Fredag

Så var det äntligen fredag igen, trivs jättebra med mitt jobb o så men fredag e ju alltid fredag liksom, oavsett om man jobbar eller inte.

Men räkorna som ligger hemma i kylen får vänta till 19.30, slutar nämligen 19.00 varje fredag, segt att ha den längtsta dagen på fredagar menmen, det funkar, har ju en lång ledighet fraförmig, jobbar ju inte igen förrän på onsdag.

Kram

Shoppat

Måste bara slänga in en bild på den nya klänningen jag köpte till M häromdagen.
Egentligen tycker jag den e ganska ful, men bara för att den var så ful så blev den fin.
Jag vet jag e lite konstig men har inte ni kännt så någongång att vissa kläder kan va fulfina?
Hon blev iaf jättesöt i den o den e är ju i sånt gosigt material att hon inte behöver sitta som en lite prinsessa bara för att hon har klänning på sig, det går fortfarande att röja runt:)
Finns iaf på Kappahl


Kram

Halsband

Har fått endel förfrågningar om halsbanden och inser ju att det är väldigt svårt att hitta dem.
Så nu har jag avancerat och gjort en egen kategori till dem:)
Lägger upp bilderna igen för att ni ska få exempel på hur dom kan se ut, sen kan dom givetvis få i alla möjliga längder och varianter, varför inte ett i 3mm läderrem till barnens pappa i julklapp?
Det översta är det jag själv använder, detta har 4 brickor och kosar 120 kr, de två understa har bar 2 brickor och kostar då 100kr.
Så är du intresserad maila mig eller skriv en kommentar här så ska jag försöka tillfodose era önskemål.
Tänk bara på att vill du ha dem till jul så behöver jag din betällning senast tisdag den16:e december, då hoppas jag posten sköter sin del och får fram dem i tid.

/



Som vanligt får ni ursäkta den usla bilkvalité.

Kram


Lilla Ms rum

De andra barnen har fått eget rum när de fyllt 1 år och så är det väl även tänkt att det ska bli för henne.
Grejen är bara den att det rum som hon ska ha är det rum som förnärvarande är vårt sovrum.
Eftersom hon inte var påtänkt då vi flyttade in så har vi beige tapet i detta rum, vilket inte är så upplyftande färg i ett barnrum, vi måste alltså först tapetsera om!

Är innne på en rosa tapet med stora vita stjärnor från Midbec på ena väggen och sedan ta antingen vita eller helrosa tapeter på de andra väggarna, Detta är den med stjärnorna iaf


Till detta hade jag tänk ha vita möbler, hon har en vit spjälsäng från babyproffsen just nu sen tänkte jag köpa 2 vita byråer från ikea och stolar och bord från www.ilva.se, sen även ställain det skåp jag visat i ett tidigare inlägg.

Sen har det ju blivit så populärt med väggord och jag kan ju inte va sämre, vad tror ni om dethär?

Jag är VÄLDIGT ombytlig av mig men jag har funderat på detta ett tag o det känns fortfarande rätt!:)
Så nu återstår bara att ta tag i det hela o få det fixat, vi får se om vi hinner med det till hennes ettårsdag?
Min mamma kommer ner i början av december och stannar till efter jul, kanske vi kan få gjort lite då om vi har tur.
Man får ju passa på då man kan få lite barnvakt, de e absolut inget vi har för mycket utav!

Kram


Lugn dag

E det minsta man kan kalla det , än så länge iaf.
Tvillingarna röjer runt på dagis, så det är bara jag lilla M och stora kille  hemma i dag.
Vi har hittills spenderat dagen i soffan, det enda vettiga jag bidragit med är att sätta igång en tvättmaskin och torkat av bordet efter fukoosten, men disken står fortfarande på bänken och väntar på att komma in i diskmaskinen.

Men jag tycker faktiskt vi förtjänar att ta det lugnt efter gårdagen, det blev verkligen en heldag!
Tog bilen till pendeltåget som gick in mot stan kl 10.15, väl inne i stan tog vi spårvagnen mot Järntorget där vi var in och bytte en body på Villervalla. Fyllde sedan på alla hungriga magar med lite lunch på Buger King.
Spårvagnen tog oss sedan vidare mot Linné platsen där vi hoppade av och gick till den stora lekplatsen uppe vid pliktan.
Där fick barnen leka av sig innan vi åter igen tog spårvagnen mot "Torget" där vi tänk möta upp deras kusiner för att leka i deras lekland men dom hann inte dit så då hoppade vi på bussen som tog oss till tåget och sedan hem igen:)

Ja som ni försår, allt detta åkande tog oss i princip hela dagen, men barnen var nöjda, dom tjatar ofta att dom vill åka pendeltåg och spårvagn och i går fick vi då stillat deras längtan, för ett tag iaf:)?


Problemet är ju bara att vi vuxna som inte tycker det är riktigt lika spännande att åka tåg och spårvagn skulle ju helst av allt bara vilja lägga oss på soffan då vi kommer hem, men si det går ju inte med 4 vildbattingar som ska ha fortsatt underhållning i 3 timmar till innan johnblund kommer, jaja vi somnade iaf ovaggade i går allihopa.

Avslutar inlägget med en lite ekorre som var så tam så den tom kom upp i knät på min man, här sitter den och mumsar på Ms kex


Kram


Träd

Skrev ju förresten tidigare om vårt lila pysselprojekt, det blev tyvärr inte riktigt som vi tänkt oss, står man en bit ifrån ser det helt okej ut men man får alltså inte gå för nära så vi får göra ett nytt försök framöver och då i annat material, det vi försökte oss på var iaf ett sånthär


Kram

Ungar!!!

Gud vilken helg säger jag bara, pust!
Tvillingarna har varit helt uppåtväggarna, härjat runt som aldrig förr, snott brorsans godis och länsat fruktfatet då man vänt ryggen till. Man har inte kunnat lämna dem obevakade en sekund men ibland måste man ju o då har dom minsann passat på. Och det roliga är att man märker det så väl att dom gjort något dom inte får, syns på långan väg.
Varför sitter tex A under köksbordet och försöker att se så liten ut som möjligt?
Jo för att han har en hel clementin i munnen eller typ 10 godisar från brorsans påse.
Nu är det inte så att hans påse har stått på diskbänken direkt heller utan den stod på översta hyllan i köket. Vi har öppna nyllor brevid kylskåpet och dit hade han lyckats klättra på någe vänster, fråga mig inte hur men det var ju en himmla tur han inte ramlade ner iaf.

Jaja i morgon är det måndag, stora killen har lov och de små är somvanligt hemma med mig. Men efter en sånhär helg är jag evigt tacksam till att jag fick mannen att ta semester i morgon så vi kan hitta på något tillsammans, hade helt ärligt inte pallat vara ensam med alla 4 barnen i morgon . Har lite planer på att göra en lite utflykt till stan, är ju inte så ofta vi är dit så vi tänkte ta buss och tåg in för att göra det hela lite mer spännande. Sen ska vi nog försöka hålla dom lugna med lite mutor om Mc Donalds för alla som är snälla:) Affärer är väl inte det roligaste dom vet så ibland får man ta till mutor.

Ska åka bort till villervalla tänkte jag för att reklamera en body jag köpte där för någon månad sedan, M hann bara använda den typ 2 gånger innan det såg jättetråkig ur, ser helt urtvättad ut. Och lite längre än 2 tvättar förväntar jag mig att en body som koster 149 kr ska hålla.  Så vi får se hur det går, får vi lämna tillbaka den ska jag nog köpa byxor till kottarna istället, såg om hade rea på de svarta vanliga byxorna, tycker dom är så bra till dagis.

Nu börjar denna evighetslånga dagen lida mot sitt slut äntligen, ska kura ner mig under täcket och försöka få upp värmen nu. Känner att det börjar bli lite kallt här inne men är för snål för o skruva upp golvvärmen:) Klart vi inte ska gå runt och frysa men de e fortfarande lite på gränsen tycker jag, eldar vi bara lite värmeljus så e det helt okej.

Godnatt

Helgen

I helgen har vi som vanligt inte gjort allt för många knop.
Jag slutade jobbet 19.00 i fredags och var väl hemma vid halv 8 så resten av kvällen spenderades i soffan.
I lördags var vi bara hemma och städade, som vanligt.....sen storhandlade vi i på eftermiddagen. Brukar alltid storhandla på WIllys i vanliga fall men de är ju såå mycket roligare att handla på MAXI. Vet egentligen inte vart de e billigast, inbillar mig ju att WIllys ska va så billigt men jag vet inte, tyckte inte det blev så fasligt dyrt på MAXI heller. Handlade ungefär detsamma som vi brukar handla på WIllys inkl blöjor och endå slutade det bara på 1200, vilket känndes okej. Så kanske ligger MAXI bra till iaf? Ska spara kvittot och jämför lite inna vi bestämmer oss för var storhnslingarna ska ske framöver:)
Det gär ju lite mat med 2 vuxna och 4 barn i familjen så...

I går var vi ute och fixade lite, klippte även gräsmattan för sista gången, hoppas jag.
Sen fick vi även tummen ur, så maken åkte till byggmax och inhandlade lite grejor och sedan satte han igång att såga, och jag ¨målade. Vad det blev får ni se senare då vi fått dit det på sin plats, kan iaf säga så mycket som att det ska sitta i hallen:)

Nu ska jag röja lite här hemma medans jag väntar på larmgubbarna som ska komma och fixa med vårt larm IGEN!
Det e helt konstigt, det funkar som det ska men det slår ut den vanliga telefonen samt att det ringer upp larmcentralen stup i kvarten, och debiterar oss räkningar på tusentals kronor:(
Skulle tydligen komma en ny kille så vi får se han han kan få bukt med det?

Återkommer med kort på vårt mästerverk senare:)

Kram kram

Redan tisdag?

Tiden bara rusar iväg och jag får ingenting gjort.
Känndes så skönt i fredag då jag slutade kl 19 att veta att jag hade 4 dagar ledigt då jag skulle hinna fixa lite som blivit lidande nu efter jag börjat jobba.
Men somsagt nu är det redan tisdag och jag har i princip inte hunnit med att göra mer än det vanliga, ni vet, städa, plocka, diska, tvätt och såntdär annat kul.

I lördags fm städade vi och bytte sängkläder i allas sängar på övervåningen och på em/kvällen var på till barnens kusin som  hade fyllt 2 år och åt tårta.

Söndagen gick även den i städandets tecken, vi var ute och gjorde lite höst i trädgården och plockade lite inne, sedan tog vi en välförtjänt slappeftermiddag. Det enda "vettiga" vi gjorde var egentligen att laga middag, skönt!

I går måndag fick jag hoppa in och jobba extra på jobbet då hon som skulle jobba inte kunde komma då deras bil gått sönder.
Problemet är ju bara att på måndagar har jag egentligen de 3 minsta barnen hemma. Så efter att ha ringdde runt lite utan napp på barnvakt så var det enda jag kunde erbjuda  att jag kunde komma men då MED lilla M.
Men det var helt okej för henne så, på morgonen kl 5.30 fick jag i princip packa in 3 halv sovande barn i bilen för att åka till jobbet och på vägen dit ringa dagis för att se så det var okej att E och A kom, vilket det var.
Mötte upp mannen vid jobbet som tog med tvillingarna till dagis och jag och M gick in, skulle egentligen ha jobbat 7-19 men det känndes lite väl länge då man jar en 9 månaders bebis med sig så det känndes lite skönt då hon som egentligen skulle jobba ringde och sa att hon hade kommit till stan och att jag fick bestämma hur länge jag ville jobba så skulle hon komma sen.
Bestämde att hon skulle komma vid 14:30, känndes lagomt för M att få somna i bilen påväg hem, men den lilla "praktikanten" skötte sig exemplariskt:)

Just nu sover M så jag hade som ambition att fixa ett brev till securitas för att sedan skicka iväg vår telefonspecifikation till dem så dom kan betala oss för alla samtal som larmet ringt till dem då det var något fel, det blev endel samtal.....
Får väl ta tag i det

Kram

Bilen och shopping

Har ju helt glömt bort att berätta att vi köpt ny bil. Orkade inte vänta på att få den gamla såld på Blocket så vi bytte in den, nog för att det ver till skambud men vad ska man göra.
Har hört att det tydligen ska va himmlans trögt just med bilförsäljning,
svägerskans svägerska på hennes mans sida har tydligen haft sin bil ut i snart ett år utan att få sålt den och lika så en jobbarkompis...

Så när vi nu hittade en bil vi kände oss nöjda med så gick det fort, kikade på den på tisdagen och hämtade den på torsdagen.
SÅ vad blev det nu då? Jo en VW Sharan -06. Jättefin och välskött, det enda jag inte gillar är färgen som tyvärr var vit menmen man kan inte få allt...om man inte är beredd att hosta upp 300 000 och köpa en sprojlans.

Sen en sakt till, bilen är alltså en -06:a, en ganska ny med andra ord men den har inte frjärrstyrt centrallås!! har haft det på alla andra bilar vi haft så de e minst sagt lite ovant att behöva gå o låsa upp och låsa med nyckeln, ingen stor grej men det stör mig endå lite. Men man vänjer sig väl.

i dag har jag varit och shoppat lite med svägerskan L, det blev nya vinterskor till tvillingarna och ett par lite finare stövlar till mig för det hutlösa priset av 37.50!
Hittade dom på Skopunkten, första hade dom kostat 399, sen var dom nedsattaq till 49 och eftersom L köpte likadana fick vi halva priset på ett par vilket gjorde att vi köpte 2 par skor för typ 73 kr.
Kanske inte dom skor jag skulle köpt om jag skulle fått välja vilka jag ville men för uner 40 kr får man inte har så stora krav:) Får väl bli att jag köpter ett par till senare men dessa får duga till jag hittar de jag verkligen vill ha.

Nu ska jag vänta in maken som lägger febrig bebis, stackan hade 39 grader tidigare i eftermiddag och nu innan hon gick och lade sig hade hon 38,3, efter en supp.
Får se hur det går i natt, är hon väldigt grinig o mycket vaken i natt får jag ringa hem gubben så han får ta henne, jag ska ju upp till jobbet 5:30 så några timmars sömn behöver jag allt för o orka hålla mig vaken mina 8,5 timmar på jobbet.

Förresten, någon som har tips på bra o inte allt för dyra overaller? För det första har vi ju inte så mycket snö här nere på västkusten o sen så måste jag ju köpa 2 stycken så man vill ju inte lägga en hel förmögenhet.

Ha det gott

Måndag o deppdag

Så var det månadg igen,denna helgen bara flög iväg.
Lördagen gjorde vi inte så mycket alls på, jag var iväg o köpte lite pärlor o grejor mitt på dagen och sedan var vi och handlade lite mat men det var nog i princip allt.
I går jobbade jag extra 9-16 så då gick ju dagen åt till det för min del medans resten av familjen tog det lugnt hemma.
Efter jobbet mötte jag upp resten av familjen hos svärföräldrarna där vi lämnade tillbaka deras bil vi lånat då våran inte fungerade, Där blev det lite fika o sen hem igen för att läga alla trötta och lite febriga barn.

Nu är klockan 10.30 och jag har redan hunnit varit ute och åkt med bilen, O skulle till tandläkaren så det vara bara att packa in de anda barnen och åka och hämta honom på skolan för en tripp till tandläkaren och sen tillbaka igen.

Nu vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på, solen skiner för en gång skull ute så ut hade ju inte varit fel att gå ut, en sånhär gång saknar man verkligen vänner som man kan hitta på saker tillsammans med.
Har föröskt hitta på saker med grannen som har en jämnårig bebis men ja jag vet inte, det funkar bra de gånger vi gjort saker tillsammans men om inte jag ringer på o frågar så blir det inget. I dag tex såg jag henne som så många gånger förut gå förbi vårt hus och bort till en annan längre bort på gatan, o ni ska inte tro dom frågar om jag vill följa med på promenad, nejdå..:(

Lika bra o flytta ut i en stuga i skogen, ingen skulle sakna en endå.....kommer inte ens ihåg då någon ringde mig/oss senast och frågade om vi skulle hitta på något, måste va flera år sedan?

Hej så länge

RSS 2.0