Nya tavlor

Blir ett litet inläg innan sängen kallar..
Ska in till stan och hämta mamma i morgon som kommer med tåget 8.40 så jag lär väl få åka härifrån innan 8 och för att alla barn ska vara påklädda och klara till dess så är det nog bäst att ställa klockan, på min lediga dag:(
Jaja vad gör väl det, hörde mamma hade med sig 2 bananlådor fulla med tunnbröd, så jag får offra mig:)
Sen är det fullspäckat schema hela dagen, först hämta henne, shoppa inne i Göteborg, åka förbi jobbet och fylla i tidrapporten som jag glömde göra i fredags, sedan hem och lämna av alla barnen och sedan gasen i botten mot ULLARED!! hade ju tänkt åka dit på tisdag egentligen men det får bli i morogn istället.

Tänkte jag skulle visa de tavlor jag gjorde till hallen i går, ville ha något mer juligt så jag kopierade in texter från julsånger i Wordle och vips hade jag 2 juliga tavlor:)


Kram


LOVE

Måst ju visa bokstäverna och korten jag ordnade i går kväll.
Bokstäverna köpte jag på Village då jag o gubben var ute o shoppade i början av veckan, ramarna hade vi hemma och korten skrev jag ut själv, blev riktigt bra tycker jag, nu ska vi bara bestämma var vi skall ha dem, just nu står det bara lutade mot väggen på skåpet i vårt sovrum.

Oscars kort skall bytas ut när jag hittar något bättre, han stirrar lite väl mycket:)

Nä nu ska jag surfa vidare, kram

Adventspyntat

Nja, den e inte 100 procentig men den är på god väg.
I dag har vi röjt lite på den "borglömda" övervåningen, blir ju tvärr att den blir lidande då vi mestadels är på bottenplan, barnen sover i stort sett bara där. Men nu står det ljusstakar i alla fönster, golven är rensade från leksaker och sängen i gästrummet är bäddad till mamma som kommer i morgon.

Här kommer lite bilder, första är från vårt köksfönster


På byrån ute i hallen. Är det bara jag som egentligen inte gillar porslinstomtar men känner sig tvungen att ta fram dem varje då? Är inte mycket för dukar men denna tyckar jag bara är så söt, fick den av en arbetskamrat till mamma vet jag, måste väl ha varit runt 10 år eller så då?


Sovrumsfönstret som tidigare gapade tomt har även det fått sig ett par gardiner och en stjärna på fot.

Ja ni ser det går frammåt, i dag har vi även varit ute och satt upp ljusslinga runt "bron" men den får ni se en annan dag då det givetvis var en bit av den som inte fungerade, nya lampor måste allstå inhandlas.

Nu har gubben tagit ut barnen på en liten promenad och jag ska slappa här tänkte jag.

Hej så länge, hoppas ni har en bra första advent

Pojkrum

För er som har biltokiga barn och är sugna på lite fräcka möbler så hittade jag dessa, tyckte det var lite coola faktiskt, inget jag skulle köpa till mina killar men, så har vi inte riktigt den "stilen" i deras rum heller.
Bilderna har jag lånat från www.knattityd.se

    

Den första föreställer ju en bil som ni alla kan se men den andra bilden är faktiskt en garderob med ett skrivbord på ena sidan, där har man förenat nytta med höje! Garderober brukar ju annars inte vara speciellt roliga.

Sen ska ju Moa börja dagis i Januari så jag tänkte va lite smart att redan från början ha namnnappar till henne, så i torsdags landade dessa i vår brevlåda.


Givetvis står det Moa på skölden. Hade likadana till tvillingarna tidigare och personalen tyckte det var jättebra, så detta får bli kvällens lilla tips till alla er som har barn som snart börjar på dagis och använder napp.
Dessa finns alltså att köpa på www.namnnappen.se och kostar runt hundringen för 3 stycken.

Nå nu ska jag ta mig 2 panodil till kvällsfika och sedan gå och lägga mig tror jag?

Ha det gott så länge

Problem

Är det fler än jag som har problem med bloggen?
Jag får hela tiden felmeddelande då jag försöker göra något.

Ni får ha en fortsatt trevlig helg, så återkommer jag då problemet är löst.


Kram


Moas rum, igen..

Satt en stund innan jag gick hem från jobbet och kikade på www.ilva.se och hittade en hel del som jag skulle kunna tänka mig till hennes rum.
Dessa stolar skulle jag vilja ha men tyvärr fanns dom bara i Orange, känns inte riktigt som en prinsessas färg:)
Men just nu finns dom till kanonpriset 129 kr, funderar på om sprayfärg skulle funka?
Jag vill ju ha rosa...eller möjligen vit som på bilden.

TIll dessa stolar skulle jag vilja ha detta bodet, tycker det är kättefint.

Denna kista skulle passa perfekt för till leksaker som inte används dagligen, samtidigt som den mjukar upp det lite strama intrycket som stolarna och bordet ger.


Rosa "backar" för leksaker som används ofta.
Sen dröjer det väl ett tag till innan hon börjar tappa sina tänder men denna tycker jag är så söt

Sen kommer det jag nästan tycker är svårast, matta? det finns inga fina mattor till flickrum tycker jag, denna skulle väl kunna va ett alternativ men absolut ingen 10 poängare.

Ja det tåls att fundera på, har en någorlunda bild i huvdet över hur jag vill att hennes rum ska se ut, men sen ska den ju förverkligas också.

Nu ska jag förtsätta kika på Idol

//Linda

(alla bilder är lånade från www.ilva.se)

42 minuter kvar

tills jag slutar och kan åka hem till familjen och fortsätta adventspyntningen.

I morgon måste allt bli klart vad gäller gardiner och stjärnor/ljusstakar, för på söndag har vi bara tänkt mysa och på måndag kommer min mamma ner.

Och på tisdag bär det av till ULLARED!!!!
Får väl redan nu börja vässa armbågarna, har nämligen hört att det varit enormt mycket folk där ner nu, k.onstigt va?:)
Jaja det som e skönt är att det bara bli jag, min mamma och Moa som åker, innan jul är det inte läge att åka med alla 4 känner jag.

Nu är det bara 37 minuter kvar:)

Kram

Trött

Moa somnade kl 19,00 i går kväll, gott!
Men tyvärr varade det inte så länge, jag skulle ju upp 5.30 så jag gick och lade mig vid 21.30, kl 22 vaknar Moa och jag stoppar i nappen och tror hon ska somna om, ha!, vilket skämt.
Hon var vaken till 03.00!!!!! Jag har alltså sovit i 2½ timme i natt och har jobbat 9 timmar i dag, hem äta middag och sedan iväg på föräldramöte på dagis, därifrån kom jag nu, så äntligen får jag sova, är så trött så jag knappt vet vad jag heter.

Slänger in en bild på vår lilla bebis, som inte är så liten längre, fattar inte att hon snart fyller 1 år, vem har snott vår bebis??
På detta kortet är hon nybadad och en par månader tror jag.

Godnatt

Pyntning på hög nivå

Ja här pyntas det för fullt, har fått upp julgardiner i både, vardagsrum, sovrum och kök, samt stjärnor på fot i vardagsrum och kontor och ljusstakar i köket.
Hemma hos oss byter man gardiner i ALLA rum och sätter givetvis upp stjärnor eller ljusstaker i alla fönster också, tom tvättstugan har fått stjärna!
Ska det va så ska det va liksom:)

Är ute i lite väl god tid kanske mene ftersom jag jobbar i morgon och på fredag så får man ta lite varje dag för att hinna färdigt.
I morgon fortsätter jakten på den perfekta ljusstaken till sovrummet, om den nu finns?
Att det ska vara så svårt, hittar liksom ingen som känns helt rätt, är ju sugen på den från Clas Ohlson men vi får se.

Nu ska jag fortsätta pynta lite.
Gick inte att ladda upp bilder just nu så de får bli senare då allt är färdigt.

Gonatt

Snabbis

Egentligen skulle det nog göra gott för mig att krypa ner i sängen men måste ju skriva en par rader först:)

I söndags skulle vi ju somsagt på 4 års kalas, tar fram de nyinköpta kläderna till tvillingarna och ska sätta på dem byxorna men inser snabbt att kassörskan glömt ta bort larmbrickorna med färg i på båda paren!!
Blir lite irriterad men vi bestämmer oss för att köra inom Kappahl för att få det fixat på vägen till kalaset.
Väl där går min man in först för att liksom förvarna personalen att det kommer pipa då jag går in.
Hon i kassan ber så mycket om ursäkt och säger åt mig att hämta strumpor till barnen som kompensation för deras slarv, det tycker jag verkligen var en fin gest, jag menar kappahl är ju endå en stor kedja så det hade jag absolut inte förväntat mig pluspoäng till dem!
Vi fick byta byxor på barnen ute i bilen men det gick ju bra.

Kalaset flöt även det på ganska bra för att va så många små barn, visst lite tjuvnyp o brottningsmatcher blev det väl men i det hela taget tycket jag dom skötte sig väldigt bra allihopa, sen finns det ju alltid dom som ska skilja sig från mängden, suck...denna gången var det vår stora kille:( Han fick värdens frispel då vi skulle gå hem och var helt vansinnig för att han behövde ta på sig jackan , det slutade med att han blev utan den obligatoriska kalasgodispåsen och vi fick gå ut före med honom i bilen. Jaja han lugnade ner sig ganska snabbt igen men det är ju endå tråkgt då det ska sluta så.

I dag har vi varit en sväng till IKEA, köpte ju dumt nog bara 1 paket med värmeljus förra gången jag var där, det räcker inte många kvällar hemma hos oss, så nu är ljusförrådet uppfyllt igen.
I eftermiddag har gubben varit upp på vinden och hämtat ner våra julsaker, är lite sugen på att börja pynta men ska försöka hejda mig till slutet på veckan iaf, får se om det går bara....

I morgon fortsätter julhandlingen, mannen har tagit semester så vi ska ut på lite äventyr tänkte vi, vill få köpt mammas julklappar innan hon kommer, så vi slipper göra det sen, frågan är ju bara vad man köper till en på 50+ som har ALLT?
Vad ska ni köpa till era föräldrar?

Inga bilder i dag, orkar inte hämta kameran:)

Godnatt


Lördag

Vilken dag, vaknade kl 5 med att Moa ville ligga VÄLDIGT nära och gosa i morse, visst jättemysigt måste jag ju hålla med om att det är men när klockan är 5 har jag lite andra intressen, typ som att sova, tyvärr Moa:(

Men iaf så låg vi och gosade till klockan 6:30 då brorsorna började anlända ner till våran säng en efter en, vid 7 var nog alla nere. Då gick maken upp och jag fick sova vidare till 8:30, skönt.

Vid 10:45 anlände vi till kyrkan, där var det redan full fart så det var bara till att bege sig ner till källaren där alla lotter fanns, vi köpte lotter och skrev upp oss på listor över de lite större vinsterna som skulle dras senare under dagen.
Barnen vann lite smågrejor så som pruttkuddar, mussereflexer, bilar och liknande, inga stora grejer direkt men dom var nöjda, och det är ju huvudsaken.

Sedan gick vi upp till cafèt och fikade i väntan på dragningen av listorna och "årorna".
Barnen blevf lite rastlösa så vi förderv en timme med att springa efter 7 små kusiner i storlek 2-7 år:)
Dom hann både med att prova läktarplatserna inne i kyrkan, provspela trummorna och försöka ta ett dopp, vilket vi lyckligtvis han se inna kläderna åkte av:)

På listorna vann vi tyvärr ingenting men  på årorna vann Oscar en stor häst och vagn med tillhörande barbie, så stolt, nu är hans julklapp till Moa fixad!

Vi kom hem vid 17, helt slut allihopa

På tal om julklappar, skrev ju tidigare att jag inte hunnit fixa något inför jul, men nu ni, jag har gått från att inte ha några julklappar fixade till att han 16 stycken!! de ni, nu ska dom bara slås in. Tänkte faktiskt göra det nu i kväll redan för att slippa sitta till klockan 12 dagen inna julafton och göra det.

I morgon ska vi på kalas hos barnens kusin som fyller 4 år, ska bli kul, speciellt för barnen som kan få härja med andra jämnåriga, kommer alla barnen brukar det bli 13 barn mellan 1-7 år, livat värre.

Nä ska jag få slagit in några paket lår jag få börja nu.

Julstress

Ja faktiskt så börjar julstressen redan smyga sig på.
Har varit hemma från jobbet i dag pga av huvudvärken som inte vill ge med sig trots knaprande av panodil.
När hag inte sovit har jag gått runt här hemma och funderat och planerat på hur julpyntningen skall se ut i år.

Vid det här laget i fjol hade jag lyssnat på julmusik i säkert en månad redan och i frysen låg iaf en par tre sorters julkakor, i år är ingenting gjort, verklinge ingenting, har inte ens lokaliserat var alla jullådorna är. Har jag otur ligger dom på vinden och då måste maken involveras i framtagandet, för där går inte jag upp!

Var ju in på Village i går när jag jobbade och tänkte köpa både, de vita träbokstäverna med GOD JUL och siffrorna man kan knyta runt blockljusen för att göra en adventsljusstake, men tyvärr var bådadera slut.
Känns som mycket var slut tyvärr, kom ut därifrån tomhänt.

I morgon ska vi packa in alla barnen i bilen och åka till kyrkan, dom har försäljning och det brukar alltid va trevligt.
Mycket fina vintser och någorlunda lätt att vinna, alltid vinner man något, sånt gillar vi, och framför allt barnen.

Maken är med Oscar på närakuten för att kolla upp hans hosta som han haft i över 1 månad nu, har försökt få en tid till VC hela veckan utan att lyckas så då fick det bli till att spendera fredagskvällen på akuten istället, menmen

Avslutar med en bild på en lite trött och undrande Moa



Kram

Utmanad

Har blivit utmanad av mamma russin att visa min bokhylla.
Det är nästan pinsamt att säga men vi har ingen bokhylla, för det första så läser både jag och min man väldigt sällan och för det andra så tycker jag inte det är snyggt att ha dem framme, det ger ett alldeles för rörigt intryck för min smak..

Många ser sina böcker som en inredningsdetalj, men jag klarar det bara inte:)
Hos andra är det helt okej men inte hemma hos mig.

Har till och med pärmarna och mapparna som ska stå på hyllorna i kontoret inne i min garderob bara för att slippa ha dem framme...

Så tyvärr, bilderna uteblig då jag inte har något att visa.

Måste vila...

Shopping och huvudvärk

Ett snabbt inlägg innan jag ska lägga mig ner i soffan igen, fick gå hem lite tidigare från jobbet idag då huvudvärken inte ville ge med sig, har haft det från och till o över en vecka nu, börjar bli aningens tröttsamt..

Iaf fick jag shoppat lite i dag då vi var på torget, blev en klänning till Moa och tröjor med katten janson till Elliot och Alexander, Oscar blev tyvärr utan då han har så himmla mycket kläder redan. Tvillingarna börjar snart växa ikapp honom, han har stl 116-122 och till dem köper jag 110, o det skiljer ju endå 3½ år på dem.

Moa behöver ju som jag skrev tidigare ganska mycket nya kläder för att fylla upp garderoben, men tyckte inte dom hade så mycket fint på Lindex tyvärr, en klänning med tillhörande tröja blev det iaf, lite i samma stil dom den jag köpte på kappahl för nån vecka sedan. Kattenjanson tröjan tyckte jag var fin och blev en succé då jag visade upp den för killarna



Nä, dax att lägga mig i soffan

Kram

Money money money....

I morgon kommer de efterlängtade pengarna!!!
Barnbidraget som är så efterlängtat just denna månad, blev ett litet glapp mellan lön och fp  förra månaden men nu ska ordningen återställas.

I morgon ska vi åka och storhandla direkt efter att jag slutat, sen får vi se om jag orkar fortsätta med lite finare shopping, skulle vilja köpa lite nya julsaker, lite nya ljusslingor behövs ju varje år känns det som men sen skulle jag även vilja ha nya adventsljusstakar till köket, har spanat in de fina bågarna som finns på bla VIllage och clas olson
Får se om vi ska förbi VIllige då jag jobbar i morgon annars får det bli inhandling på lördag.
Dessa fina finns på CO för 179 kr, ett mycket  bra pris, kan bara inte bestämma mig för om jag tycker dom vita eller svarta är finast.
      

En sånhär hade jag också kunna tänka mig fast då gärna med 4 ljus



Kläder till Moa står också högt på lista, rensade ur hennes skåp i går och nu ekar det nästintill tomt, så det måste vi göra något åt genast, har ju minst 2-3 banankartonger på övervåningen med kläder som skulle passa henne, MEN i fel färg, allt  är ju i princip blått, och en prinsessa klär inte i blått, hon ska ha rosa!:)

Nu ska jag slänga upp fötterna på bordet o se om det är nogt kul på tv, ha det gott


Byte av dörr

Ja i dag ska vi få våran tvättstugedörr bytt, man ser inget fel på den men tydligen tar den åt sig vatten underifrån så nu får dooria komma hit och byta dörrar på alla 29 husen :(
Det som är jobbigt med sånthär är att man måste sitta inne och vänta hela dagen men det gör mig iof inte så mycket i dag, pengarna för shopping kommer inte förrän på torsdag och ute piskar regnet mot rutorna och det blåser halv storm.

Ska nog försöka göra klart lite projekt jag börjat med här hemma tror jag.

*en tavla ska målas med ett lager färg till
*Välja ut och beställa julkorten
*skriva ut svartvita bilder på barnen och rama in o sätta upp i sovrummet
*tvätta
*rensa min garderob

O ja listan kan göras längre men man ska ju inte ta sig vatten över huvudet så det får räcka för i dag.

Ha en bra dag

Planlösning

Tänkte jag skulle lägga ut planlösningen på vårt hus, denna bild är tagen från Onsalavillans hemsida.
Nedervåningen stämmer nästan helt förutom att vi har ett fyrkantigt burspråk i köket istället för ett
sånt som är på bilden.



Övervåningens allrum tyckte vi var lite väl tilltaget så eftersom vi hade större behöv av sovrum så delade vi av allrummet och fick 2 lika stora sovrum till som är på andra sidan, så från att ha varit ett hus på 6 rok blev det på 8 rok. Bra då alla 4 barnen kan få eget rum på övervåningen och med gemensamt allrum för tv och tv-spel.



Det får bli allt för nu!

Oscars rum

Fick ju äntligen städat i Oscars rum i helgen och tänkte visa er lite bilder.
Är svårt att få det tipptopp i ett barnrum då det alltid finns leksaker o grejer framme men nu går det att gå på golvet iaf.
Han skrivbord är sedan jag var liten så det ska bytas ut så fort vi hittar något annat som passar, då gärna med mer förvaring, eller så får vi helt enkelt ta ner BIlen från väggen till förmån för hyllplan, vi får se.

Skåpen på väggen är köksöverskåp, rymmer endel men tyvärr inte lika mycket som jag trodde. Tänkte ha de 2 mittersta hyllplanen öppna men har hog endå bestämt mig för att vid nästa IKEA besök införskaffa 2 dörrar till för ett lite mer enheltligt intryck.
Allt kraffs som syns ovanpå skåpen är hans lego tåg men tillhörande station och även en brandstation.

              

Ja som vanligt är bilderna inte helt 100 men men

Brukar ju ladda upp stora bilder annars, tänkte testa små den här gången, hoppas nu bara på att dom är klickbara för att få upp dom i större format?

Kram

Ojoj

Nu får man verkligen vara noga med att stänga grinden till trappan, hittade just Moa på första trappsteget...

Måndag igen och inga planer för dagen, Oscar är i skolan, E & A tittar på Tingeling och Moa hasar runt på golvet och upptäcker nya saker. Det är en skön ålder 10 månader om jag tänker efter, iaf Moa är väldigt behändig nu må jag säga, hon spenderar stora delen av dagen krypandes runt på golvet och sedan vi flyttade ut lite leksaker i vardagsrummet så leker hon jättebra.  

Somsagt vet inte vad vi ska hitta på i dag, har skickat ett SMS till en kompis för att höra om hon ska med till Öppna förskolan, har inte fått något svar ännu så vi får se hur det blir med det.

Sovrummet

Morgonen började aningens tidigt för min smak, Moa fick för sig att börja strula runt i vår säng redan vid 4 nämligen:(
Försår inte varför, hon har sovit så bra den sista tiden men nu har hon vaknat vid 3-4 2 gånger samma vecka, *jäsp*

I alla fall så kom vi oss upp hela familjen vaid 8 så då var det bara att utfodra skocken och klä på dem.
Vid 10 kom barnens farmor och farfar och hämtade upp dem så de följde med dem till söndagsskolan.

Vi hade under tiden tänkt fixa iordning det provisoriska gästrummet på övervåningen men telefonen ringde och vi blev bjudna på fika hos några bekanta som och har tvillingar i samma ålder som våra, trevligt trevligt.

Kom hem från dem vid 18.00 så då var det snabba ryck att fixa middag till alla hungriga barn och vuxna.
Blev hemmagjord pizza med köttfärsen som blev kvar från tacosen i går, annanas, champinjoner och ost, gott!

Han ju tyvärr bli mörkt innan jag fick tagit bilderna från vårt nya sovrum men ja ni får hålla tillgodo iaf.

Första bilden är tagen från dörren. Rummet är ju långt ifrån färdigpiffat, det ska upp gardiner, sänglampor och lite annat lull:) Moas säng ska ju inte stå där egentligen men så länge hon vaknar på nätterna så får hon bo kvar.
TIll vänster står 3 garderober.



Denna bilden blir ju tagen från fönstren, skåpet ska inte stå där egentligen men i brist på annat så får det tjänstgöra som linneskåp. Funderar på att köpa 2 höga malmbyråer i vitt och ställa där, vad tror ni om det?



Sen ska jag nog inverstera i ett fint överkast nångång också, problemet är ju bara att det känns som bortkastade pengar då vi bara orkar lägga på det då det kommer främmande typ:)

Kort ska ju givetvis upp också, funderar på at ta svartita foton på barnen och sätta i en rak linje ovanför skåpet.

Ja det var det, uppdatering kommer väl nångång framöver då "piffet" är klart

God kväll!


Ommöblering på hög nivå

I dag har vi gjort slag i saken börjat på den stora ommöbleringen.
Som jag nämt tidigare så tycker jag inte något av rummen i huset känns riktigt färdigt, detta beror bla på att vi tex inte sover i det rum i "ska" sova i och att Moas rum inte är tapetserat i en vidare flickig färg, vilket gör att vi måste tapetsera om innan hon kan flytta in.

Det vi hunnit med i dag är iaf att vi röjt ut allt ur lekrummet på nedervåningen och flyttat in och delat upp det i barnens sovrum. I lekrummet bor numera vi föräldrar och Moa, det sovrum vi haft där uppe som sedan ska bli Moas rum är förn'rvarande tomt, men i morgon ska en dubbelsäng in i väntan på att tpetseringen tar fart. Min mamma kommer nämligen till oss och blir kvar i runt 1½ månad så då får hon ta det rummet.

Sen har vi även hunnit städa Oscars rum, jag förstår ärligt inte hur man kan få till det så stökigt i ett rum.
Vi kan städa ena dagen och nästa ser det lika dant ut igen. Han är en samlare utan dess like, så fort man närmar sig papperskorgen kommer han flygande för att se vad det är man slänger. För någon vecka sedan kom han hem med 2  Möjlkförpackningar modell större, ni vet sånna dom har i Bamba. Har inte ens fått röra dom inna men i dag fick vi äntligen övertalat honom att det var dax, det ser ju ut som en soptipp där inne, 1-0 till mamma:)

Nä nu är barnen helt vilda av allt socker dom fått i sig av lördagsgodiset så det är dax att rycka in....

Återkommer med bilder



Äntligen fredag

Guuud vilken dag, började 7.00 och slutade 19.00 och utav dessa timmar har vi spenderat typ 7 timmar ute på vift.
Det är lite meckigt då det är rullstol o bebis som ska i och ur bilen vid varje stopp, men allt går bara man vill.
Har kikat runt i lite roliga affärer, ätit lunch på Mc Donalds o tjötat så jag ska absolut inte klaga, jag har ett toppenjobb!
Men...12 timmar är endå 12 timmar....

Nu har tvillingarna nattats i sina sängar, gubben gick upp för att natta Moa men har uppenbarligen somnat han med då jag inte kan tänka mig det tar 1½ timme att lägga henne.
Oscar frågade om vi inte skulle ha fredagsmys men han tröttnade på att vänta på pappa så han ligger nu här brevid mig i soffan och sover, utan fredagsmys...

Har inget spännande att skriva känner jag så, hej så länge


Trött

Äntligen hemma, i går vaknade Moa klockan 3 för att sedan somna om 5 minuter innan klockan ringde 5.30, jobbade hela dagen, kom hem och fixade allt som behvödes fixas och stupade i säng vid 21.30, astrött!

I natt fick jag iof sova lite bättre men det känns endå som tröttheten håller i sig så de blir en tidigt kväll i kväll med så jag hinner ladda upp inför mitt 12 timmarspass i morgon.

I dag efter jobbet åkte jag förbi Kappahl, hade fått sms om att det var 30% på hela sortimentet.
Fyndade jeans till Oscar för 75 kr, jeans till Elliot och Alexander för 199kr paret- 30%, strumpor till E och A för halva reapriset och en vi långärmad tröja med lite krås fram på bröstet till Moa, allt detta flr typ 430 kr, helt okej!
När man har många barn så är reor aldrig fel:)

Nu ska jag röjja lite innan soffan kallar, ha det gott

Bild på Elliot som alltid ska göra till sig så fort kameran kommer fram:)



Kram

Badrummet

Hade ju lite ambitioner att visa upp lite av vårt hus, det har väl gått sådär kan man väl säga.

Här kommer iaf lite bilder från badrummet nere som jag tog nu i kväll.




Takduschen, som tyvärr inte används då den blöter ner i princip hela badrummet, då vi valde bort de fula duschväggarna som ingick i huset men inte har köpt några nya.



Ja det var det, ska förska få till lite fler rum framöver, tyvärr är det ju becksvart ute då jag kommer hem så det får bli till helgen då jag kan fota på dagen.

Kram

Resultatet

Började ju röja i kontoret för ett tag sedan, blev fakiskt klar samma kväll men har glömt visa resultatet.
Tvvärr är det väl kanske inte precis som jag vill ha det, lite väl mycket saker i bokhyllan men tyvärr kan man ju inte slänga viktiga papper odyligt bara för att det ska SE snyggt ut.





Ja vad säger ni, lite bättre ser det allt ut va?

Fotografering

I dag har förresten tvillingarna tagit kort, fröknarna sa det hade gått bra så nu är det bara att hålla tummarna så bilderna kommer innan jul. Förstår inte varför dom valt att ta korten så nära inpå julen, Oscar tog sina kort i september och fick dom i fredags först.
Men det måste ju ligga i fotografens inresse att få ut dom innan jul, annars kan jag tänka mig många blir besvikna och kanske tom inte väljer att köpa alla korten då ju många använder dessa som julkort till släktingar.

Kort på Alexander från i sommras då de besökte Beppes museum tillsammans med min mamma.
Tungan rätt i munnen:)


Kram

Sjuk?

Känner mig helt skum, 2 kvällar i rad nu har jag fått världens huvudvärk och illamående, bara det inte blir värre.
Det är det negativa med mitt jobb, det är så många andra som blir lidande då en är sjuk:(
Får lägga mig under täcket och hoppas på att det går över, klockan ringer 5:30  *jäsp*

Kram


Vagn

Moa har en Emmajunga city Jet som vi varit väldigt nöjda med, den har ganska stora svängbara hjul där fram som vi bara älskar. Vi har fram till nu nästan enbart använt liggdelen men hon är ju snart 10 månader så det är väl dax att börja använda sittdelen snart, men där kommer vårt dilemma, vill gillar den verkligen inte!
Det är en sån ergonomisk sittdel som ska vara så himmla bra säger dom men jag tycker bara hon sitter illa faktiskt.
Det är väl en av anledningarna till att vi behållt liggdelen så länge.

Nu funderar jag på om vi ska sälja denna vagn och köpa något annat med en "vanlig" sittdel, har då spanat in Teutonia Fun som jag hört många varit nöjda med.


Men denna vill jag då ha i en tjejig färg typ knallrosa eller nåt:)

Vad tror ni, någon som har denna eller vet något possitivt/negativt om den?
Eller har någon något annat förslag på smidig vagn, svängbara framhjul och vändbar sittdel är dock ett krav.

Får ni hjälp?

Jag satt och funderade på det i går kväll innan jag gick och lade mig, hur det är egentligen, har andra hjälp av far och mor föräldrar ?
Varför jag började fundera på detta var just för att min mans föräldrar varit här oss passat barnen då vi var iväg på möte med länsstyrelsen för ett eventuellt bildande av sammfällighet inom området där vi bor.
Vi försökte hinna röja bort det mesta från middagen och annat tjafs som låg framme innan dom kom men lite fanns ju kvar att göra, ni vet lite disk att plocka in´i maskinen, bord att torka av och en påse som behövdes bytas.

Min mamma bor nästan 100 mil ifrån oss så det är ju liksom naturligt att hon inte kan hjälpa oss hur mycket hon än skulle vilja, det blir när hon är här bara, då putsar hon fönster, lagar söndriga byxor och rensar avlopp:)

Min mans föräldrar däremot bor inte långt ifrån oss och det blir då självklart dom som får rycka in då vi behöver barnvakt, men när dom hör ordet barnvakt så är det verkligen BARA barnvakt, dom la barnen och sedan satt dom sig i soffan och tittade på tv.

Jag vet inte om jag begär för mycket, men skulle jag vara barnvakt till mina barnbarn och jag ser att dom inte hunnit torka av bordet och fått in alla disk i maskinen skulle jag hjälpa till med detta, och istället för som dom lägga blöjan som inte fick plats i soptunnan på bänken, istället för att byta påse.

Dom rör inte en pinal hemma hos oss, knappt dom lånar toan liksom, i går satt dom här i över 3 timmar och tordes inte ens värma på lite vatten för att ta kaffe fast det står på bänken.

Jag vet att vi är vuxna och själva har valt att ha många barn men för den saken skull uppskattar vi ju inte hjälp mindre, det behövs så lite!

Hur har ni andra det och hur resnonerar ni kring hjälp/inte hjälp?

Måndag

Ja då har vi ännu en grå och tris måndag framför oss, regnet piskar mot rutorna och det blåser halv storm ute, så vi lär bli inne i dag.

Trodde ju mina inlägg inte blev publicerade tidigare men nu ser jag att dom tydlgen blivit det iaf, ja ja, bra var väl det.

Lite summering av helgen.
Fredagen avslutades som vanligt i soffan efter att jag slutat jobbet.

I lördags rotade vi fram alla badgrejor och begav oss till simhallen, barnen verkligen älskar det!
Moa var först lite tveksam men efter en stund var hon som en liten fisk i vattnet, plaskade och "simmade" med benen.
Den som är mest reserverad är nog Oscar som är störst, han glider mest runt:)
Elliot och Alexander är galanst av dem alla, dom åker stora ruchkanan alldeles själv och blir assura om någon av oss vill åka med dom, dom ska minnsan åka själva så det blir till att stå där nere och ta emot.
Efter badet åkte vi förvi MAXI och kompletteringshandlade lite, sedan hem och göra mat till alla trötta badare.

På kvällen kom svägerskan och hennes familj förbi en sväng, det slutade med att deras son som är 3 månader äldre än E och A stannade kvar och skulle sova över, gick jättebra och barnen tyckte det var så kul, det var nästan slagsmål hos vilken ha skulle sova:)

I söndags morse kom barnens farmor/farfar mormor/morfar och hämtade kusinen och Oscar för att ta med dem till kyrkan medans vi andra tog oss en slappedag, gjorde bara det allra nödvändigaste, såsom att laga mat, plocka lite och tvätta en par tre maskiner tvätt. Elliot och jag tog oss tom en tupplur på en par timmar mitt på dagen, så skönt.
Under tiden tittade alexander på film och maken pluggade lite för BE kortet, e ju lite stresande då vi inte kommer komma iväg med husvagnen i sommar om han inte tar det. Detta pga bilbytet som gör att hela ekipaget väger mer än 3,5 ton.

Nä nu är barnen rastlösa, måste sysselsättas!
Avslutar med en bild på Moa då vi var i Slottskogen för nån vecka sedan.



Kram

Nähä

Hade skrivit ett inlägg ang anomymitet eller inte men först försökte jag ladda upp en bild utan framgång och när jag sedan skulle posta inlägget försvann alltihopa, skumt.
Får se om detta går at posta nu då

Jul jul strålande jul

Nu börjar det verkligen närma sig jul, i var och varannan butik är julsakerna framplockade och alla reklamblad fylls av  ljusslingor och julgranskulor i alla möjliga färger och former.
Egentligen tycker jag nog de traditionella julfärgerna så som rött, grönt guld, silver är de allra vackraste men när jag såg denna blev jag nästan kär:)
Så söt, skulle kunna tänka mig en sådan i lilla Ms rum till nästa jul, finns på www.rusta.se
Eftersom jag inte är någon fena på att fixa snygga collage så får ni hålla tillgodo med enna lilla bild.


Måste nog ta fram mina julskivor snart, känner att jag ligger lite "efter" i år, i vanliga falla har julskivorna snurrat bra många varv redan i Novermber hemma hos oss men i år har det helt enkelt inte funnits tid, men i helgen SKA dom fram!

Måste verkligen börja fundera på julkort och sånt i tid i år, nu när vi båda jobbar så bara flyger veckorna fram o snart sitter man där dagen före inlämningen och tokpysslar för att få iväg dem i tid.

Nä nu ska jag förbereda lite inför morgondagens 12 timmarspass på jobbet, alltid skönt när allt är framplockat på morgonen så man slipper springa runt och leta och därmed riskera att man väcker resten av familjen klockan 5.30.

Kram

Så fin!!

Hittade denna ursnygga jacka på www.matadorkids.se hade bara M varit lite större hade jag slagit till!
När hon fortfarande är så liten känns det inte som den ultimata jackan tyvärr.


Kram

Ullared



Måste verkligen åka till Ullared inna jul, frågan är bara när?
Alltså egentligen är väl ingen dag en bra dag såhär "nära" jul men de e väl bara till o välja en dag och vässa armbågarna misstänker jag.
Min mamma och jag brukar åka dit dagen innan julafton men i år känner jag att det är i senaste laget.

Mamma har sytt sånna paktekalendrar till alla barnen och har genom det gett mig uppdraget att köpa paket till dem, vilket alltså blir 96 paket!!!! Fattar ni eller 96 små paket, hur lätt är det på en skala?

TIll 7 åringen kan man alltid köpa lite pyssel så som sudd, tejp, roliga pennor, klistermärken o liknande, men vad köper man till killar på snart 4 och en tjej på snart ett?
Några dagar kommer dom få godis, pengar och strumpor, men vad mer?

Får fundera vidare på det...

Kram

Familjeparkering för vem?

Måste bara få skriva av mig lite:)

Var en sväng på coop för att kompletteringshandla lite i kväll och förundras varje gång då jag är på typ coop, Maxi eller IKEA över hur folk tänker.
På alla ovan nämda ställen finns det speciella parkeringsplatser för oss med barn, dessa ligger ofta nära ingången men viktigast av allt dom är bredare än en vanlig plats för att man ska kunna öppna upp dörren riktigt och kunna spänna fast barn i bilstolar utan att köra upp dörren i grannens bil.

Men jag förundas varje gång över vilka som parkerar på dessa  platser, det är pensionärer, unga killar, män och kvinnor i alla åldrar utan en tillstymmelse till barn med sig. vad tror dom symbolen och skyltarna med "familjeparkering" betyder?

Jag menar visst man behöver inget "tillstånd" i den bemärkelsen som man gör till handikapplatser men endå, varför kan man bara inte ta en "vanlig" parkering? Dessa platser finns ju av en anledning liksom, ett minimum vore väl iaf att man har ett barn med sig?

Är det bara jag som tycker det är lite "dålig stil" och brist på respekt?

Kaos

Ja de e det minsta man kan kalla det.
Sårhär illa ser det ut, jag hatar att ha det rörigt runt mig men med 4 små barn e det inte alltid det hinns med, nu måste det verkligen rensas och snygas till!





Ska börja medans jag väntar på att maten ska bli klar, får se hur långt jag hinner i dag.

Kram

UNGAR!!!

Gissa var jag hittade ena 3½ åringen? Jo under köksbordet med ett helt nyöppnat paket flingor utstrött runtomkring sig, man kan inte lämna honom för en sekund!

Blir man förresten osynlig om man sitter under köksbordet?

Han tycks tro det iaf för varje gång han gjort något han inte får så hittar man honom där.

Dax att plocka fram dammsugaren...

IKEA

Klockan är inte mer än 12.30 men jag och de 3 minsta barnen har redan hunnit varit på ikea.
Medans tvillingarna roade sig i "småland" gick jag och M rundan i varuhuset.

Var på jakt efter de silverfärgade ljusstakarna som de hade till bra pris men givetvis jag var ltie sent ute, erbjudandet hade gått ut i går:(

Fick i alla fall köpt de obligatoriska värmeljusen, en svart fleecefilt som ska få bli foder i en åkpåse till vagnen, och några chokladbollar som får bli eftrmiddagsfika då vi kommer tillbaka från BVC.

sen kikade jag lite på¨skrivbord, min mamma har nog tänkt köpa det till tvillingarna i julklapp, men hittade inget som känndes helt 100, vet egentligen inte vad jag är ute efter, så det gör ju inte det hela lättare.

Har ju visat lite bilder från Es rum tidigare, rummen är ju långt ifrån färdigmöblerade men eftersom jag inte kan betämma mig för vilken stil jag vill ha i dem så har dom liksom fått vänta. Dom sover ju bara där inne än så långe så just för tillfället känner jag ingen stress även om det vore skönt o kunna bocka av och få klart rummen någon gång.
Som det är nu är det i princip inget rum i huset som är helt klart och sånt tycker jag är jobbigt.
Men man ska ha både tid och pengar och tyvärr är det bristvara av bådadera för tillfället.

Nä, dax att lägga in en maskin tvätt.

Kram

RSS 2.0