Camping o goa vänner

Här går man och fixar sig ett mobilt bredband och sen använder man det nästan inte, men det måste väl vara ett tecken på att man har fullt upp med annat roligt.

Kom hit i lördags kväll och han precis få upp tältet innan regnet kom, hade tänkt vänta med det till i söndags men i det läget känndes det som rätt beslut att få upp det.
Inte roligt när det kommer 4 blöta barn med regnkläder annars, man vill inte gärna ha in dom i husvagnen då om man säger så.

I Söndags fm mötte vi upp Mamma Russin och halva hennes familj i Marieberg, jätte kul att äntligen få träffa dem, så gulliga och så lättsamma, känndes  som vi alltid kännt varandra. Strosade runt en sväng ock kikade i butiker men våra barn var inte riktigt på shoppinghumör så dom spårade ganska snabbt ur och gubben fick ta med dem ut.
Kombinationen att ena natten sova lite halvbra sittande på ett tåg och sedan gå och lägga sig kl 12 natten efter och vakna 7 var inget bra kan man väl sammanfatta det.
Vi bestämde iaf att dom skulle komma bort och grilla med oss borta på campingen senare på kvällen.
Killarna kunde röja av sig ute på campingen och vi vuxna fick lite tid för att prata och Moa och Stina kunde leka i tältet, så söta ihop.
En jättemysig dag helt enkelt, tack vare familjen Russin.

Stina och Moa äter korv



I går spenderade vi nästan hela dagen inne på äventyrsbadet, jättefint och roligt badland för alla åldrar.
Många roliga "atraktioner", givetvis var jag och gubben tvungnat att prova den stora "forsen" men gud, jag gjorde det en gång, men ingen fler, var het mörbultad efteråt:)

I dag har vi varit på shoppingtur med MammaRussin och Stina.
Dom hämtade upp oss vid 10 och sedan for vi för att shoppa på Kavat outlet, tyvärr hade dom stängt och öppnade inte förrän 14 så vi for en sväng till ett varuhus jag aldrig varit på titigare,MEGA. Kanske inte var det hetaste modet på allt men jag hittade regnställ med byxa och jacka både till Moa och Oscar för 149kr styck och sedan 4 par strumpor till Moa för 10 kr, precis vad vi behövde!
Efter det åkte vi med hem till dom, tjejerna fick leka av sig och vi gick husesyn, lika fint som jag föreställt mig!

På Marieberg i Söndags fastnade Moa stenhårt för Stinas fina vagn, hon tyckte det vart hur snygg som helst och hade kunnat ge vad som helst för att få en lika dan. I dag hittade hon en ny "snygging" som Stina hade, nämligen hennes Matstol:)



Moa och jag blev även bjudna på god lunch som Stinas pappa tillagat, hemmagjorda köttbullar, bloccoli och goacamole (stavning?), jättegott, och jag som inte ens äter avocado annars, 5 stjärnor till kocken!!

Efter ytterligare lite lek och blöjbyte bar det av ut igen, nu med siktet än en gång inställt på Kavat outlet, men ingen av oss hade tänkt på att kika på dörren och när vi svängde in på parkeringen och ser att affären inte heller nu är öppen tittar vi lite närmre och ser att det är sommarstängt till den 6/8, så det blev inga skor inhandlade men nu har vi ju ytterligare en anledning till att snart komma tillbaka:)

Åkte vidare mot Marieberg istället och där fick vi båda lite shoppat, ett turkost och vitt linne till mig och ett par vita tights till Moa fick följa med oss hem.

Tack för en mysig dag tjejer!!

I kväll har vi mest tagit det lugnt, grillat, "städat" husvagnen och fixat lite.
Hade lite otur med en packning i går så det blev ett litet läckage inne i husvagnen då vi skulle sätta på kranen men gubben fick det fixat i dag, skönt, man blir ju alltid lite orolig när det gäller husvagnar och vatten.

Nu ligger alla barnen och sover och vi vuxna sitter och myser i tältet med terassvärmen på och tända ljus.

Hoppas ni haft en bra dag, Kramkram


Örebro nästa

Full fart här hemma nu, gubben är och hämtar Elliot, Alexander och deras mormor på tågstationen och vi andra fixar och packar inför en sväng med husvagnen.

Husvakten ska instaleras och lamet ska instrueras, sen vill jag alltid städa innan vi åker iväg, är så mycket roligare både för den som ska passa huset och sedan för oss själva då vi kommer hem.

Men innan vi kan komma iväg måste vi invänta gubbens päron, dom är ute med sin husvagn och kommer hemmåt i dag så det är endel som ska klaffa innan vi kan åka, men det ska nog gå bra.

Nä nu måste här fortsättas att packas, vi hörs, datorn packar jag givetvis med mig.

Kram

Otäckt

Fy, mår riktigt dåligt då jag tänker på det.

Var och skulle kompletteringshandla lite i dag på Maxi, Oscar går runt och kikar och Moa sitter som vanligt i kundvagnen.
Gubben hittar en picknikkorg som vi varit ute efter och "ropar" åt mig, jag vänder bort huvudet åt hans håll för att titta på den, sen känner jag bara hur vagnen rörs sig och när jag tittat bakåt har Moa ställt sig upp i sitsen och faller handlöst bakåt med huvudet före rakt ner i vagnen.
Fy vad många tankar det hann snurra i huvudet, hon skriker på en gång så jag tar upp henne och ser så det gått bra med huvudet och att hon inte blöder. Syns inget men oj så ledsen hon är, har nog aldrig sett henne så ledsen innan:(

Försöker trösta henne så gott det går men hon är lite småledsen under hela handlingen, men blir lite gladare då hon får en glass efter vi handlat färdigt.
Sitter för ovanlighetens skulle bak hos henne hela vägen hem för att hålla koll och se så hon inte svimmar eller kräks, men hon verkar okej men givetvis medtagen.

Lilla gumman, fy sånt dåligt samvete man får, man ska ju inte släppa barnen ur sikte men det är ju så lätt hänt.
Har haft full koll på henne hela eftermiddagen men hon verkar må bra, vilket känns skönt, man vet ju aldrig, även om inte korgen är hård på det sättet så är man ju lite rädd för hjärnskakning och så.

IKEA här har fått nya vagnar med inbyggt bälte, sånna skulle alla ha haft, dom är verkligen jättebra!

Ska gå in och titta till henne nu igen.

Vår lilla prinsessa



Hoppas ni andra haft en bra dag, Kram

Halden

Ligger lite efter i uppdateringen känner jag men, ja bättre sent än aldrig heter det väl.

I måndag bestämde vi oss för att ta en liten dagsutflykt till Norge och Halden.
Nu under semestern har vi verkligen sovit ut, Oscar har vaknat tidigare men satt sig och titta på tv, vi andr har sovit vidare och blivit väckt av Moa mellan 10 och 11 nästan varenda dag, skönt.
I vanliga fall är vi ju uppe någon gång mellan 6 och 7, så det har verkligen varit välbehövligt.

Klockan blev i alla fall ställd och vi kom iväg runt 9 på måndagsmorgonen., efter några små stopp på vägen kom vi fram till Halden mitt på dagen.
Gick ganska direkt och köpte den oblgatoriska mjukglassen, så gott!

Här är parken där vi åt vår glass



Halden är inte världens ställe direkt så var inte där så länge, det stora äventyret var väl egentligen att åka över gränsen och förbi tullen, det tyckte iaf Oscar som aldrig varit Norge tidigare.

Sedan for vi vidare mot Strömstad där vi har några bekanta som har husvagnen på säsongsplats...

Kram

Regn regn o regn

Tar det inte slut någongång?

Eftersom det fina vädret bestämde sig för att vara någon annan stans under vår semester försöker vi så gott det går att hitta på innomhusaktiviteter för barnen.
Inte det lättaste då en ettåring och en snart åttaåring inte riktigt har samma intressen.
Men något som gick hem för dem bägge var iaf Lek och Buslandet, där spenderade vi 3 timmar med att klättra, hoppa och åka. Eller ja alla utom jag då, jag satt med min onda rygg på en bänk då jag inte fotade.

Oscar i gapet på en dinosarie. Svettig som få:)



Moa provade på studsmattan i "babyavdelningen"



I dag hade vi tänkt åka på Norvalla marknad, har aldrig varit där innan men tydligen skulle det var runt 250 knallar och finna karuseller och andra roligheter. Tyvärr regnade det bara mer och mer ju närmare vi kom så vi bestämde oss för att helt enkelt vända och åka hem igen. Jättetråkigt men ja det är ju inte så roligt att gå ute i ösregn heller.

Vi åkte istället in till stan och åt lunch ute på restauran, jättemysigt det med.

Hoppas ni haft en fin dag, Kram

Det där med ramar.

Fick tips om programmet Picnic att använda för att göra ramar, det här blev resultatet.



Mycket bättre enligt mig, fick till och med in lite text i bilden på första försöket:)

Kram


Grinden

Nyss hemkomna från en liten tripp som slutade med övernattning tänkte jag visa er grinden som jag lovade.

Den färdiga grinden man kunde köpa från snickeriet skulle dom ha mellan 5-7000 för beroende på storlek coh sortering, det tyckte vi var alldeles för dyrt för en grind.
Så vi tog oss till Bygghandeln och inhandlade det vi behövde och notan slutade på straxt under 500, mycket bättre.
Visst vi har lagt några timmar på att göra den men det var det absolut värt, o ja jag har faktiskt också hjälpt till med stämjärnet!

Det var inte det lättaste att få till och visst den är inte perfekt men vi är nöjda och det är ju huvudsaken, det är trots allt det första vi gör.



Grindstoplarna ska få sig ett lager färg till men annars är den så gott som klar.




Och nej, jag lovade nog lite för mycket då jag sa det skulle bli ramar runt korten, av någon anledning kan man bara få ramar om man gör collage, och det vill man ju inte alltid göra plus att bilderna då blir väldigt små.
Jag har ju somsagt ingen aning om vad för program ni andra använder utan såg att en tjej använde Picasa så jag testade det, gillar det inte, så har ni andra förslag på gratisprogram så tar jag gärna emot dom.

Kram

Bloglovin

Måste få fråga er andra om ni har samma "problem".

Förut kunde man ju klicka på nästa inlägg och på så sätt läsa de inlägg som blivit skrivna.
Nu får man istället ta blogg för blogg och läsa alla hans/hennes inlägg efter varandra.

Är det bara hos mig det är så eller har det gjort om det så?

Känns lite som vitsen med bloglovin har försvunnit, som det är nu kan jag ju nästan lika gärna lägga dem i mina favoriter och ta dom en efter en där?

Hoppas ni har en fin dag, här slappar vi och gör det vi har lust med, underbart!
Solen försöker sig fram emellanåt också, kanske kan få tagit bilder på grinden lite senare om jag har tur.

Kram

Projektet

Har ju haft ett litet projekt pågång här hemma, nu är det nästan helt klart och jag kan avslöja vad det handlade om.

Vi har planterat thuja häck runt 3 sidor av tomten och på ett ställe så dog 2 plantor och sedan vi tog bort dem förra våren så har det alltså gapat tomt.

Nu var det då dax att ordna det, och eftersom vi vant oss med att kunna gå ut även på den sidan av tomten var det inte längre ett alternativ att plantera nya thujor utan det fick bli en grind.

Surfade runt och hittade den perfekta grinden men med det inte fullt så perfekta priset, det var här gubben kom in i bilden.

Så de senaste 2 veckorna har han då varit ute och pillat med stämjärn o grejor i garaget om kvällarna.

Här är hålet som skulle snyggas till


Hur det blev då grinden kom på plats får ni se senare, just nu vräker regnet ner...

Kram

Nu ni

Har ju tidigare alltid lagt in bilderna som dom varit, oredigerade ochutan ram eller nåt.
Jättetråkigt kan nog många tycka men kan man inte sånt så kan man inte.
Men nu ni, har ni tur kandet både bli ram på bilderna och ett och annat collage framöver.

Blir det som jag vill kommer det här nedanför hamna ett kort på Moa med vit ram runt.


Stort blev det inte men med vit ram i alla fall:)

Då gör vi ett försök med ett collage, här dansar Moa loss till Lotta på Liseberg, iförd pyjamas.



Sedär, det tar sig:)

Får pilla vidare

Kram

Inget napp

Nä inget napp på bilfronten fortfarande, att det ska vara så svårt, det vimlar ju av volvobilar men ingen fler som vi känner har någon.
Just nu försöker jag övertala gubben att gå över till grannen och försöka smajla in sig hos henne och fråga om hon vill byta bil med oss, men jag vet inte, han ser inte så pigg ut på det.

Det är strålande solsken ute, vad hade inte passat bättre än att åka iväg med husvagnen liksom?

Vad gör ni andra i dag?

Kram




Strandsatta

Gud vad jag önskar mig en varm kärleksfull och omhändertagande släkt.

Själv har jag i princip ingen familj förutom min mamma och blev därför jätteglad då jag träffade min man som hade 3 syskon.
Såg framför mig hur våra då tilltänkta barn kunde leka, hur vi kunde träffas då och då och kanske äta middag tillsammans, ja ni vet, man kanske till och med kunde titta förbi hos varandra på en oanmäld fika.

Ack vad jag bedrog mig, här är det familjen sköt dig själv och skit i andra.
Aldrig någon som ringer, tittar förbi eller frågar hur det är.

Själv tycker jag det är jättekul att kika förbi med lite bullar för en fika, ni vet man hittar något som man vet den andres barn skulle bli glad för och köper, lite vanlig omtanke alltså, men nä jag har helt slutat med sånt, varför fortsätta när andra inte uppsakttar det eller ger så mycket som ett tack tillbaka? eller själv kommer förbi nästa gång?

Bjöd ena hans syster hem till oss på fika i vintras, dom har fortfarande inte kommit och vi bor trots allt bara 20 minuter ifrån varandra. Så man känner sig inte vidare högprioriterad om man säger så.

I midsommar fick vi låna hans andra systers bil för att kunna dra husvagnen, jättesnällt av henne och vi är evigt tacksamma. Ringde i går för att höra om det fanns någon chans att kunna få låna den några dagar igen men min man hade fått till svar att helst inte:(
Ringer hans andra syster och får till svara att nä, ni vet hur det är med bilar, och sen så skulle ju det passera några mil på varvmätaren också.
Nu är det ju inte så att dom skulle behöva sitta hemma för att vi lånar deras bil, dom skulle givetvis få låna våran bil, eller till och med båra våra om dom skulle vilja.

Hade lite planer på att åka upp till Örebro, Vi vuxna gillade deras fina camping jättemycket och Oscar såg helt salig ut då vi nämde det, han kom ihåg sist vi var där och man kunde bada ute på campingen och vi sedan for till Lek och buslandet.

Hans ena systers man tyckte vi kunde hyra en bil, kan väl säga såhär, jag betalar INTE 3598 kr för att hyra en bil i 5 dagar!

Vi blir således hemma, så himmla tråkigt nu när vi har chansen att komma iväg med bara en 5 sitsig bil. Och att hyra en stuga när vi har en husvagn på uppfarten känns abslut inte som ett alternativ.

Fy vad jag gnäller, var bara tvungen att tycka lite synd om mig själv då jag sitter här och inte har något vettigt att göra på en hel vecka:)

Vad har ni andra för relation till era släktingar?

Kram

Hemma igen

Åkte från min mamma kl 15.30 i söndags och svängde in på vår uppfart här hemma 03.30.
Dessutom 2 barn fattigare.
Meningen var ju att Oscar och Alexander skulle stanna men i sista sekunden blev det ändring och Elliot stannade iställer för Oscar.
Han känns verkligen som en riktig tonåring, att vara kvar och ha roligt hos momma dög minsann inte, utan det var kompisarna hemma som hägrade.

Jaja, Elliot och Alexander har det iaf bra där uppe, och än bättre blev det i dag då Elliots älskade hund anlände med posten, vi hade nämligen fått med oss den hem då vi gjorde ompackningen.



Här hemma är det tyst och stilla, Oscar sköter sig så bra själv och Moa gör inte mycket väsen av sig.
Gubben har fått gjort en hel del medans jag mest suttit och tittat på:(

Hade lite känningar i fredags redan på jobbet men i söndags slog det till rejält och jag fick jätteont i ryggen, nån form av ryggskott?
Allt jag gör går i min egen lilla takt och någon sista jobbarvecka innan semestern blev det inte för min del.
Den börjar kännas lite bättre men är fortfarande långt ifrån bra.

Nu får vi snart lite grillbesök, ska bli trevligt.

Hoppas ni har det gott där ute, oavsett om ni har regn eller som hos oss SOL


Vårat lilla troll, måste göra något åt hennes hår, men vill inte klippa det:)

Kram


Snabba ryck

Ja det kan man nog säga att det blev i går.

Fick sluta lite tidigare på jobbet och kom hem 17.50, Elliot frågade då lite på skoj om vi kunde åka till Momma (mormor).
Tänkte inte mer på det men vid tio i 7 slår  jag henne en signal och ser vad dom har få planer och vi bestämmer sedan att vi ska åka upp.
Det blir en väldig fart på alla, men 40 minuter senare har vi packat bilen och är påväg de drygt 100 milen.

Barnen somnade ganska fort men har givetvis vaknat ett flertal gånger under natten då ställningen i bilen kanske inte är den skönaste att sova i. Men i det hela gick det faktiskt jättebra, knackade på dörren hemma hos mamma vid 8 i morse, efter att stannat 3 gånger på vägen, en gång för att tanka, en för att köpa lite Mcmat till barnen och en för att sova en 20 minuters powernap.

I dag har vi varit nere på Dundermarknaden, har kikat på lite uppträdanden, gått på marknad och gått en sväng på tivolit.
Köpte inget mer än en krydda och lite sånna baconchips på marknaden, men det var iaf mysigt att gå runt och strosa bland stånden.
Sen har vi lovat barnen en heldag på Liseberg lite senare istället för att åka svindyra karuseller här.

Nu är mamma och hennes gubbe ner och ser på sven ingvars och sedan svänger sina lurviga till Shake.
Gubben o jag har lagt barnen och sitter och myser framför tv:n.
Men det blir en tidig kväll, måste vara utvilade till i morgon då resan hemmåt påbörjas, börjar nämligen jobba på måndag kl 7.
Ingen tripp jag rekomenderar men ibland får man vara lite impulsiv:)
200 mil på en helg är ganska segt.

Har vi lite "tur" stannar en par av barnen kvar här och åker tåget ner med mamma nästa vecka, men vi får se.
Planen var att Oscar och Alexander skulle stanna men nu sa Oscar han helt plötsligt inte ville stanna.

Han har alltid varit här uppe minst en vecka varje sommar sedan han var 2 år men nu börjar kompisarna hemma bli viktigare. Under månaden vi bodde i husvagnen i väntan på att vår hus skulle bli färdigt var han till och med här uppe i en hel månad, det skulle aldrig funka nu.

Nä somsagt, dags att gå och lägga sig kanske, det blir en lång dag i morgon, och på måndag..

Hoppas ni har en fin helg, Kram

Tatuering

Fick just ett sms av gubben som var och skulle köpa kvistlack.
Han hade samtidigt varit in hos tatueraren och skulle höra vad hon tog för en tatuering med barnens namn.

Planen är att han ska tatuera in dem längs med underarmen
Typ såhär  Oscar, Elliot
                    Alexander Moa

Fast uppifrån och ner.


Så nu behöver vi lite hjälp, någon som är lite haj på tatueringar och vet ungefär hur stort som brukar bli bra?
Sen kanske ni tom har hågon fin stil att rekomendera?

Eller kanske ni har något annat förslag på var man kan tatuera in det på ett snyggt sätt?
Det är ju några namn som ska dit så det får liksom inte bli för uppstyltat, för vem vet, det kanske blir fler?:)

Nu ska jag jobba mina sista 5,5 timmar innan helgen.

Har inga speciella planer, utan det blir nog en skön helg hemma, med disk, tvätt och städ misstänker jag.

Kram

Ungar!

Våra barn har varit väldigt snälla vad gäller att hitta på "skit" jag menar många har ju problem med kritor på väggarna, öppna frysdörrar, och smink i toaletten.
Ingen av barnen har hållt på med sånt tidigare, tills nu.

Alexander är endå 4,5 år och NU börjar han.
I går satt han och dinglade på grinden upp till övervåningen fast jag sagt åt alla barnen minst 1000 gånger att man inte kan det för då går den sönder.
I går gick den sönder!
Hela fästet som gör att grinden låser sig knäcktes vilket resulterade i en trasig grind, en arg pappa och mamma och en skamsen Alexander, ja ja vi löste det och pratade om det och han förstod nog att man måste lyssna och det mamma och pappa säger faktiskt kan vara bra att höra på ibland.

Sen går det en stund, då kommer Oscar nerspringandes från sitt rum, då har åter igen Alexander varit i farten.
Han har tagit spelkulor från Oscar och tryckt in dem i en tuggummiatomat och sedan dragit sönder saker som Oscar gjort på skolan.
Det blev ett till samtal om att vara snäll kille och ja ni vet.

I dag när jag kommer hem från jobbet går det inte lång stund innan Oscar åter igen ropar att vi ska komma upp på övervåningen, Erik går upp och möts av en inte allt för vacker syn.
Vi har en röd PS matta i allrummet uppe, kan väl säga såhär, den är inte bara röd längre, utan röd med svarta streck.
Alexander har åter igen varit i farten, nu har han varit in i Oscars rum, hittat sig en spritpenna och målat konstverk på mattan. Gaaaa
Vad gör man, finns det överhuvud taget någon chans att rädda den, den är ju trots allt inte helt gratis.

Till middag serverade jag en het thaigryta, med betoning på HET.
Gud vilka mängder med vatten vi drack:) Men gott var det och barnen åt iaf, vilket jag absolut inte trodde dom skulle göra då dom varken är speciellt förtjusta i grönskaerna som var i och inte heller stark mat.

Nu är alla barnen utom Oscar lagda, Gubben är ute i garaget med värt projekt och jag sitter här, är helt slut, varför vet jag inte riktigt men trött är jag iaf.

Den skylldige:)



Ha en fin kväll, Kram

Nu kom det

Har varit förskonade hittills men i natt har det tydligen vräkt ner och åskat enligt min man.
På förmiddagen var vi ute en sväng och handlade med jobbet och när vi kom ut från affären fullkomligt vräkte det ner.

Hoppas nu bara det är övergående och vi får tillbaka det fina vädret till min semester.
SKulle ju vara typiskt om det regnar hela semestern.

Men vi har ju en liten backup, Turkietresan i augusti ska nog inte svika oss vad gäller sol iaf.
Det börjar så sakterliga närma sig och listan på att köpa saker blir allt längre, måste börja beta av snart.
Blir ju trots allt lite som ska med till 2 vuxna och 4 barn.

Nu ska jag jobba några timmar till innan jag ska hem och smaka på de nybakade bullarna jag just fick ett mms på av gubben.

Kram

Stora byggslaget



Kan inte sluta titta på programmet men tycker endå det är katastrof.
Hur kan man kalla dessa för sveriges bästa hemmafixare?

Dom kan ju inte ens spackla en vägg ordentligt, o ven 17 väljer att måla väggarna i sin hall i bebislila?
Om jag får ha min åsikt så tycker jag det röda huset ser ut som en lekstuga, något en 5 åring valt och gjort, det svarta huset är väl snäppet bättre men endå, nä, inget för mig.

Nu ligger dom dessutom ute på hemnet, till priset av 2 miljoner, är tveksam till att dom kommer få det faktiskt.

Vad säger ni andra?

Nu sover alla barnen och gubben har dragit fram "projektet" igen, få väl gå ut o se så det går rätt till:)

Kram

Ny dag

Var riktigt trött i morse då klockan ringde, trots att den var 7 och inte 6 som den brukar.
Kravlade mig iaf upp och kom iväg utan at varken gubben eller något av barnen vaknade.
Kommer till jobbet kl 8, säter nyckeln i dörren men kommer inte in, låst.
Sätter mig utanför och läser en tidning osm jag lyckligtvis hade med mig i väskan, 1½ timme senare komer jag in.
Som tur var så sken solen så jag hade det ganska gott endå, hade varit värre om det regnat.

Slutar redan 14:30 i dag, så det blir en lugn eftermiddag hemma med familjen, ska nog fortsätta på vårt lila "projekt" om vädret tillåter.

resten av familjen ksulle iväg och leka på någon rolig lekplats i dag då jag var på jobbet så dom lär väl vara lagomt trötta då jag kommer hem:)

Ha en fin dag, Kram

6 små mirakel

Läser den här bloggen och minns tillbaka till sommar 2004 då vid stod för nästintill samma beslut.

Den här tjejen väntar 6 små mirakel och jag förstår både hennes glädje och oro på samma gång.
Man glädjs något så kopiöst över att man äntligen blivit gravid men på något sätt så övertar oron och man känner sig på något sätt bara konstig, man skickas hit och dit, det är ultraljud flera gånger i veckan, olika läkare som ska tycka och tänka.
Tiden är pressad och beslut som snabbt ska fattas.

I vårt fall väntade vi inte sexlingar men dock fyrlingar som vi efter att ha pratat med många läkare och hört alla rikser valde att reducera till 2.

Såhär i efterhand kan jag väl känna både och inför det beslutet.
Givetvis är jag jätteglad över våra 2 fina killar som vi fick samtidigt som jag såklart undrar vilka dom andra hade varit idag och vi valt att behålla dem.

Beslutet var inte alls självklart men efter att skräckhistorier som läkarna la fram en efter en känndes det nästan som om dom ville dumförklara oss om vi mot förmodan skulle välja att behålla alla fostern.

Somsagt i dag är vi evigt tacksamma för att vi har våra fina killar hos oss.

Önskar denna tjej all lycka och lycka till med graviditeten vad hon än bestämmer sig för att göra.

Kram

Surkärring

Sen när blev det okej för damer i 50 års ålderna att ställa sig 2 cm ifårn mitt barn och skrika rakt ut att nu lägger du av!!!
Jag bara undrar.

Placerade oss utanför räcket till uteserveringen framför senen i går vid kvart över 7 för att invänta att Lotta på Liseberg skulle börja. Innanför på uteserveringe satt en ensam lite äldre man och drack kaffe, barnen snackade lite md honom och han var väldigt trevlig.
Precis då det drar igång komer en kvinna i 50 års åldern med 2 barn, kan dom ha varit 13 och 15 eller nåt sånt? och sätter sig brevid honom. tänder en cigarett och i princip trycker upp den mot alla barnen som står brevid.
Efter en stund så börjar fler och fler sätta upp sina barn på räcket för att dom ska kunna se något, inget med med det liksom eftersom räcket är väldigt brett så sitter dom väldigt bra och alla föräldrarna kan står nedanför.

Det går ett tag och sedan vänder damen sig om och tittar på oss föräldrar och säger lite spydigt, sitter jag ivägen för era barn eller? Svarar henne att nä absolut inte och tror liksom att det blivit något missförstånd, men sen vräker hon ur sig att hon hade minsann betalt för dendär platsen på uteserveringen!? Sen när betalar man för en plats på en uteservering? Vill man sitta ostört på en uteservering kanse Liseberg en måndag kl 20 är lite fel plats att välja, då hela serveringen och runt om var helt knökfull.

Våra barn hade absolut inte stört henne på något vis, Vet att Elliot råkade nudda hennes arm då han skulle hoppa ner men inget mer.

Efter hon sagt det till oss föräldrar vänder hon sig om en gång till och nästan skriker i alexanders ansikte att . Nu lägger du av!!! Till saken hör att han hade liksom inte gjort något, inte heller den andre killen som satt brevid honom.

Blev riktigt förbannad, lyfte ner barnen och sa att tanten hade en dålig dag och gick därifrån.
Barnen undrade givetvis varför vi gick men jag kännde bara att nä jag orkar inte diskutera med henne.
Tyckte hon våra barn var i vägen, varför säger man då inte bara det på ett trevligt sätt?
Ställer man sig och skriker till ett okännt barn?

Nä fy, jag blir riktigt arg nu när jag tänker på det, hon förstörd verkligen vår mysiga eftermiddag:(

Det vi såg av framträdandet var iaf riktigt bra! Ska nog försöka ta oss in någon fler måndag, men då väljer vi nog en regnfri:)

Kram

Projekt, Lotta och husvagn

Vaknade av Moa vid 7 i morse, hon tyckte tydligen vi skulle kliva upp då så hon drog igång syrenen och vips vara alla killarna vakna och nere dom med.
Gubben gick upp och satt på tv:n till dom och gjorde en flaska välling till Moa och tog med henne in till oss.
Killarna satt och kikade på tv och när vällingen var uppdrucken gjorde Moa dom sällskap en liten stund.
Hon är verkligen ingen tvtittare hon inte, både på gott och ont ibland.

I går var vi iväg en sväng och införskaffade lite material till ett litet projekt, får se om det blir något av det bara, för det handlar om lite finsnickeri vilket kanske inte är varken min eller makens starka sida egentligen.
Kommer upp bilder om/när det är klart.

Så medans gubben håller på med det och Moa sover leker barnen och jag bloggar.
Borde egentligen fixa oss lite lunch men fy vad tråkigt det låter, man skulle haft en lite husa:)

Lite senare i dag, om det inte börjar regna ska vi ta oss in till Göteborg och se på Lotta på Liseberg.
Tänkte vi skulle göra det lite roligt för barnen och ta tåget in, var nog flera år sedan dom åkte det senast.

Men vad jag ,längtar tillbaka till husvagnen, hade inte alls någon lust att åka hem i lördags, försökte förlänga men det var helt kört då hela campingen är helt fullbelagd de närmsta 4 veckorna:(
Nästa år ska vi nog försöka få en säsongsplats, skulle var helt underbart skönt att ha allt klart där nere och kunna åka ner då vi känner för det.

Men först ska vi i september besöka Elmia och husvagnsmässan, är så sugna på en ny husvagn nämligen, vår är en -06 så den är ju inte speciellt gamal den heller men nu börjar den kännas lite trång, skulle va helt underbart skönt att slippa bädda ner sittgruppen fram och ha en "riktig " säng till oss vuxna, som det är nu ligger man ju och glider runt på alla lösa kuddar som man pusslat ner till en säng.
Drömmen är en cabby på runt 8 meter:) tyvärr väger den 100 kilo mer än vad vår bil får dra men drömma måste man göra.



Nä det får nog bli till att ställa sig vid spisen iaf, hade visst ingen husa..

Kram

Trodde jag ja

Hade väldigt stora förväntningar på mig själv i måndags då vi kom hem med det mobila bredbandet.
Hade stora planer på att sitta i solen och uppdatera er om vårt lyxliv i husvagnen:)
Men ja, ni ser ju själva hur det gått.

Man ska ju itne klaga på vädret men ja ibland blir det nästan lite mycket av det goda, förmiddagarna har spenderat vid poolen och eftermiddagarna har vi mest dåsat omkring, energin liksom tar slut då det är så varmt.

Men kameran har iaf inte legat på latsidan, har tagit mellan 5-600 kort under veckan.

Oscar kommit på at det visst var roligt att vara på campingen så honom har vi itne sett mycket av under veckan, på förmiddagarna har han varit i barnklubben och lekt med de andra barnen, i onsdags åkte han tillsammans med dem till Fun City och var borta hela dagen och i dag har dom varit till fästningen och gått en vandring där.

I skrivande stund är han med en tjej han hittat här på campingen och spelar minigolf, dom är bara för söta.
Kom springandes i eftermiddag och ville ha pengar och när jag frågade till vad så var det för till en ficklampa, han hade hittat den nere i affären och det stod deras namn på:) Hade lite pengar på min "klocka" så den fick han låna och en stund senare hade de en varsin ficklampa med sina namn på och var så glada så.

Lite senare i kväll är det liveband nere i uteserveringen, dit skulle dom tydligen o dansa:)
Problemet är att dom har ett bra tag kvar till dom har åldern inne så dom lär få nöja sig med att stå utanför.
Han tyckte vi skulle följa med och ta in dem med med 3 sovande barn i husvagnen funkar ju inte riktigt det.

Innan jag laddar upp bilerna från veckan vill jag önska er alla som ska på mammabloggalan e riktigt trevlig helg, hoppas ni får det riktigt gott nu! Är allt lite avundsjuka på er:)
Förväntar mig givetvis en väldigt massa vackara bilder i era bloggar sedan så man får se hur fina ni var.



Klockan 19.20 nere vid havet en tisdagskväll



Alexander tar sitt första dopp i havet för i år



Alexander har hittat en manet, den tyckte han vi skulle ta med oss hem, men där gick tyvärr min gräns.



Moa på stranden



Moa dricker festis med hela kroppen:)

Nä det får bli allt för i dag, tar en evighet att ladda upp bilder, har tagit mig en timme för dessa.
Är det mitt internet som är väldigt dåligt eller tar det så läng tid för er andra också?

Ha nu en riktigt fin helg allihopa!

Kram



RSS 2.0