HJÄLP!!!

Nä jag vet allvarligt talat inte hur jag ska få till den snygg, någon som kan hjälpa mig??

Arbete pågår

Ser bloggen konstig ut? troligtvis
Jag är helt inkompetent vad gäller stilmallar o grejer men har endå gett mig på det, troligtvis välldigt dumt menmen nu har jag börjat så nu måste jag försöka slutföra det.


Sommar? och gnäll

Ja det är nästan så man tror att sommaren kommit igen, barnen springer runt t-shirt och grannen har satt igång grillen....
Det är skiftande väder kan man konstatera iaf, ena dagen jacka och nästa kortärmat.

Även om vädret i dag var välldigt fint så bestämde vi oss för att det är dax att tömma poolen, har ju inte badat i den de senaste veckorn så den behövdes endå rengöras. Så nu har vi, eller vi o vi, mannen min har skrubbat rent både ut och insida och den ligger nu på tork över studsmattan så vi kan få vikt ihop den. Själv har jag passat barn, tvättat soffornas överdrag och öven killarnas bilstolar.

Vet att det är lite tidigt egentligen men vi får verkligen inte plats så nu har jag bestämt mig för att vi köper frammåtvända stolar till dem. Jag är annars den som i smyg irriterar mig på föräldrar som inte har sina barn ordentligt fastspända i bilen eller som vänder sina alldeles för små barn frammåt. Killarna är endå 3½ år så jättetidiga är vi ju inte men hade vi haft en störe bil hade vi nog försökt att ha dem bakåt ängre, storebror satt bakåt tills han var 5...
Så är ni påväg att köpa ny bilstol så hojta till, vi har 2 stycken Be Safe iZi kid som söker ny ägare:)

Sen måste jag även få gnälla lite på hur andras barn beter sig, mina barn är verkligen inga änglar, men dom skulle då inte ställa sig och käfta med någon annan förälder iaf.
Ena sonen kommer in och säger att V krockar med traktorerna, jag går ut eftersom vi redan tidigare fått säga till honom i dag då han saftade tag i en av våra killar o i princip kastade iväg honom så han kom och skrek för han fick ont.
Jag säger att jag vill inte att ni krockar med traktorerna, dom kostar mycker pengar och jag har ingen lust att köpa nya då dom går sönder. Till svar får jag: Men jag vill ha en anledning till att vi inte ska krocka!
Jag försöker förklara för honom igen (killen är 10 år) när jag är färdig säger han: vad sa du? sådär lite uppkäftigt, då blir jag lite irriterad och säger att jag vill inte att ni krockar, dom går sönder, sen går jag därifrån. Känner att tålamodet inte är det bästa så det var lika bra att gå för vi kom liksom ingen stans.
Ser att han åker hemmåt och jag går lite sakta efter, möter hans mamma som berättar att han har öroninflammation som gör att han inte hör så bra och därmed inte hört vad jag sagt. Är inte det konstigtm han hör precis vart enda ord mamman säger. Så på nåt sätt så fick mamman det till att det i princip var okej att krocka.
Jag menar en 10 åring förstår förhoppningsvis att man inte kan trampa på i hög fart för att sedan köra rakt mot varandra medans mina 3 åringar inte riktigt gör det.
Jag menar han får krocka så mycket han vill med han småsyskon om dom tycker det är okej i deras familj, men i vår familj försöker vi lära våra barn att vara rädda om sina saker.
Kan en 10 åring då inte bara acceptera att han inte ska krocka istället för att börja diskutera?

Nu tycker ni säkert jag är jättegrinig men då får ni tycka det:)

Jaja, svamligt blev det, nu ska jag släppa det o gå vidare...

...till köket där en pizzadeg väntar på att få lite fyllning på sig

Återkommer senare...


Kramkram


Lugnet före stormen

Sitter just nu med lilla M brevid mig vid köksbordet och E och A leker snällt i lekrummet, de e inte ofta det händer nuförtiden så man får passa på o ta tillvara tiden. Dom är inne i en väldigt jobbig period just nu, dom bråkar , slåss o skriker, å själv får man hålla sig i närheten hela tiden o agera dommare:( Jättetråkigt så jag hoppas verkligen det "går över" snart.
I dag e min sista fredag som föräldraledig, fick ett litet ryck för 2 veckor sedan och sökte ett jobb, och fick det!!
Jättekul givetvis men lite ångest har jag allt, vad har jag gett mig in på??
M e ju bara 7 månader så det kommer bli lite pusslande minst sagt.
Sen mornarna ska vi inte ens tala om, jag ska lämna av 4 barn på 3 olika ställen och befinna mig på jobbet klockan 7, ska tilläggas att jobbet ligger 4 mil bort och jag måste räkna med en restid på c:a 30 minuter.
Men det ska väl ordna sig hoppas jag, bara man kommer in i det så blir det nog bra.
Det svåraste kommer väl va för mig att komma upp, jag behöver ju gärna sova mina 12 timmar på natten för o va pigg, men att gå och lägga sig kl 17 e ju liksom inte aktuellt, så ja den som lever får se....

I dag har jag tänkt städa lite här hemma, förstår inte hur vi kan stöka till så mycket, gör inget annat än att städa tycker jag, samtidigt som diskmaskinen och tvättmaskinen går varma dygnet runt.
Men regnet vräker ner ute så de e ju en perfekt dag, o inget att skylla på har jag heller.

Har fått önskemål om fler bilder från huset, får jag städat färdigt i dag så ska jag fota lite i eftermiddag, men somsagt, då får det ju va städat, man vill ju inte visa upp ett katastrofområde:)

Kram

Lovade ju...

Hade ju som ambition att visa lite bilder från vårt hem, så i dag tänkte jag visa lite bilder från vårt kök.
Dom är inte sylade eller piffade på något vis men så här ser det ut till vardags, när iaf disken e inplockad i diskmaskinen:)


Detta är diskbänken sedd med kylskåpet bakom mig. Vi valde att endast ha lådor undertill vilket vi inte alls ångrar, så himmla skönt att slippa ligga på alla 4 för att leta saker i underskåpen.
Diskmaskinen är inbyggd och är bakom  luckorna nästa längst bort.

Här ser man en skymt av ingången och vardagsrummet som ligger vägg i vägg.

Har möblerat om o fixat lite på övervåningen i dag, ska se om jag får tatt lite bilder framöver.

Ha det


En lång bloggpaus

Ja det blev det allt, har haft semester och varit ute med husvagnen i 3 veckor.
Hade den bärbara med mig men har inte ens packat upp den ur väskan förrens sista helgen innan vi kom hem.
Har hunnit med en sväng upp till min mamma och hennes gubbe, sedan åkte dom med oss neröver en bit och vi stannade för några dagar i Hudiksvall, sedan for dom hemmåt och vi fortsatte söder över.
Kom till stockholm vid 15 på eftermiddagen och tyckte det skulle bli skönt att få en lugn eftermidag på campingen, pyttsan.
Först letade vi efter Solvalla camping, hade sett den i campingtidningen och tyckte den verkade prisvärd eftersom vi bara skulle stanna 2 nätter, kan säga såhär, min man vägrade att ens köra in på campingen och kika på den, utan vände utanför. Var det värsta jag sett, husvagnar o förtält huller om buller, såg ut som det var uteliggarnas och knarkarna camping:( For vidare mot Ängby camping där vi bott ett år tidigare, inte heller denna någon 5 stjärning camping men okej för 2 nätter. Kommer dit och kör in bland alla miljoner badgäster för att få reda på att den är full, då var inte min man glad.
Det var inte det lättaste att backa ut ekipaget från den smala infarten och sedan trixa sig emellan alla bilar för att få vänt.
Där kännde vi liksom hur luften rann ur oss, ringde runt o fick tillslut napp på Sätras proviskoriska camping på andra sidan stan, men vad gör man, någonstans måste vi ju sova, så vi börjar trixa oss söderöver o just som vi ska passera den stora rondellen i bromma börjar bilen ryka och vi sitter i ett stort rökmoln. Snacka om panik, där siter jag i baksäter med barnspärrade dörrar och kommer inte ut o i bilen har vi även 3 fastspända barn i bakåtvända bilstolar plus den store längst bak i bagagen i extrastolarna och utan egen dörr. Tänk om den börjat brinna, vad gör man, vem räddar man först???
Efter lite påfyllning av olja och vatten verkar bilen iaf repa sig och vi kan fortsätta mot Sätra, vet fortfarande inte vad felet va men hoppas på att min kusin kommer ner i morgon för o ta en titt.
Väl i sätra, var det grillning och sedan stupade alla i säng.
Lördagsförmiddagen spenderades hos min barndomskompis och hennes familj , var väl där en par timmar men det räckte, vi vill ju inte göra om samma som i påskas:)
VId lunch styrde vi bilen mot Örebro och avslutade semestern med 2 nätter på Gustavsviks 5 stjärniga campin, LYX!!

Var hemma igen i måndags för en vecka sedan men kännde redan på fredagen att vi ville ut igen så vi snabbpackade husvagnen igen och drog iväg till Halmstad, så därifrån kom vi hem i dag.

Nu är semesterkassan slut så nu lär vi få fortsätta coh göra lite nytta hemma, trädgården bara skriker på oss

Ska slänga mig i soffan nu o njuta av lugnet efter att alla barnen gått och lagt sig, bara lilla M e vaken o hon gör itne mycket väsen av sig:)

Kram

RSS 2.0