemma. Så det har vi "bråkat" om under nätterna, lite snålt om jag får säga vad jag tycker.
Vid 19:30 anlände vi iaf till våra bekanta i hässelby, där serverades vi middag och barnen kunde busa runt, de har en kille som nyss fyllt 2 och en liten bebis.
Eftersom det inte är så ofta vi träffas så flög timmarna givetvid iväg så vi var nog inte tillbaka på hotellet förrän klockan var närmare 23, då var det bara att lyfta över Moa från bilstolen och in till sängen, själva var vi också helt slut så vi somnade ovaggade vi med.

Lördag:
Vaknade av Moa vid straxt innan 7 men låg kvar och drog oss till straxt efter 8, sen var det ner och äta frukost, väldigt gott och ganksa mycket att välja på, men Teneriffafrukosten var nog snäppet bättre endå tyvärr, menmen, vi blev mätta iaf, och det är ju huvudsaken.
Vid Halv 10 tog vi bussen in till Odenplan för att sedan gå sista biten in till stan, hittade endel småbutiker på vägen men tyvärr hade dom inte hunnit öppna.
Sen traska de vi runt där tills klockan var 3 tror jag, då hade vi hunnit med alla de vanliga butikerna så som Åhléns, Lindex, H&M och även Village, Stockhome, och lite andra roliga små butiker jag inte har en aning om vad dom hette eller var dom låg:) Vi gick lite planlöst runt och letade så jag har egentligen ingen aning om var vi varit, haha
Vi 3 tog vi bussen tillbaka till hotellet och där sprang vi ner till bilen och åkte vidare till Barkarby, det är ett måste då man är i STockholm, dom har ju Pop outlet där!!
Tyvärr är det ju så med outletter att de har ett väldigt varierande utbut så denna gången blev det inga inköp menmen, hade vi inte åkt dit hade jag ju fortfarande undrat liksom:)
Passade på att göra de andra butikerna osäkra när vi endå var där.
På vägen hem skulle vi köpa med oss lite gott till Robinson opå kvällen och den enda mataffär jag vet var den ligger i Stockholm är City Gross i Bromma så den fick det bli! Världens omväg säkert men vi fick ju se lite mer av stan iaf.

VÄl på hotellet orkade vi inte mycket mer, så vi la oss allihopa i dubbelsängen och bara mös, åt lite chips och hade det gött.

Söndag:

Dagen började vi 7 då Moa tyckte det var dax att masa sig upp, åt frukost och packade våra grejor för att sedan vid 9 bege oss hemöver, tog svängen förbi min faster i Eskilstuna och belv givetvis kvar ganska så mycket längre än vad vi tänkt men vad gör väl det, så mysigt att kunna träffas och hem han vi ju iaf.
Vi blev bjudna på kaffe, mat och kaffe igen. Moa han även med en sväng till Hösthagen för att spana in höstarna, tyckte nog det var lite läskigt för hon ville inte gärna stå ensam utan min faster fick bära henne, men de e klart dom e ju bra stora om man jämför med henne.

Vid 21 svänge vi äntligen in bilen på vår uppfart, då var Elliot och Alexander lagda av farmor och farfar medans Oscar satt i fönstret och väntade. Han kunde nog inte riktigt slappna av innan vi kommit hem, han var ju så spänd på om vi köpt det han önskat sig, och det hade vi ju såklart gjort, så efter det kunde även han komma isäng.

Ja det var våran Stockholmhelg, sammanfattningsvis så har den varit helt underbart skön, man uppskattar helt klart sånna här saker på ett annat sätt sedan man fick barn. Måste verkligen förska komma iväg oftare både för vår och barnens skull. Nu är det ju  inte alltid så lätt då vi har väldigt svårt för att få barnvakt men somsagt man uppskattar det ju bara ännu mer när man väl kommer iväg då!

Shoppat blev det faktiskt inte så mycket, nya skor till E och A, ett stopmärke som Oscar önskat sig, och en söt lite servis i prickigt till Moa, till oss blev det inte så mycket alls nu när jag tänker efter. Höll i en postlåda på Bruka design men la tillbaka den igen då vi kännde att den var onödigt att släpa på då den går lika bra att köpa här hemma.


Hoppas ni andra haft det lika skönt, Kram


Borta bra men hemma bäst

är det väl det heter.

Jag brukar alltid tycka det är jättemysigt att gå och längt innan man ska iväg nånstans, men faktiskt så tycker jag det är minst lika mysigt att komma hem.

Vi har hunnit med närmare 100 mil i bil och säkert en mil till fots också.
Det klänns vill jag lova, men den som gnäller meste är nog gubben endå, han e inte van att gå och shoppa i 8 timmar, det märks!:)

Har inte hunnit med någonting sedan vi kom hem nu straxt efter 21 så uppdatering om helgen får vi ta i morgon.

Kram


Leeedig

Så har man gjort sin vecka och nu är jag ledig i hela 5 dagar, ska bli himmla gott.

I dag vaknade jag kl 5 av att Moa gastade så jag var snabbt uppe på benen för att hon inte skulle väcka upp resten av huset. Nog för att klockan endå skulle ringa snart men alla minuters vila man kan få är guld värt.
Vid 6 var jag klar och gick för att väcka resten av gänget, men gud så trötta alla var, tycker så synd om dem då de måste kliva upp så tidigt, dom er helt förstörda ut:(
Fick iaf på dem kläderna och iväg, svängde in på dagis 06.20!

En vanligt torsdag på jobbet förutom att jag from denna veckan slutar 15.00 iställer för 15.30 som jag brukar.
Vet inte om jag tycket det är bra eller dåligt, med det nya schemat förlorar jag 1½ timme i veckan samtidigt som jag får lite extratid på eftermiddagarna och på så sätt kan hämta barnen på dagis iaf en dag i veckan.

Snabbkikade på ett par stövlar i dag då vi var i skoaffären med jobbet, jag var verkligen helt pisseblöt rakt igenom efter allt springande ute i regnet så ett par låga stövlar hade varit toppen!!
Hittade inga jag tyckte var snygga men funderar på om dessa kan vara något?



I eftermiddag har vi tvättat och städat som vanligt känns det som, förstår inte vart all tvätt kommer ifrån och vem som springer runt och sprider grejor?
Mitt i allt kom jag på att Oscar då han var liten hade en jeansjacka som jag gärna ville ha fram till Moa, så gubben fick i uppdrag att dra fram alla banankartonger ur klädkammaren såa jag kunde gå igenom dem, i åttonde kartonen hittade jag dem!
Något stor då den var en 86:a istället fär en 80 som jag hoppats på men det funkar, nu ska hon bli lika cool som Miias Lowa:) Är det någon som har koll på  hur man klär en liten prinsessa så är det Miia!!

Har efter att barnen lagt sig även hunnit med att städa ur bilen och packat det vi ska ha med oss till Stockholm.
Allt är förberett och husvakterna är instalerade, så i morgon drar vi norröver.

Har jag sagt att det ska bli underbart skönt att åka på en lite minisemester med bara ett barn?
Som gubben sa, Moa märks ju knappt:)

Oscar skall till sin faster och skulle tydligen både få följa med och sjösätta båten, rida och köra 4hjjuling, en toppenhelg för en 7 åring med andra ord!

Nä nu måste jag sova, blir väl jag som får köra i morgon då gubben jobbar natt och inte lär va människa förrens frammåt eftermiddagen igen.

Ha ju en fin helg alliho, Kram

På jobbet

Är på jobbet men tänkte bara släng in en snabb fråga om det är någon som har förslag på roliga och bra inredningsaffärer i stockholm? Även barnaffärer med lite annorlunda grejor och kläder  hade varit kul.

Nu ska jag fortsätta jobba

Hoppas ni får en fin dag

Är man snål?


Det är frågan.
Nu har jag suktat efter denhär kameran jag vet inte hur länge, nu gör jag ett sista ryck och önskar mig den eller iaf bidrag i form av pengar till den då jag fyller år den 17:e, och funkar inte det går jag helt enkelt och köper den, man kan inte sitta o va snål, vi behöver en bättre kamera så är det bara!





Törs man beställa från utlandet måntro eller är det inte värt det?

Är ledig i morgon igen men efter den här långa jobbdagen är det dax att sova nu känner jag, Godnatt


Måndag

Så var det måndag igen!!
Brukar vara ledig på måndagar men har bytt så jag blir ledig på fredag istället, vilket passar mig utmärkt då vi ska åka till Stockholm jag gubben och Moa.
Så nu är barnen uppdelade hos farmor, farfar och faster, farmor och farfar får även den stora äran att passa hus, kaniner och katten så dom inte blir ensamma.
Ska bli underbart att komma iväg lite!!!
Kommer bo på hotell i Stockholm 2 nätter efter mycket velande, ett 4 stjärnigt hotell, så jag hoppas det är fint!

Problemet är bara nu att vi måste få fixat vår bil innan vi åker, bromsljusen fungerar inte samt att om man kopplar på släp så lyser inga lampor på släpet heller. Så bromsljusen känns ganska viktigt att få fixat in¨nan vi åker, känns livsfarligt utan!  Någon som har en karl där hemma som är duktig på WV bilar och vet vad som kan vara felet?

Slutar vid 19 i kväll så då ska jag hem och fortsätta storstädningen av köket.
Känner att vi kommit så mycket efter i städningen i det sista, både beroende på att jag börjat jobba och sedan nu i vår det fina vädret.
Så nu har vi bestämt att förutom det vanliga veckostädandet ska vi ha ett rum varje vecka som vi lägger lite extra enerig på, vi börjar med det jobbigaste, köket.
Började i går med att rensa nästan hälften av skåp och lådor, så nu ska jag förska få klart resten i dag så vi kan ta lister, fönster och ovanpå skåp i morgon.
Ska bli underbart skönt då vi gått igenom alla rum och rensat alla skåp lådor och garderober.
Ska se hur vi ska lägga upp det bara, har ju 13 rum, så det skulle kunna bli var 13:e vecka men samtidigt så är ju vissa rum väldigt lättrensade så man kanske ska slå ihop några, typ som hallen och vardagsrummet som nästan sitter ihop iaf? tål at tänkas på.
Har ni andra några "system" över er städning?
Eller plockar ni och städar däe det behövs när det behövs?

Nu ska jag jobba lite, bara 2 timmar kvar....

Ha det gottt

Nu drar vi snart på kalas

Svärfar har fyllt 60 och i dag är det dax att fira så nu är skjortorna strukna, barnen kommade och present inköpt, ska bara förbi "stan" först och köpa några skor till Moa, insåg att det inte passar sig så fint med ärvda och slitna gympadojjor till finkläder, inte heller de mörkblå Kavat skorna gjorde sig bra.

Gubben kom även precis på att hans mamma ju fyller år i morgon också, gud, får bli en repa för att leta upp något ill henne också innan då, bäst att åka så vi hinner.

Hoppas ni får en fin söndag, Kram

Lördag

Underbart väder i dag med, kanske inte lika som i går men endå godkännt.

Åkte iväg och hängde på låset för att köpa markis i morse, kände att nu var det verkligen dax. Hade markis i förra huset men har de första två åren i detta huset försökt med två olika parasoller men dom håller verkligen inte för någonting så i dag var det ingen återvändo.
En 3,6 meters markis i mörkblått blev det, tur man har stor bil, fick in nästan hela!

Passade även på att köpa present till Oscars klasskompis E som ska ha 8 årskalas i morgon, blev ett spelande och pratande hopprep, hoppas det ska passa, tycker det är lite svårt att köpa presenter till barnens kompisar då man inte känner dem och inte vet vad dom gillar.

Väl hemma blev det endel svärande från gubbens sida innan markisen var uppsatt men fint blev det, så nu hoppas vi bara det fina vädret håller i sig!



Ni får tänka er resten av dynorna i stolarna, barnen har dynförbud för tillfället:) därför finns det bara 2 dynor framme.

Eftermiddagen har vi spenderat i trädgården, fixat och donat lite men mest bara varit.
Fick tagit endel bilder på kottarna, fortfarande ingen systemkamera inhandlad men ja man ser ju vad dom föreställer iaf:)

Här är Elliot redo för lite spring i vattenspridaren hos grannen:)



Alexander, ser lite lagomt lidande ut då morsan ska ta kort


Hela bunten samlad för lite fika i gräset



Nu ska vi äta pannacotta, MUMS!!

Hoppas ni andra haft en lika fin dag, Kram

RSS 2.0