Våran jul del 1

Skriver del 1 för jag misstänker att jag inte kommer hinna skriva färdigt innan huset invarderas av de 3 stora barnen som följt med min mamma för att hämta hennes gubbe vid tåget,

Julafton:

Fick en välbehövlig sovmorgon till halv 9, innan kaoset bröt ut:)
Barnen hade fått morgonpresenter av min mamma och sen hade dom ju sista paketet på adventskalendern att öppna så det gjorde dom i våran säng, mysigt.

Kom väl oss upp vid 9 för att äta den traditionsenliga gröten, jag är inte jätteförtjust men barnen åt som dom aldrig sett mat förut, eller nä inte alla, Moa ratade gröten, jag stoppade in och hon spottade ut, så det blev till att ta fram fruktgröten från Nestlè till henne:)

Vid 3 hade vi bestämt att Eriks mamma pappa och lillebror skulle komma så då var det lagomt att sjunka ner i soffan och se Kalle då dom kom, e det inte konstigt att man kan titta på samma program varje år och endå liksom inte tröttna?

Straxt efter 4 hade vi iaf fått fram all mat på bordet och vi kunde sätta oss.
Förra året gjorde vi misstaget att lägga paketen under granen innan vilket resulterade i att barnen inte åt någonting utan hellre satt och klämde på paketen. Det misstaget gjorde vi alltså inte om igen så det blev en lugn julmiddag med tända ljus.

Återkommer med julklappsutdelningen senare, nu hör jag bilen backa upp på uppfarten...

Hej så länge.

Länge sedan

Även fast vi bara varit hemma hela julen så har schemat varit fullspäckat så bloggen har tyvärr fått stå tillbaka.
Har kikat in hos endel av er men långt ifrån alla, i kväll ska vi ta det lugnt framför tv och bara va, inga måsten och inga barn som pockar på uppmärksamheten för dom är nattade sedan nästan en timme tillbaka.

Får se om jag orkar mig på en uppdatgering om våran jul senare i kväll eller om det får vänta till i morgon, drar mig faktist lite då jag har sådanna problem med att ladda upp bilder, vet inte varför men det kan ta upp emot 10 minuter för varje bild, tröttsamt.

Men den som lever får se:)

Hoppas ni andra haft en mysig jul!

Ma höres


Dan före dan

Här putsas det och fejas, har hunnit med att tvätta två maksiner, lagt ihop ren tvätt och lagt in, min mamma har dammsugit varenda liten kvadrat mm i hela huset och ska snart sätta igång och torka övervåningen, nedervåningen får vänta till i kväll., det hinner ju endå bli lite smuligt o så när man ska äta o så.

Moa är sitt vanliga jag igen, förstår inte alls vad det var med henne i går, hon vaknade inte förrän klockan var 13.00!!
Jag var till en kompis i går på eftermiddagen men enligt mannen hade hon varit ganksa okej även på eftermiddagen, lite gnällig bara. Så lite tur har vi nog haft, inte kul att ligga däckade under julen.

Sen fick jag en sån trevlig överaskning med posten i dag. Har fått en fin bonus från jobbet redan med lönen så jag hade inte en tanke på att få något mer, men så när jag öppnar posten så har jag fått ett presentkort som jag kan utnyttja på valfritt ställe, fanns massa roliga saker att välja på, Selma Spa ligger högt på listan:)
Man blir så himmla glad, jobbar ju hos en familj och just sånnhär uppskattning och att hon ofta säger att hon är så nöjd med både mig och den andra tjejen gör en så glad.
Ofta får man ju bara höra när något är dåligt men hon är verkligen duktig på att berätta när något är bra också, en perfekt arbetsledare alltså!!

Nu står skinkan färdiggrilljerad på bänken, ser väldigt frestande ut, men jag ska försöka hålla mig till i kväll med att smaka. Mamma hade med sig hembakt tunnbröd då hon kom så en tunnbröstut med julmust till blir gott framför uppesittarkvällen.

Nu ska jag slå in de sista paketen, tänk att dom aldrig tar slut....

Slänger in en bild med mina små tomtenissar och tärna igen och vill härmed önska er alla en riktigt GOD JUL!!



GOD JUL

Sömntuta

Moa somnade kl 19.30 i gårkväll och sover fortfarande!!!!!!
Alltså hon var vaken i typ 5 minuter vid 9 men såg så trött ut så jag la in henne hos gubben som jobbat natt och hon somnade om direkt.
Känns som man får ställa in sig på att ha en liten sjukling att ta hand om senare, för sover man så länge så kan man väl inte va helt kry??

Halsband

I går fick jag gjort lite halsband, ena är färdigt medans det andra inte riktigt fått sin fulla längd, så är du intresserad har du möjlighet att ha egna önskemäl där.

Det första är alltså inte riktigt klart på längden så där kan du själv ha önskemål, hänget i denna går i rosa toner och hänger i en lite större hamrad metallring.

Det andra är ett längre halsband med transparenta glaskulor, peakockfärgade sötvattenspärlor och ett fjärilsformat metallhänge.

Bilderna är jättedåliga och av någon anledning tar det minst 15 minuter att ladda upp en bild för mig just nu så är du intreserad, maila mig på [email protected] så mailar jag över bättre bilder till dig om du vill.

//Linda

Helgen

Ja så var helgen slut o mannen i huset har fyllt gubbe...
Lördagen började med en härlig sovmorgon som sedan byttes till en minst sagt svettig eftermiddag.
Vid halv 12 tog mamma med sig alla 4 barnen och åkte bort till Djungelrummet så dom kunde leka av sig medans vi var hemma och förberedda inför kvällens middag.
Insåg nog inte hur mycket som skulle göras förens det var typ 2 timmar kvar innan dom skulle komma och jag fortfarande stod med flåttigt hår, och maten ogjord. Det var endel att göra med maten om man säger så, laxrullar skulle rullas, fläskfilén skulle stekas, såsen som skulle ligga innuti smördegsrullen skulle göras, pannacottan skulle kokas och in i ugenn i bra tid o sedan skulle jag samtidigt steka pannkakor och vispa grädde puh, men gick detg jorde det, jag var klar med det som skulle va klart innan kl 15.30, och då hade jag tom hunnit duscha:)
Vi var 20 stycken som åt och alla tyckte maten var god så jag är nöjd även om dendär smördegsinbakadefläskfilén inte var det lättaste att göra och den såg mer ut att va sprängd än uppskuren:) jaja den ska ju endå tuggas o nu fick dom lite hjälp på traven...

Det blev en sen kväll för alla barnen i går, la de 3 stora först och tänkte att vi tar Moa sist då hon är den som tar längst tid men vad fel vi hade, jag gav henne välling la ner henne i sängen o hon hade nog hunnit somna innan hon fått huvudet på kudden. Men det bästa av allt, hon sov i sin säng HELA natten, vaknade vid 6.30 !!!
Hoppas nu bara det håller i sig, håll gärna en tumme.

I dag har vi röjt efter gårdagen och varit och handlat de sista julklapparna.

Har även hunnit göra 1½ nytt halsband, men dom lägger jag upp i ett eget inlägg så de som vill kika lättare kan hitta tillbaka. Anledningen är att jag inte lärt mig hur man lägger till fler kategorier till samma inlägg.....


Hej så länge

Helt slut

Ja det känns som en bra sammanfattning just nu.

Vaknade tidigt efter att ha sovit dåligt i natten pga Moa som legat och gastat och inte alls ville sova i sin säng.
Känner att det börjar bli dax för henne att vänja sig vid att sova i sin säng nu. 
Men det är svårt, att lägga henne på kvällen fungerar ganska bra, men sen vaknar hon oftast någon gång mellan 01 0ch 03 och vill då komma över till oss till varje pris. I natt sa vi att vi skulle försöka att få henne att stanna kvar i sin säng, gick väl sådär kan jag väl säga. Vaknade 01 och låg och gastade till 02 trots otaliga försök med att lugna utan att ta upp.
Vid 2 gav maken upp och tog över henne iaf. Är så svårt att hålla på det man bestämmt mitt i natten då vi båda är trötta och gör allt för att få sova, då är det lättare att ta över henne.
Det jobbig då är att hon ligger så välldigt nära eller gärna på någon av oss så då sover man ju inte bra för det....
Har ju endå 3 barn innan men ahr aldrig haft detta påroblemet med dom då dom sovit hela nätterna i sina egna sängar från att dom var 3 månader.

Jaja, vi kom oss iaf upp vid 8, åt frukost och stannade på parkeringen utan för MAXI vid 9, där fick vi handlat det sista inför Eriks 30 årsmiddag i morgon. Har varit en himmla velande fram och tillbaka om vad vi ska äta men nu har vi nog bestäm oss för att det blir någon slags tundbrödrulle med laxröra till förätt, smördegsinbakad oxfilé med rostade rotfrukter till huvudrätt och vanlijpannacitta till efterrätt, till kaffet senare på kvällen blir det istället för tårta äggost som jag stått och gjort i kväll.



Vad tror ni, kan det va något?

Till barnen har Alexander bestämt att det ska va pannkaka:)
Inte världens "finaste" mat men vad gör man inte för att barnen ska äta och vi vuxna ska hinna umgås liksom...allt!!:)

Senare under dagen har vi iaf hunnit städa, föreberett lite, handlat lite julklappar och jag har fått ny färg i håret, hur det blev vet jag inte ännu då jag fortfarande sitter med handduken på huvudet.

Nä nu har mamma och gubben satt igång Mamma Mia så det är väl bäst att stänga igen locket på datorn och titta på den, alla säger ju att den ska va så bra.

Ha det gott, lär inte ha tid att skriva något i morgon men återkommer på söndag.

Och till er som är intresserade av att beställa halsband, så går det bra att maila beställningen till [email protected]

Kram

Fullt upp

Misstänker att jag inte är ensam om att ha fullt upp sähär innan jul, har jobbat 45 timmar de sista 4 dagararna, samtidigt som man ska få familjelivet med 4 barn, man och katt  och kaniner att gå ihop.
Som tur är så är sin mamma här och ställer upp med att hämta och lämna på dagsi/skola och passar barn då vi båda jobbar, denna veckan hade aldrig funkat utan den hjälpen!

I dag är vi alla lediga, ja inte Oscar men vi andra så vi ska åka och handla det sista inför mannens 30 års middag i morgon samt inhandla de sista julklapparna.
Lämnar mamma hemma med 2 barn så tar vi med oss ett, vilken lyx, rena semestern att bara ha ett barn med sig!

Återkommer i kväll...

Helgen

I fredags jobbade jag ju som vanligt till 19, kom hem åt middag och sjönk ner i soffan.
Men vid 21 kläcker min man ur sig att just ja, du har ju fått paket, idag!
Ja ja iaf så var det lite av det jag beställt för att kunna göra halsbanden så jag fick gjort 4 stycken iaf vilka jag la upp i lördags.
På lördagen var vi på IKEA i hela 3 timmar, fick endel inhandlat och även lite lunch i magen.
Sedan drog vi vidare mot Liseberg, kom väl dit vid 16 och åkte hem vid 18, det var sjukt mycket folk, gick knappt att köra barnvagnen. Lite tråkigt men så är det ju, alla passar väl på o gå nu då de flesta har annat för sig nästa helg.


Tycker det är så himmla vackert med alla lampor.



Liseberg är helt klart värt ett besök för er som har vägarna förbi, men välj en vardag om ni hamöjlighet!

Vi kom hem vi 19.30 med 4 trötta barn, Elliot somnade dirket medans Oscar och Alexander givetvis skulle ha sitt utlovad lördagsgodis först. Så vid 20.30 var det bara Moa vaken och hon hade inga planer på o sova, inte förrän kl va 22 iaf.

Söndagen gick i städandet och julförberedandets tecken.
Undervåningen fick en rejäl omgång med dammsugare, moppen och dammtrasa.
Efter det fick jag ett ryck och gjorde äggost för första gången, enligt svärmor hade jag lyckats bra! Känns skönt då vi hade tänkt ha det till kaffet efter middagen på lördag. Tårta känns så uttjatat så detta tyckte båda jag och Erik var ett bra alternativ. Gjorde även rosa maränger med silverkulor på, blev så sugen då jag såg de fina Miia hade gjort härom veckan.
Fick även köpt oss en julgran som skall stå ute vid altanen, nu fattas bara lamporna i den, får se om vi orkar få dit dom då jag kommer hem i kväll.

Avslutar med lite bilder frän lussefirandet







Väldigt röda ögon alla har men har tyvärr ingen möjlighet att fixa det då jag inte är hemma.

Det får va alla för nu

Kram

Har ni hittat?

Tänkte bara höra, det är endel som kommenterat i bloggen ang halsbanden och er har jag kommenterat tillbaka i era bloggar har ni sett det eller skulle jag kanske mailat istället? 
Är ni fortfarande intresserade behöver jag en lite mer "seriös" beställning eller vad man säger, så isåfall, maila mig vad ni vill ha och ert namn och adress så hör jag av mig till er då jag börjar med just ert halsband.

Kram

Halsband

Skrev ett inlägg ang halsbanden i torsdags redan men av någon anledning finns det ingenstans.

Har ju fått endel förfrågningar både som mail och kommentarer här så nu har jag lagt till en kategori som heter just halsband och tänkte där försöka lägga upp lite halsband jag har gjort.

Tyvärr har det varit lite problem med leveranser men i fredags fick jag äntligen endel material så i går fick jag gjort 4 halsband, några är redan "tingade" vet inte vilka än bara:) Men sen är de andra till försäljning.
Jag sitter o gör halsband så fort jag får tid över så jag lägger upp dem här eftersom.
Dessa halsband är rätt lika varandra då den butik jag brukar handla från inte fått sina grejor i tid:( Sen har jag uppfattat det som att  de flesta önskar halsband i neutrala färger såsom, vitt, svart, grått?
Men som jag sagt innan, har ni egna önskemål så ska jag försöka få fram grejorna och fixa det!
Sen behöver man ju absolut inte ha namnbrickor på dem, vill man ha ett "vanligt "halsband går det lika bra, har endel olika berlocker hemma!










Nä nu ska jag återgår till att göra halsband en stund!

Kram

Sjukstuga, halsband och hallen igen....

Så var snart onsdagen till enda, vi har varit hemma hela bunten i dag, jag för att ta hand om kräkiga barn och mannen för att han själv kännde sig dålig i natt och åkte hem efter halva natten på jobbet.
Vi blir hemma allihopa i morogn också dagis vill ju inte ha tillbaka barne för tidigt för att minska risken för spridning och jag vill inte riskera att de jag jobbar hos blir smittade. Så det blir bara fredagsjobb för min del denhär veckan, men men, jag tar igen det nästa vecka då jag kommer arbeta nästan 10 timmar mer än jag brukar.

Har fått endel kommentarer och mail ang namnhalsbanden, nu är det så att det jag beställt inte hunnit komma, men hoppas på leverans i morgon eller senast fredag.
De färger på hjärtan jag har hemma just nu är vita och turkosaktiga, sedan har jag beställt mörkgrå, blå och lila.
Ska iväg till butiken i morgon så har ni andra önskemål maila mig innan 12 i morgon så ska jag se om jag kan tillgodo se det:) Sen finns det olika slagas kedjor, ovaler, helt runda och även l3mm läderrem, mellan de runda och ovala delarna kan man sätta små hjärtan, blommor och pärlor, så det finns många olika varianter, bara att aäga hur ni vill ha det!
Lägger ut bilder på de jag har så ser ni iaf hur dom ser ut(som vanligt jättedåliga bilder:()



Sen har vi dendär hallen igen, nu har jag tagit bilder så ni kan se hur fruktansvärt trålkig den är, på första bilden står dendär tråkiga byrån som tom saknar en låda, det är barnen so haft sina kläder i den och slagit igen den lite väl hårt och nu har den gett upp:(





Ja kom igen nu, förslag på vad vi kan göra åt detta elende, den ser verkligen inte rolig ut och när främmandet kommer måste vi lägga alla kläder över grinden, inte jättesnyggt och praktiskt.

Nu ska jag ut på lampjakt!

Kramkram

Magsjuka och bvc

I natt var Moa lite orolig igen så efter att ha somnat om på morgonkvisten fick jag väcka henne vid kvart över 8 för att vi skulle hinna till bvc kl 9, Prinsessan skötte sig galant och vågen stannade på 9700 gr, helt perfekt!!

När vi kom hen var även tvillingarna hemma, mannen hade varit iväg och skulle lämna alla killarna på dagis och skola men fick med sig dom hem för Elliot stackarn hade lagt en pizza på hallgolvet på dagis:(
Vi vuxna känner av det lite också men har inte behövt besöka huset än så vi satsar på att jobba i natt/morgon bägge två och lämnar kottarna hemme med min mamma.

Undrar om Moa tycker vi ska börja måla om hennes rum nu?



Dax att slagga, ni vet väckarklockan bryr sig inte vidare mycket om jag e uppe rumlar halva nätterna tyvärr.

Utmärkelse

Blev så glad då jag kikade igenom kommentarena och fick se att jag fått en så fin utmärkelse av mamma Russin.

Med denna fina motiveringen


"Linda i huset upp och ner, är nog den "nyaste" bloggen jag fastnat för..jag gillar hennes sätt att skriva..skrattar och kan känna igen mig  en del hon skriver..skriver om sina 4 barn och det nybyggda huset"
                                                                

Här är reglarna för att få vara med:
1. Du som mottagit awarden ska lägga upp en bild på den
2.Länka till bloggen du fick den ifrån.
3.Ge den til 7 andra bloggare och länka till deras sidor.
4. Lämna en kommentar i deras bloggar och berätta att de fått utmärkelsen.

Har nog tyvärr inte 7 styckenn som ajg kan komma på just nu men här kommer dm jag tycker ska få den iaf.

Miia: (låst blogg) har en jättefin blogg där man får följa henne och hennes familj i deras vardag. Skriver så bra och visar alltid så fina bilder.

Jag är hemskt ledsen men hinner inte skriva fler då barnen kallar på uppmärksamheten, kanske återkommer med fler sedan.

Kram


Dåligt med uppdatering

Ja lite dåligt med uppdateringar har det blivit i det sista men så här innan jul  visst måste det va så att dagarna går mycket fortare än tex under semestern? jag är iaf helt övertygad!

Hinner inte med nåt, men nu börjar det lugna ner sig, de flesta julklapparna är inköpta och i dag ska vi på det nästa sista kalaset innan jul, det siata står vi för själva då gubben fyller 30 den 20 december, mycket dålig tajming om jag får säga vad jag tycker men de väl bara till o ta fram stora plånboken, invardera MAXI med stora kundvagnen, laga något smarrigt och bjuda in släkten misstänker jag.

Iaf så återkommer jag med utmärkelser och info ang halsbanden för er som är intreserade av det på måndag eller tisdag, nu e det bäst att klä på sig och åka ser jag på klockan.

Ha en fortsatt fin söndag, kram

Hallen

Vår hall är en katastrof, nu kanske ni tror att det ligger skor, vantar, jackor och cykelhjälmar i en salig blandning men så är inte fallet utan snarare tvärt om.
Vi använder grovingången som vardagsingång, så allt jox har vi där.
Den stora "finhallen" är istället helt tom, så gott som iaf, det står en byrå där som vi ska ta bort så fort vi hittar något bättre och sedan står Moas vagnar under trappen, det är allt!
Har tänkt ha en lite mindre klädhängare direkt till vänster då man kommer in, efter det en stor helkroppsspegel och brevid spegeln en stol, det blir inte mycket men endå lite mer möblerat.
Har kikat på denna spegeln på IKEA

Någon som har den? Har nämligen inte sett den live så jag kan mycket väl ändra mig då jag ser den:)
Stolen har jag tänkt denna

Men en lite nätt klädhängare som inte kostar skjortan och är snygg, finns det?
Jag hittar då ingen, vårt trädprojekt blev ju inte så lyckat, kanske får vi köpa hem lite nytt material och göra ett nytt försök?

Jaja får fundera vidare på det, det jag vet är iaf att jag behöver inspiration!
Så har du en snygg hall, visa den!!!

Jag vet jag skulle läsa bloggar och göra julkort men det kommer ju så lätt annat emellan:)
men nu så, hej så länge!

Redan torsdag

Var tar veckorna vägen, tyckte nyss det var söndag kväll och nu är det fredag i morgon.
Jag har verkligen inte fått gjort någonting i veckan, inget av det jag skulle iaf.

I måndags var vi ju inne i stan och i Ullared=inget vettigt gjort hemma
Tisdags var jag ledig hela dagen men det enda vi fick gjort var väl egentligen att få slått in paketen till paketkalenderna och på eftermiddagen åkt iväg och kompletteringshandlat mat.
I går jobbade jag till 15:30, kom hem vid fyra, gosade med en lite lessen Moa och sedan var det dax för mat, bada barn och lägga barn, , sedan fick jag iväg julkorten och några andra kort som vi skall förstora på framkallning, där blev det en sak att bocka av iaf, skönt.

Ja o nu är det torsdag kväll och här sitter jag helt slut, alla barnen är mätta och lagda i sina sängar, jag skulle behöva använda detta:

Känns som det är hög tid att pilla ihop lite julkort, den 16:e närmar sig med stormsteg!

Sen fick jag även hem endel pärlor i dag som jag  skulle vilja sätta mig med, vi får se om det finns tid i helgen.
På lördag blir det julkonsert och på söndag kalas för barnens kusin som fyller 4 år, sen pratar Oscar om att han vill till Liseberg och åka skridskor, så vi får väl se om det är bättre väder än sist vi tänkte åka dit, vägrar ju att åka om det regnar.

Nu ska jag läsa ikapp på bloggkoll, och sedan ta mig i kragen och börja med julkorten.

Kram

Dagarna går för fort

Klockan är redan 21 och jag har i princip inte fått gjort någonting mer än att skicka iväg julkorten för frammkallning i dag.

Nu måste jag sova, hoppas på mer tid i morgon, kanske tar med datorn till jobbet tom

Kram

Sorry

Lovade nog tyvärr lite mycket i går då jag skrev att jag skulle visa mina inlöp från Ullared idag, för problemet är att det mesta av det vi köpt har i dag förvandlats till små paket, närmare bestämt 96 stycken!!

Min mamma har gjort ett jättejobb med att sy kalendrar till alla barnen, kan tro hon är ganska trött på detta motivet nu!?

Lite annat blev ju givetvis köpt också ni som varit där vet ju att halva vagnen gärna blir fylld med tvättmedel, shampo, duschcreme, folie, påsar o jag ni vet allt såntdär nödvändigt. Köpte mig även en stegräknare, inbillar mig att den ska sporra till att röra på sig lite mer, men nu fundera jag på om det är mig eller den det är fel på, har nämligen bara kommit upp i typ 1500 steg, eller har jag gjort nåpogn inställning galet? jaja får testa mig fram lite, var endel funktioner jag inte kikat igenom än.

Som jag skrev i går var vi ju inne med barnen i stan innan jag och mamma drog vidare, så här trött blir 2 snart 4 åringar av det:

Stackarna var helt slut, dom låg i en hög i baksätet då vi kom hem, såg ut som vi slängt in dom i bilen:)
Försökt bära in dom till våran säng så dom kunde fortsätta sova men givetvis vaknade dem då.

Nu ska jag kika runt lite hos er andra innan vi ska ta oss en varisin tunnböstut o sova.

Kram

Trött

Efter att ha traskat 5 timmar i stan och sedan 4 timmar i Ullared är jag TRÖTT, återkommer i morgon med bilder på vad som blivit shoppat.

Kram

RSS 2.0