Tvättstugan o annat

Måndag igen, har 3 av 4 barn hemma. Har alltid så stora planer på söndagskvällen om vad vi ska hitta på måndagen men av någon anledning blir det allt som oftast inte ens i närheten av vad jag tänkt mig.
Vet inte varför men jag tappar liksom lusten, så när måndagen kommer blir vi oftaste hemma och går och lufsar runt eller leker på gatan. Men barnen klagar inte och det är ju det viktigaste, resten av veckan blir ju desto mer fartfylld för deras del. I morgon början dom nämligen på sitt nya dags. Dom har tidigare gått på ett provisoriskt dags som låg i en villa, men nu så är äntligen deras avdelning på den nybyggda förskolan klar, och som A säger "det bi pännande"

I morgon tänkte jag därför masa mig upp ur sängen och följa med och lämna dem, vilket E annars brukar sköta själv på tisdagar. Sen har jag inte bestämt mig ännu om jag ska ta bilen eller tåget in till stora staden.
Har en bekant som äger en frisersalong så i morgon ska jag alltså ta mig i kragen och få lite fason på håret, inte en dag för tidigt.!

Tänkte visa er lite bilder på vår tvättstuga men som vanligt så är bilderna helt kassa, förstår inte vad som hänt med vår kamera, alla bilder blir alldeles gryniga och suddiga, så tråkigt. Men bättre än inget alls...hoppas jag

Tvättstugan FÖRE


När jag står här har jag dörren in mot huset till höger och tvättstugedörren ut till vänster


Ingen rolig syn, lilla M har sina kläder på öppna hyllor ovanför skötbordet

EFTER



Skillnad va? Köpte köksspåp på IKEA och satt över bänken. så himmla skönt att slippa se allt , i skåpet till vänste fick allt rengörningsmedel och sånt plats och i det högra har vi Ms kläder.
Nu fattas bara handtag men dom kommer nog vilket år som hellst:)

Det får bli allt för nu

KRam

Hatar bilar!!!

Tänk om man bott mitt i stan, jobbat hemmifrån, haft en billig mataffär runt hörnet, släkt och vänner i kvarteret och inte haft husvagn DÅ skulle jag sålt bilen och aldrig mer köpt en ny!!!
Vår stora familjebil har lagt av, den är inte ens 4 år och det går inte att få liv i den, trodde batteriet lagt av då vi haft bildörrarna öppna så länge för att städa den men nä, det går inte ens med startkablar, den bara tjuter, troligtvis från någon elektrisk låda i motorn?
Så i dag kom svärföräldrarn med sin lilla Clio så vi kan låna den då dom reser utomlands nästa vecka, men ni förstår ju själva att ekvationen inte riktigt går ihop, en liten Clio med 4 barn, varar 3 med bakåtvända bilstolar.
Går INTE!!! Så i dag då vi kulle åka och handla fick vi inhysa O hos en kompis, sätta tvillingarna på frammåtvända stolar och M i sin autobaby, vi vuxna där fram.
Det måste sätt ganska roligt ut då vi lastade ut 3 ungar från baksätet ur den lilla bilen. Sen att man i princip inte får plats med mer än 2 kassar i bagaget e ju en annan sak..

Kram

Skåpet

I dag har varit en lugn dag, behövde verkligen ta det lugnt efter en ganska fullspäckad helg.
Började dagen med ett återbesök med A hos sjukgymnasten, vilket gick jättebra.
Möte sedan upp Emma och lilla Lukas som följde med oss hem och åt lunch, lekte och surrade.
Började sedan att städa ur bilen så vi kan få lagt ut den på blocket, men gud vad mycket skrymslen o vrår det finns, vi får fortsätta i morgon...

Tänkte ni skulle få se skåpet jag skrev om i tidigare inlägg, blir lite före och efterbilder.
Skåpet är inte klart för inflyttning i Ms rum men nog för att stå i lekrummet, baksidan innuti skåpet ska tapetseras med fondväggstapeten hon ska ha i sitt rum, när vi bestämt vilken...sen ska jag byta ut knopparna till nåt mer gulligt, vad tror ni om typ rosa kronor eller nåt?



EFTER, vi har sågat av underdelen och satt på ben istället



En lite bit påväg, tror tapeten och nya knoppar kommer göra hela skåpet, uppdaterar då det är klart och står på sin plats.

Kramlram

IKEA

I dag kom vi oss iväg till IKEA, har fått ett överskåp av svägerskan som jag ska såga av den nedersta delen som egentligen ska fästas i underdelen. Så istället för underdelen ska jag nu sätta ben och sedan tapetsera innuti skåpet.
M ska få det i sitt rum sedan, och då tänkte jag försöka ha hyllplan på ena delen och sen om det går sätta en klädstång på den andra för att hänga in klänningar och lite finare kläder.
Sen blev det givetvis lite annat som slank ner i vagnen, de sedavanliga värmeljusen, några ramar och även vita nya gardiner till vardagsrummet.
Ska se om jag kan få tatt lite bilder båd på gardiner och skåp lite senare, allt beror på hur samarbetsvilliga barnen är:)
Nu är det dax för lite sen lunch tror jag minsann

Ha det gott

BVC och surkärring

I dag tog jag med mig de 3 minsta barnen för att väga och mäta lilla M. VI promenerade dit vilket gick över förväntan, 3½ åringarna brukar annars va lite bekväma av sig så går vi hela familjen någonstans så åker dom gärna vagn.
Men somsagt dom gick hela vägen både dit och tillbaka utan gnäll. Vågen stannade iaf på 8690 gr och hon är 70 lång, börjar bli stora tjejen.
På hemvägen somnade hon i vagnen och sov sedan på altanen i över 2 timmar medans de andra kikade lite på tv och jag slösurfade. Nu har O kommit hem med en kompis men tvärr blir det ju fel hur man än gör:(
Han undrade om dom kunde komma in och leka och visst sa jag det går bra, men eftersom både pappa och E ligger och sover däruppe bad jag dem vara hör nere i lekrummet tills dom vaknat (c:a 45) minuter, men det gick uppenbarligen inte för sig för hans kompis utan han gav mig en sur blick och cyklade hem, visst jättetråkigt för O men samtidigt måste ju pappa och E få sova. Så hur man än vrider o vänder på sig så blir det fel, enligt barnen i dag så ska man bara svara ja på alla frågor och råkar man gå emot hur dom tänkt så e man en surkärring, jaja, jag får va det i dag då:)

Nu väntar en blöja på att bli bytt.....

Kramkram

Bil?

Den senaste tidens tankar har inte gått i inredningens tecken utan snarare bilens.
Men 4 små barn i bilen behöver vi verkligen en ny bil men nu känns det som vi står o trampar bara, hittar ingenting:(
Var och kikade på en WV Sharan i måndags men försäljaren trodde nog vi var helt blåsta eller nåt för han försökte verkligen lura av oss våran egen bil till en struntsumma. Sen försökte han även få det till att vi var tvungna att skriva på dår och då för dagen efter skulle det inte vara samma pris på bilen, men den lätta gick vi givetvis itne på utan sa att vi hör av oss om vi är intresserade menhan tycktes inte förstå det utan har ringt oss inte bara en utan 2 gånger denna veckan för o försöka få oss att köpa bilen.  Jag menar att köpa bil e ju inget man gör varje dag o inte e det småpengar vi snackar om heller utan snarare nästan 300 000!!! det vill man ju gärna fundera över innan man skriver på.


Nu skiner iaf solen och jag ska slita mig från bytabil.com och bege mig ut för att plantera lite ljung som jag kom över billigt, sommarblommorna börjar verkligen se för tråkiga ut.

Kram

Tid?

Någon som har lite till övers?

Mamma kommer=städa

Ja i dag kommer min mamma ner för att fira O som fyller 7 år på söndag. Samtidigt ska hon nu under 2 veckor passa lilla M då vi jobbar, ska bli skönt så gubben kan få sova ordentligt efter att han jobbat natt. Förra veckan sov han då hon sov, vilket på onsdagen gick över förväntan då hon sov från straxt innan 9 till 12:30, torsdagen var värre, han la henne lite för tidigt och därmed sov hon bara 2 timmar, men som tur var så var han föräldraledig natten mellan torsdag och fredag så det gick endå.

Så här städas det, men inte fasen ser det bättre ut för det!?
Tycker jag springer runt med saker o lägger dom där dom ska ligga, dammsuger o dammtorkar men sen hinner jag bara vända ryggen till så e det lika stökigt och dammigt igen, jag blir tokig, känns som vi aldrig kan säga att vi har städat klart, sjunka ner i soffan o njuta.

Känner ni också så?

Sen att jag har en gnällig bebis på armen gör ju iof inte att saker o ting går fortare.
Hon har börjat få sin första tand så de e gnälligt mest helta tiden, stackarn.

Får ta henne, återkommer..

Måndag igen

Ja så har man jobbat sin första vecka och den första helgen som "arbetande" har även den gått till enda.
Lilla M är ju bara 7 månader så jag hade väl egentligen inte tänkt börja jobba redan nu men så dök ett intressant jobb upp och jag sökte det lite halvhjärtat, och fick det!!
Så nu jobbar jag helt plötsligt 75%, onsadg, torsdag och fredag är det så det är skönt att det inte är 5 dagar i veckan, men visst, jag ska inte stick under stolen med att de verkligen är asjobbigt då klockan ringer 05.30 på morgonen.
Men man vänjer sig väl hoppas jag?

I dag är jag alltså ledig och har de 3 minsta barnen hemma. Vi har inte gjort speciellt många knop här hemma i dag, tog en runda runt området med traktor/cykle tidigare då jag skulle söva M sen har vi mset lullat runt inne.
Ska ta en sväng till affären då M vaknat men ska först även vänta in O som kommer från skolan runt 12.50.

Har även lite planer på att åka de dryga milen till Borås för att kika på en bil, men vi får se, de e så tråkigt att sitta o åka om man inte är helt hundra på att man verkligen ska ha den.
Vi har en Renault grand scenic nu, den är sjusitsig o så men tyvärr har vi inget bagage när O sitter där bak och tar upp halva och Ms vagn tar upp halvan. Den vi tittat på nu är en Honda FR-V, visst den är bara 6 sitsig och faktiskt lite mindre än den vi har i dagsläget men just för att man sitter 3+3 gör det att vi får ett helt bagage.
Egentligen vill vi ha en WV Multivan men då får man hosta upp runt 300 000 och det känns inte kul.
Jaja vi får se vad det blir, men ny bil måste vi ha!

ha det gott

RSS 2.0