Håll tummaran

Ringde supporten då vi kom hem och fick lite instruktioner om hur jag skulle göra och vips var allt sparat borta, men i gengälld fick jag igång Explorer, Firefox vill inte alls men jag nöjer mig med explorer så länge, bara att vara tillbaka ute på nätet igen känns underbart!!
Håll tummarna att det fungerar nu bara.

Hemskt egentligen att man är så beroende av datorn och internet, jag har känt mig helt handikappad hela dagen, men nu känns det som jag varit på spa, jag är komplett igen:)

Alla lösenord o grejer är puts veck men ska försöka mig på att kika runt till er under kvällen.

Kram!

Krachat

Vår dator vill inte vara med oss längre, det sjunger på sista versen och låter mig bara chatta på msn och lyssna på Spotify, inte fel det heller men jag kan kan ju inte läsa era bloggar och än mindre skriva på min egen.

Nu sitter jag hos svägerskan och lånar deras medans alla barnen röjer runt.

Så ja vi får väl se när jag återkommer, får jag bestämma gör jag det i morgon på en rosa liten miniaptop, får gubben bestämma så ska den gamla fixas, vi får väl se vem som vinner:)

Ha det gott så länge.

Kram

Höst och oljelampa

Godmorgon alla!

Vaknade upp till en underbar morgon, en riktig höstmorgon.
Solen skiner på den frostbeklädda gräsmattan och det känns sådär friskt i luften.
Givetvis hade jag hellre haft 20 grader varmt och sol men på något sätt är det rätt mysigt iaf när man får klä på barnen dendär extra tröjan och den tunna höstmössan.
Lika mysigt var det kanske inte att behöva skrapa rutorna på bilen men ja det är bara att gilla läget.

I går kväll ringde en och ville köpa en av våra kaninburar, lägligt nog bodde dem på vägen till gubbens jobb så han tog den stora bilen för att få plats med den.
Åker en stund tidigare för att hinna men ringer mig efter en kvart, då lyser oljelampan:(
Men ibland har man turen med sig och han "hittar" en oljeflaska i bilen, bilen slutar piper och han kan åka vidare, sen hörde jag inget mer, hoppas nu bara han han lämna av buren och sedan han i tid till jobbet.

Eftersom vi måste ha 2 bilar för att vi ska komma til jobbet båda två så hoppas jag han kan få kollat upp bilen redna i dag, jag jobbar ju till 19 så han får ta med sig alla barnen och se om han kanske kan få bytt oljan någonstans.
Kan bli en spännande eftermiddag för gubben:)

Själv ska jag ju somsagt jobba hela dagen men sen, sen är jag ledig, jiho!

Ledig

I morgon jobbar jag hela dagen igen men sen är jag ledig i 5 hela dagar och har inget vettigt inplanerat.
Tänkte jag skulle åka upp till mamma och ta med mig de 3 små men nä, inte efter att ha sett vad det skulle kosta.
Är det inte otroligt, det pratas om miljövänligt hit och dit men så kostar det skjortan.
3600 skulle det kosta för oss att åka tåg upp till Östersund, dom pengarna skulle man ju lika gärna kunna ta en vecka på mallis för. Så det kommer tyvärr inte på fråga och att köra bil upp själv med 3 små barn är inte ett alternativ.

Då är alltså frågan vad man ska hitta på, tycker det är lite jobbigt att vara ledig så "länge" och inte utnyttja tiden till något roligt. Känner jag mig själv rätt så springer jag runt här hemma och plockar som vanligt och vipps så är det måndag och dax för jobb igen.

Någon som vill hitta på något med oss?

Nä jag måste fortsätta kika på Anka nu, hon e bra rolig:)

Kram


Tv-kväll

Efter ha varit hemmifrån i 13,5 timmar varav 12 på jobbet känner jag mig verkligen värd en helkväll i soffan.

Tvtablån är fyld av massa bra så här kommer mina guldkorn inför kvällen

20.00  Idol 2009
21.00 Hollywoodfruar
22.00 Robban Achberg intervjuar Anna Anka på tv8

Sen är klockan mycket och jag lär sova som en liten bebis:)

Trevlig kväll!

Våran lilla pärla

Ringde på en anons i går eftermiddag ang en som ville köpa en husvagn, vi hade väl kanske inte precis den han vile ha men ibland får man chansa. Han tyckte väl våran var lite stor men skulle återkomma om de ångrade sig, och i dag ringde han och var intresserad iaf, så nu håller vi tummarna att dom bestämmer sig för att köpa den, våran lilla pärla. Har varit så grymt nöjda med vagnen och hoppas så att de nya ägarna också blir.

Har mailat över lite bilder till honom iaf så får vi se vad som händer.
Hade varit otroligt skönt att redan nu få sålt den så kan vi lägga de pengar vi sparar under vintern på den nya husvagnen istället. Det blir trots allt några tusenlappar.



Hoppas ni haft en fin start på veckan, Kram

Sköna söndag

Har inte gjort något vettigt alls i dag, tog det lugnt på morgonen och tog en lång frukost med gröt och grejer, inte likt oss men barnen gillar gröt så det får det bli fler gånger. Själv är gröt det värsta jag vet men det ska ju inte gå ut över barnen:)

Oscar har varit på kalas i dag och vi andra åkte på en shoppingrunda, hade hittat en matta på svenska hem som vi ville ha till vardagsrummet och eftersom jag hade ett presentkort där så passade det ju oss perfekt.
Tyvärr var mattan slut men vi har iaf betalt den och förhoppnigsvis kommer dom in i slutet av veckan.
Den vi har under bordet nu är en vit hampen från IKEA, eller jag kanske ska säga var en vit. Den var mer grå nu och inte alls sådär fräch som man önskar.

Eftermiddagen har vi spenderat ute i trädgården, med lite småfix.
Och Alexander han äntligen lärt sig cykla utan stödhjul, hurra!!!!
Han har känt sig lite utanför då alla andra svichar förbi med både större cyklar och utan stödhjul, men nu är han med i gänget! Han var så stolt så.

Orkade inte göra någon avancerad middag i dag så det blev ris och thaigryta, riktigt gott och enkelt.
Nu ska jag snart valla in alla barnen som är ute och springer i området, ska försöka ha lagt dom till 19 tänkte jag.
Både så man själv hinner få lite lugn en stund innan man själv lägger sig och att dom hinner sova sina timmar innan klockan ringer 5.40 i morgonbitti.

Men vi får väl se vad det blir av det, nu kommer OScars kompis in och säger dom vill ha fika...

Hoppas ni haft en bra söndag, Kram

Gårdagens shopping

Kom iväg sent men det bliv lite shoppat trots allt.

Det viktigaste var ju stövlar till stackars Moa, och det fick vi tag på, tyvärr har jag ingen bild då jag lämnade dem på dagis direkt, dom var iaf svarta med rosa rosor på, och jättesöta.
Skor till Oscar hittade vi på samma ställe, inget speciellt märke så hoppas dom är bra nu bara.
Snygga tyckte iaf både jag och gubben dom var.


Sen var vi ute efter "takort" kläder till barnen då det är dax för fotografering på skola och dagis de närmsta veckorna, det visade sig dock inte vara det enklaste, får ut och leta mer till veckan.

Lite shoppat till Moa blev det som alltid:) Känns som det alltid är hon jag handlar till men ja just nu är det hon som växer mest och har minst kläder så ja då får det bli så.
En mössa till vintern, kitty såklart:)



Sen blev det en kittyklänning och leggings till Moa och en mössa till Oscar på H&M sen var gubben in på trafikskolan för att höra sig för om E kortet så då slank jag in på en liten affär med en massa roliga kläder.
Hittade mössor till alla dom andra där, Nova star till Elliot och Alexander och en Molo till Moa.
Tyvärr satt dom inte alls som jag hade hoppats så dom åker nog tyvärr tillbaka till butiken, lite tråkigt för dom var verkligen jättefina.



Sen hittade jag äntligen jeansleggingsen på H&M, dom har varit slut länge och i går hade dom fått in en ny laddning och då var jag snabb och tog ett par 92or till Moa. 86 var tyvärr slut redan så dessa är lite stora men hellre det än för små.



Ja det var det jag fick med mig hem i går, eller ja några kassar från MAXI blev det också men dom lär ni inte vilja se misstänker jag:)

Kram

IKEA, laga mat eller baka småkakor

Vaknade av små barnfötter som tassade runt på övervåningn redan innan 7 i morse, dom måste kännt på sig att det var helg:)
Jag och gubben hade planerat att ta med alla och åka och bada i dag i simhallen, roligt tyckte vi, sådär tyckte väl dom om förslaget.
Ingen av dom hoppade direkt av glädje utan Oscar tyckte vi kunda baka småkakor istället medans Elliot ville laga mat och Alexander vill åka till IKEA, vilka killar! ibland är dom bara för roliga:)

Så ja vi får väl se var vi hamnar i dag helt enkelt, ute hänger regnet i luften så en inomhusaktivitet får vi nog enas om iaf.






Hoppas ni får en fin lördag, Kram

Duktig Moa-Stackars Moa

Börjar med den duktiga, i går innan hon skulle ta en kvällsdusch för att få bort allt gott hon kletat in i sitt hår under dagen ser man på henne att det är något som liksom stör. Skyndar att sätta henne på pottan o vad tror ni hon gör, jo hon KISSAR på POTTAN!!!!! våran duktiga tjej! Nu ska jag inte ta ut något i förväg och jag är absolut itne den som hökar över mina barn och springer med dom till pottan stup i kvarten för att få den torra men man blir ju endå stolt som en tupp!
De andra barnen har blivit dagtorra först då de varit runt 3,5, ganska sent med andra ord men ja somsagt jag tycker inte man behöver stressa, det kommer då det kommer.



Sen den stackars lilla Moa, gud fick så dåligt samvete i går.
När vi hämtade henne på dagis hänger den en lapp på hennes plats där det står att hennes stövlar är för små, och visst var det så, fick inte ens i foten då vi försökte:(
Det kan jag väl tycka inte är så konstigt att vi inte visste iof, stövlarna står alltid på dagis och vi ser ju inte då hon använder dem.
Det som gjorde det mest jobbigt var att då vi kommer hem så är jag givetvis tvungen att mäta hennes fot, som visar 13,5 cm. När jag sedan kikar på kavats hemsida står det att skorna hon använder är precis 13,5, hon har alltså gått runt i för små skor även hemma. Grejen är den att det är inga som hellst problem med att få på skorna så jag har liksom inte reflekterat över att dom skulle vara för små. Hennes fötter måste tagit ett rejält växthopp, hon som alltid haft så små fötter.
Nu ska jag absolut införskaffa en sån mästicka som man använder för att se hur stora skorna är, finna på maxi har jag sett för 179 kr, dyrt men det får kosta vad det vill!

Så i dag står nya stövlar på inköpslistan, skor köpte vi till henne i Turkiet så det har hon som tur är.
Ska även leta vinterskor till Oscar, har kikat runt på att online butiker utan att hitta några jag gillar så kanske blir det likadna som till Elliot och Alexander



Ha en fin fredag, Kram


Torsdag igen

Gud vad veckorna rusar iväg, redan torsdag och för min del betyder det helg eftersom jag är ledig på fredagar, underbart!
Har dock fortfarande 5 timmar kvar på jobbet men har gjort det jag ska så nu är det bara lite smågrejor kvar.

Efter jobbet blir det IKEA, gubben hade köpt en hylla som vi skulle ha under tv:n i sovrummet för att ställa dekodern på. En vit var det tänkt vi skulle ha men när vi är på g att sätta upp den och öppnar kartonen så är det ljusblå, inge färg som passar in i vårt sovrum med andra ord. Så den ska bytas i dag. Sen lär det väl bli endel andra iköp också om jag känner mig själv rätt:)

Hemma har jag påbörjat höstens rensning och även dragit fram fjolårets vinterkläder, kan väl säga såhär, är det någon som behöver vinterjackor i stl 110 och vinterskor i stl 29 så hojta!
För vår det blir det till att ut och inhandla nytt kunde jag konstatera i går.

Ha en bra dag!



Höstkläder

Vad har ni på era barn nu när det höststormarna börjar komma och termometern vissa dagar inte kommer över 10 gradersstrecket på morgonen?

Jag är väldigt varm av mig och går ofta i bara kortärmat och med jackan öppen även fast det är -25 så jag är kanske inte alltid rätt person att bedömma hur mycket mina egna barn ska ha på sig:)

Iaf nu har dom gympadojjor, jeans eller tights, lång eller kortärmad tröja och windstopperfleece, thats it!

Såg då jag lämnade på dagis i dag att det börjar komma fodrade vinterskor på skohyllan och även endel tjockare fleecfodrade jackor. Är jag helt ute och cyklar eller är det verkligen dax för vinterutstyrseln redan?
Jag menar sätter man på sina barn fodrade vinterskor och jacka nu, vad ska man då sätta på barnet då det är 2 meter snö och -25?

Var ut i tvättstugan och rensade bland alla 100 par skor där ute så nu kan dom inte ta på sig sandaler till dagis iaf:)

Design och jag går inte ihop, det är bara att konstatera, blir bara irriterad då det inte blir som jag vill, får invänta proffset!

Kram

Godmorgon

Allt väl med er alla hoppas jag.

Här startade vi dagen med sovmorgon, eller ja allt är ju relativt men 7.15 började det komma ner barn från övervåningen iaf. Sen blev det frukost för oss och alla och Oscar cyklade iväg till skolan på sin nya cykel för första gången. Han fick ju den då han fyllde år i början av september men eftersom vi inte fått dit något stöd coh singa skörmar än har jag sagt han får ta sin gamla cykel till skolan. Men ja i dag blev det den nya iaf, han övertygade mig om att han skulle vara sååå försiktig och luta den mot något så den inte skulle bli repig eller smutsig:)



Förmiddagen kommer nog spenderas mestadels framför datorn, har pratat med MammaRussin ang bloggdesign o grejer och är nu helt inne på att få till det lite mer hemtrevligt här inne:)
Så ser det konstigt ut under dagen så vet ni varför.

Ha en fin dag!

Inget dagis

Nä det blev inget dagis för fröken i dag, hon såg bra vissen ut i går då jag kom hem från jobbet, så trots att hon inte hade någon feber fick hon en dag till hemma med pappa, tror det gör gott för henne.

Jag är iof också hemma nu men har beredskap och ska befinna mig på jobbet innan 12.30.
Det har således varit en vldigt lugn morgon, i alla fall för min del som fick sovmorgon till 9, så himla skönt.
Det tråkigt var bara att jag missade slutet av min dröm:) Vi ska välja tält till vår nya husvagn och kan inte riktigt bestämma oss för om vi ska ha 3 eller 3,5 meters, nu skulle jag precis få komma in på ett ställe och kika på dem live. Men mitt uppvaknande var inte dåligt det heller, Moa kommer springande och skriker i princip, VÄCKA MAMMA, VÄCKA MAMMA sen klättrar hon upp i sängen och slänger sig på mig och ger mig en kram, så mysigt.
Det är annat än när väckarklockan tvingar en upp. 

Somsagt börjar inte jobba på "riktigit" föräns lite senare så nu är gubben iväg och köper färska frallor så vi kan ta oss en sen mysfrukost.

Hoppas ni haft en bra start på dagen, Kram

Ett paket påväg

Just nu är detta påväg från oss och hem till någon, vilken någon är får vi kanske se i redan i dag, om nu posten sköter sig...



Hoppas mottagaren gillar det.

Kram

Kanske lite bättre

Kom överens om att dela på vabbdagen så gubben kom hem i natt någongång, vet inte när eftersom lillgumman med febern hade intagit pappas säng brevid mig fick han sova på soffan.

Äkte till jobbet 6.30 och fick rapport hemmifrån vid 8 att hon bara hade 37,5 och det låter ju lovande.
Nu slutar jag snart och ska åka hem och se till min lilla sjukling och hennes bröder.
Har inte inte haft mer feber under dagen kanske hon får gå till dagis imorgon, men det är väl bäst att höra med dagis vad dom tycker först misstänker jag. Men det borde inte vara några problem tycker jag, 37,5 kan väl knappast räknas som någon feber egentligen eller vad säger ni?

Nu ska jag packa ihop mig och invänta avlösning.

Hej så länge.

ingen bättring

Min fd jobbarkompis kom förbi för lite fika nu i kväll, och passade även på att hjälpa mig att få lite ordning på Elliots frisyr, det var katastrof, långhårig som få. Nog för att hon bara gått sin frisörutbildning i typ 4 veckor eller nåt men jag tycker nog endå det blir väldans bra, får väl ge det sista bedömningen i morgon då han vaknar och håret torkat;)

På Moafronten är det ingen förändring, trodde det var lite förbättring i eftermiddag men nä, det var nog bara kombinationen av alvedon och söt saft dom gjorde att hon orkade hålla igång en stund tyvärr.
När vi klippte Elliot vid halv 7 la jag in henne till gubben som lyssnade på när Oscar läste sin läsläxa och där somnade hon och sover än. Vid 18 var tempen 39,4 så det blir en hemmadag för henne i morgon med andra ord, inget dagis här inte

Tror vi löser det med att gubben jobbar halva natten och kommer hem så jag kan åka till jobbet som vanligt men att jag sedan slutar lite tidigare så han kan få sova lite till. Hoppas det funkar rent praktiskt nu bara.

Hoppas ni haft en bra helg, Kram

39,8 39,2 39,6

Ja det är väl ungefär där Moas temp pendlat i dag, trots alvedon med jämna mellanrum har vi inte lyckats få ner den under 39 grader på hela dagen.
Moa är jättehängig och slö och har mest sovit eller tittat i taket i dag.
Det har varit riktigit fint väder ute så trots febern har hon varit ute med oss.
Bäddade ner henne med filtar i vagnen och där har hon legat och sovit mestadelen av tiden vi varit ute och fixat.
Lite friskt luft skadar inte, bara man är bra klädd, och det var hon givetvis.

Ute har vi hunit med att trimma runt allt, klippt ner vissna sommarplantor och blommor och gjort ett allmänt höströj.
Grannen kom över och tyckte det var dax att kapa häcken mellan oss så det har gubben och han fixat med.

Nu har jag stekt hemmagjorda pannbiffar och gjort löksås, som vi mummsat i oss allihopa utom Moa, hon drack en flaska saft till middag, lillsnuttan.

Inga planer inför kvällen, funderar dock på om vi orkar kika på en film, gubben köpte män som hatar kvinnor då han var och handlade tidigare i veckan. Sen ska jag nog gå ut och plocka lite äpplen och slänga ihop en äppelpaj, lite söndagsgott är inte fel.

Sen har vi den stora frågan, vem som ska få äran att vabba i morgon med denhär lilla tösabiten?
(märket i pannan fixade hon sig i måndags på hon välte med trehjulingen rakt i asfalten)


Barnbidrag=shoppingdag

Eller vad säger ni, är det inte så? Helt tjockt med shoppingtokiga människor ute.
Fick med mig en kompis ut på en shoppingtur i dag innan hon började jobbet, blev 4,5 timmes effektiv shopping, med ett avbrott för lunch bara.
Riktigt nöjd med det jag fick med mig hem är jag dessutom, även om jag inte hittade allt jag skulle ha.

Blev en stickad klänning, tights och skitcoola stövlar till Moa inne på H&M.





Inne på Hemtex blev det lite nytt till köket och en lykta att ha på trappen, de vi haft där tidigare har tyvörr blåst sönder.



Sen behöver alla utom Moa nya vinterskor så inne på Euroskor hittade jag dessa, Timberland Goretexsko.
Inte världens billigaste, och har man som vi 2 at köpa till så ja då blir det dyrt!
Drog en liten fuling att "visst har ni tvillingrabatt" och la upp ett litet leende mot killen i butiken.
Sa att vi varit i Turkiet  och att vi är vana med minst halva priset haha.
Han skrattade och gick iväg för att hämta 2 par.
När jag sedan skulle betala fick jag 200 kr i rabatt, så istället för 599 kr paret blev det 499 kr, det tyckte jag var jätteskysst.
Nu är frågan har jag gjort en dum affär, dom är trots allt bara 4 snart 5 år och skorna har knytning, vilket jag inte ens tänkte på i affären då jag bara såg på snyggheten, lätt at vara efterklok.

Vad tror ni, kommer vi och förskolepersonlaen var knäppa av allt knytande fram i februari?



Fortsatte mot Toysrus fär lite födelsedagspresenter till Oscars klasskompisar blev inköpte samt en Babyborn häst dom går själv och dockorna kan rida på, så himmla söt och till halva priset, kunde inte motstår den.
Men den är nu undanjämd coh kommer bli en perfekt julklapp till Moa.

I eftermiddag har vi bara varit hemma och fixat, en väldigt skön eftermiddag med andra ord.

Oscar har lekt med en kompis, E och A har gptt mellan tv:n och ute och Moa har roat sig på studsmattan, vilket hon tyckte var jättekul, men eftersom vår studsmatta sjunger på sista versen är det lite riskabelt för henne så det är 100% uppsikt som gäller.

Kika in håret.



Kvällen har jag och maken spenderat i soffan framför Idol med Fondue, hur det nu stavas, gott är det iaf.

När Idol var slut ringde en barndomskompis och vi slog ihjäl 1½ timme i telefiónen, så himmla mysigt att sitta och prata gamla minnen, borde verkligen göra det oftare, det får en att må bra.

Hoppas ni haft en fin fredagskväll, Kram

Effektiv

Har varit en fullspäckad dag i dag. Klockan ringde som vanligt 5.40, upp och iväg med alla barnen.
Tog lite längre tid än vanligt i dag då först Oscar kommer upp och säger han har ont i nacken, vi kommer efter en stund överens om att han måste sovit konstigt och klär på sig. Väcker sedan Elliot och Alexander och det första Elliot säger är att han har ont i nacken, är det inte konstigt? jag menar han har ju inte hört vad Oscar sagt och det är absolut inget dom brukar ha ont i.
Iaf efter lite tråcklande med kläder på en lite ledsen Elliot och en trött Moa var vi iväg.

Slutade jobbet vid 14 men eftersom jag delar arbetsledarskapet nu så blev jag kvar en stund extra.
Väl hemma har vi varit grymt effektiva, vi klippte det meterhöga gräset, okej jag överdrev lite men det var nog iaf 2 decimeter, svintungt var det men klippt blev det. Givetvis var vi tvugna att kratta efter för att inte gräsmattan i morgon ska ut som en äng full av döda råttor.

Sen har vi tvättat ytterligare 2 maskiner, städat och rensat ur barnens garderob, kört en diskmaskin, vikt ren tvätt, rensat och städat ur min garderob.
Vid halv 6 fick vi i oss lite enkel middag och vid kvart i 6 cyklade E iväg med Oscar och Elliot till skolan där de hade skattenfest, men roliga lekar, fika och fyrverkerier.
Moa och Alexander stannade hemma med mig, lite mysigt när man delar upp barnen och kan ängna sig lite mer åt dom man har hemma, alldeles för sällan vi gör det, måste bli bättre.
Moa jag och Alexander har suttit och mysit i soffan och kikat på monsterjambilar på datorn:)
Han var dock lite orolig då han skulle gå och sova och saknade Elliot, likka gubben, inte van att inte ha brorsan i rummet brevid.

Nu har jag gjort klart en halsbandsbeställning och ska snart hoppa i säng.
Är ledig i morgon och har lite funderingar på att dra iväg till Ullared, men vi får se, är faktiskt inte jättesugen, undrar om jag börjar få beber kanske haha

Jättekul att ni var några stycken som svarade på vilka ni är, ni som inte gjort det, gör det vettja:)

Ha det gott.

Vem är du?

Har märkt att komentarerna avtagit från få till nästan inga alls i det sista trots att besöksstatistiken fortfarande håller samma tempo.
Ni är inte jättemånga men endå en ganksa trogen skara som beöker mig varje dag och nu skulle det vara kul om ni skrev och berättade lite om er själv.

Vilka är ni helt enkelt? Några utav er vet jag ju redan men tyvärr ytterst få.

Hoppas ni är några som kan ge er tillkänna.

Ha en fin kväll

Har inte kommit mig ut än

Nä istället har jag blivit kvar inne med drivor av tvätt, och Oscars rum.

Om vi börjar med tvätten så kan man ju undra vem som fixar all smutsvätt åt oss? i går kväll efter jag sorterat allt låg det 7 stora högar i tvättstugan och då var tvättkorgen tom i fredags.
Nu är 3 snart tvättade, bara 4 kvar...

Oscars rum ja det är en historia för sig, hans förvaringsmöjligheter är helt klart begränsade men lägger man var sak på sin plats får allt plats, jag lovar.
Men efter han fyllde år förra veckan har hans rum förvandlats till et smärre kaos, det ligger drivor av tomma legokartonger, påsar och lego över hela och då menar jag verkligen hela golvet.
Började röja där men är inte klar på långa vägar:(

Nu har jag duschat och ska snart väcka gubben, sen hämtar vi barnen, kopplar på husvagnen och sedan åker vi och lämnar vår lilla pärla som varit med oss säkert flera 1000 mil runt om i vårt avlånga land.
Nästan lite sorgligt att göra sig av med henne, vår alldeles egna första nya husvagn.
Men jag är övertygad om att vi kommer bli minst lika nöjd med den nya då vi hämtar den i april.

Dax att gå, Kram

Underbar höstdag

Vaknade vid 7 av att jag hörde barnen komma ner för trappen och styra stegen mot tv:n som de alltid gör på morgonen.
Gick upp för att ta Moa som jag hörde vaknat av sina storebröder och såg en underbar höstdag framör mig.
Solen skiner och de gula löven som kommit börjar seglade ner från träden.
Underbart.
Även om det känns vemodigt att sommaren nu är slut så känns det i dag helt okej.
När solen skiner och det blir upp emot 20 grader under dagen, kan hösten gärna få komma.

Känner att det är dax att börja höstpiffningen, sommarblommorna ska bytas ut mot höstblommor och jag ska nog ta fram höstkransen jag köpte förra året och hänga på dörren i dag, några nya lyktor att sätta på trappen måste inhandlas, de vi haft har tyvärr blåstsönder.



Vad har ni för er en underbar dag som denna?


Turkiet del 2

Har ju helt glömt bort att visa er resten av bilderna från vår resa, laddade upp dem för flera dagar sedan men har helt glömt bort att publicera.

Jaja här kommer dom.

Moa på stranden, inte helt övertygad om att det var kul.


Elliot och Alexander påväg ut i havet för att fånga vågorna



Tyvärr var vågorna i största laget så Alexander vände och sprang upp igen medans Elliot motvilligt följde med mig ut för en simtur



Moa med "Magnus" på restaurangen



Elliot i skuggan vid poolen



Moa på samma ställe



Utsikten från vår balkong på hotellet



Alexander äter glass



Ett "piratskepp", Elliot och Alexander var iaf helt övertygade



Det var dom det:)

2 gånger 12

Ja både i går och i dag har jag arbetat 12 timmars pass, man blir lätt lite seg i kolan.
Har ett väldigt glidigt jobb måste jag ju säga, men man blir lätt lite förslappad då man inte gör saker också.
Hade ingen ork alls i går då jag kom hem,  vi la barnen och sedan slängde vi oss båda i soffan.
Började tömma husvagnen men orkade inte fortsätta så i dag efter jobbet står utplockning och städning av husvagn på schemat.
Inbillade oss att vi inte hade så mycket i husvagnen, jo tjena, man stuvar in mer och mer för varje tripp man gör, så vi har det vi gör i kväl iaf, det ska gudarna veta!
I morgon åker vi och lämnar den hos husvagnsförsäljaren och kommer vara utan tills den nya kommer.

Barnen har varit jättetrötta både i går och i dag så jag hoppas morgondagen kan bli en vändning, då har vi alla utom Oscar då som måste till skolan sovmorgon till 9, om dom nu utnyttjar den vill säga:)
Hoppas även jag fått lite smyckesleveranser så jag kan göra klart de halsband jag har på gång, är så typiskt, alltid fattas det något, och sen är det ju inte alltid det finns att beställa nytt precis då man vill ha det heller, tyvärr.

Har 3 timmar kvar tills jag kan sätta mig i bilen och åka hem, hoppas dom går snabbt.

Ha en fin eftermiddag, Kram



I väntans tider

Jag något kul har vi alltså gjort i helgen, och det roliga för vår del är att vi har blivit med nya husvagn.
Gick många och långa varv runt i mässan på lördagen, började i Adria montern, och han kika på alla möjliga märkencoh modeller innan vi straxt innan 17 på eftermiddagen åter igen återvände till Adria och där la en beställning på en ny vagn.

Kanske inte säger er så mycket men det blev iaf en Adria 743 UT -10, en vagn med 8 sovplatser, golvvärme, ugn, stort kylskåp och lite annat roligt:) Det bästa av allt är dock att jag och maken slipper bädda ner U-gruppen varje kväll utan hädanefter har vår alldeles egna dubbelsäng längst bak i vagnen.

Eftersom det var mässa fick vi givetvis lite mässerbjudanden vilket i detta fallet blev en 19 tums LCD tv med inbyggd DVD och en parabol, kommer bli uppskattat av barnen inte minst.
I den husvagnen vi har nu tar vi alltid med oss vår sovrumstv, kopplar ihop den med Oscars bärbara DVD med hundra sladdar och vill vi kolla på tv får vi leta i 2 dygn för att hitta någn vettig kanal som allt som oftast blir typ ettan eller tvåan. Nu kommer vi ta med oss Viasat dekodern hemmifrån och vips så kommer vi ha alla 100 kanaler vi har hemma även där, toppen för morgonpigga barn med morgontrötta föräldrar.

Bästämde att vi inte ville ha den förrän i april 2010 så nu ska vi åka upp med vår husvagn på onsdag och sedan är det bara hem och vänta på leverans, känns nästan som att vänta på en liten bebis:)
Detta kommer bli så bra, utrymmet i vår nuvarande vagn är minimalt med 6 personer och med det nya förtältet på hela 3,5 meter kommer vi leva i lyx under semestern.

Gick tyvärr inte att låna bilder från Adrias hemsida men hittade en likadan på blocket, detta är dock en -08 så vissa detaljer är annorlunda, så som att det tex är ett fönste i vår dörr, viktigt viktigt:)





Kramar

Sova sova sova

ja så kan man samanfatta första delan av helgen.

Kom iväg vid 14 i fredags och var uppe i Jönköping vid straxt innan 17.
Då man bor inne på mässområdet finns ingen som helst standard coh alla husvagnar står uppställda i rader i en sluttande nerförsbacke:)
Förra gången vi var där hamnade vi i en liten knix som gjorde att vi fick palla upp husvagnen så mycket att man nästan inte tordes gå in i den.
I år fick vi en ålats lite längre ner i backen och det var därmet inte lika brans, skönt, tycker det är ltie jobbigt att helta tiden behöva vara rädd att allt ska rasa, inte för att det skulle hända men jag ser endå bilden framför mig då översta husvagnen börjar rulla och sedan tar med sig alla de 15 husvagnarna som står framför och tillslut ligger i en stor brashög nere i backen:)

Iaf , i fredags var vi så trötta så vi somnade som små bebisar kl 21 och vaknade inte förrens morgonen därpå kl 9, inte dumt alls, visst hade det varit skönare att sov i sin egen säng hemma istället för på lite olikformade kuddar i husvagnen menmen, som småbarnsförälder har man inte så stora krav på komfort, bara man får sova:)

Mellan 10-17 gick vi in och ut ur husvagnar och husbilar inne på mässan.
Blev mer och mer sugna på en husbil men tog vårt förnuft till fång och återgick till husvagnsavdelningen.
Är bara att inse att husbil passar inte en barnfamilj med 4 barn. Det får bli då barnen flyttat hemmifrån.

Lördagskvällen spenderades i skenet av värmeljusen inne i husvagnen, där satt vi i var sitt hörn och lusläste husvagnskataloger, romantiskt så det förslår.
Kl 21.30 släckte vi ljusen och sa godnatt och vaknade 10,5 timmar senare.

Kände på söndagsmorgonen att vi hade gjort vårt inne på mässan så vi kopplade på bettan och styrde hemmåt.
Var väl hemma vad 12 då var det bara att hoppa in i duschen och åka och hämnta barnen hos farmor och farfar.
Det hade gått jättebra hos dem och alla hade haft en bra helg även om farmor och farfar hade fått gå emellan för endel syskonbråk. Tror det gjorde gott för oss alla att få lite ombyte från vardagen på var sitt håll, men visst var det mysgit att träffa dom igen då de kom springande mot oss och man fick en mysig kram, eller inte en utan 4!! underbart.
Eftermiddagen bestod av inte mindre än 2 stycken 3 års kalas. mycket trevliga sånna dessutom, vid 20 parkerade vi äntligen hemma på uppfarten igen, 6 trötta klev ut , barnan blev lagda ganska omgående och vi vuxna fixade lite inför i dag men låg i sängen båda två vid 21 iaf.
Inte bra att sova så mycket som vi gjort tror jag, man blir nästan bara tröttare:)

En rolig sak har vi gjort i helgen men det berättar jag om lite senare.

Ha en fin dag!

Inte en lugn stund

Gud vilken vecka, känns som vi bara jobbat och städat hela veckan.
Jobba måste man ju men städandet har verkligen varit ett kapitel för sig.
Först ska vi komma ikapp efter resan vad gällande tvätt och inläggning och märkning av nya kläder, sen så har vi lånat ut vårt hus till en barndomskompis från Stockholm i helgen.
Så jag har haft lite press på mig att det ska vara snyggt överallt känns det som, så  nu är det till och med fint i lådor och skåp, svettigt har det varit men sååå skönt nu när jag snart är klar.

Dom skulle komma runt 11 trodde dom så nu håller jag på med det sista så som att renbädda i vår säng, köra den sista disken och vika torr tvätt.

Vid 13 hoppar jag och maken in i bilen och åker mot Jönköping och Husvagnsmässan, ska bli så skönt att bara kunna tänka på sig själv en helg, inga barn som behöver mat, ny blöja eller läggas, bara jag och gubben.

Husvagnen är inte ens packad men ja vi ahrj u fortfarande 3 timmar på oss...
Eller vi och vi, gubben sover nig till typ 5 minuter innan vi åker, så det är jag som får fixa det sista, dax att sätta igång!

Ha en fin helg, tyvärr finns ingen ström på den provisoriska campingen så datorn får stanna hemma.

Kram

Rökning och små barn

Här i sverige pågår ständigt kampanjer om hur farligt det är för både fostret i magen och det lilla barnen att utsättas för rök, och det känns på något stätt som vi tagit till oss det rätt bra.
Visst det finns fortfarande endel som röker under både graviditeten och under barnes uppväxt men summan har reducerats enormt bara sedan jag var liten, och det var ju inte så länge sedan:)

Men det jag tänkte på då vi var på semestern var att så många norrmän rökte i direkt närhet av sina barn, här var det inte tal om att gå åt sidan utan här var det cigaretten i ena handen och barnet i andra.
Många familjer hade far eller mor föräldrar med sig och då kunde liksom hela familjen sitta med en varsin cigarett i handen medans barnen stod mitt i röken.
Det som tog priset var nog endå mamman som satt i solstolen och ammade sitt barn och rökte samtidigt, hur tänker man då?

Jag vet jag kanske inte är rätt person att dömma då jag aldrig rökt själv och därmet inte vet hur svårt det är att sluta, men kan man inte vänta med att röka tills man ammat färdigt sitt barn iaf?

Är upplysningen om riskerna med rökning så dåliga i Norge?
Hur tänker ni kring rökning och era barn? Själv har vi inga i vår direkta närhet som röker men står jag på allmän plats och någon tänder en cigarett så försöker jag flytta på mig och barnen så vi inte står i röken.
Barnen vet inte om riskerna så jag känner att det är jag som vuxen som har ansvaret att skydda dem från det.

Ha en fortsatt fin dag, Kram

Jag älskar dig

Har haft en lugn morgon hemma med barnen idag, skönt att slippa stressa.
Barnen hade röjt runt bland kuddar och grjor i soffan så jag stod där och försökte få ltie ordning i kaoset medans barnen förflyttat sig till hallen för ltie förbjuden bollkastning:)

Hel plötsligt hör jag Alexander säga till Moa, Jag älskar dig Moa också hör jag hur hon får en hörd kram av honom.
Det värmer i mammahjärtat när man hör sånt.

Ha en fin dag alla, Kram

Turkiet 2009 del 1

va med kort, vet inte vart jag ska börja, får nog bli flera inlägg är jag rädd.

Vi har iaf haft en jätteskön semester, badat och shoppat är väl det vi ängnat mest tid åt.
Barnen har vaknat 06.52 i princip varje dag, varför vet jag inte för vi har lagt oss sent varje dag, funderar om det kan vara så att det är något böneutrop straxt innan som väckt dom men som vi missat?

Vi hade inte beställt någon frukost på hotellet så vi köpte hem yoghurt, bröd och jouice och åt till frukost, mycket billigare.
Vid 9 har vi gått ner till poolen och har sedan legat där och plaskat fram till 13 då vi gått upp till vår lägenhet och ätit lunch och låtit Moa sova middag mendans killarna tittat på film för att varva ner ett tag.

På eftermiddagarna har vi bestadels strosat runt på gatorna runtomkring och kikat i bazarer, gud det finns verkligen allt möjligt att köpa men man får vara på sin vakt och kika runt, det är en väldig skillnad på pris och kvallitet.
Sen var det ju dethär med att pruta ingen av oss är väl speciellt skickliga på det så första veckan blev det väl endel allt för dyra inköp men det tog vi igen andra veckan med råge:)
Då hade vi mött upp en föredetta arbetskamrat till mig som då rakt inte var rädd för att pruta och inte skämmdes hon heller:)
Sa dom 80 lira sa hon 20:) men oftast funkade det och hon fick det för en 30-35, så vi körde på samma spår:)

Här är vår packning + en enkelvagn och 1 dubbelvagn, det var lite att hålla reda på omm an säger så



Killarna tittar då de kör fram vårt plan



Och här kommer det



Oscar väntar på att gaten ska öppna



Har har vi äntligen lyft mot varmare breddgrader efter 1,5 timmars försening.



Alexander i planet



Här är 4 trötta barn i vår lägenhet. Efter förseningen och allt vad den innebar så kom vi inte fram till hotellet förrens 3 på natten men barnen var upp med tuppen iaf och ivriga att få komma ner till poolen för ett första dopp.



Här har Moa badat oavbrutet i över 4 timmar och gick själv upp och satt sig i solstolen och tänkte sova, sötnos.



Så här glad är Alexander då han får bada



Lite underhållning medans vi åt middag första kvällen.
Alla eller iaf många turkar tycks tro vi svenskar ska tycka bättre om dem om dom kan säga små "roliga" fraser på svenska och dessutom heta något svenskt så denna killen hade döpt sig till Magnus, jag vet inte men inte imponerade det mer på mig iaf.



Nä nu är klockan mycket så det får bli allt för i kväll.

Godnatt

561 stycken

Klockan är mycket och först nu har jag fått lagt in korten, 561 stycken på 2 veckor blev det.
Har inte hunnit titta på dom ännu så det finns säkert många man kan radera men jag tycker endå vi legat i, trots att det var lite bökigt att ha med sig stora systemkameran hela tiden.

Återkommer då jag jag kikat igenom dem och valt ut lite fina kort att visa er.

Kram


Lämnade

Många avsked har det blivit nu på morgonen, först 3 små trötta barn på dagis, var inga problem med Moa och Alexander men Elliot hade nog gärna följt med mig hem igen, han var så orolig att vi inte ksulle komma och hämta honom stackaren. Men efter försäkran om att pappa inte ksulle glömma bort att göra det så sprang han in till de andra barnen. Det är ju trots allt över 2 veckor sedan dom var där sist så de e klart det är en lite omställning.

Sen var det dax att köra vidare för att lämna av Oscar på skolan, inga konstigheter där inte, han tycker nog det mest är skönt att ha kommit in i de vanliga rutinerna igen. Det tråkiga är att jag helt glömt bort att ändra tiderna på fritids så han får gå hem själv i dag när han slutar, måste verkligen ordna med det i morgon så han får vara kvar på fritids på måndag och tisdag då jag jobbar. Visst han har pappa som sover hemma men endå, det blir en väldigt lång eftermiddag för honom hemma då alla alndra är på fritids.

Sen var det hem igen för att hjämta upp mamma som jag skulle lämna av vid pendeltåget som skulle ta henne in till Göteborg och det det andra tåget som skulle ta henne henne till Jämtland igen skulle av gå 10.02.
Blev en kort visit denhör gången, men hon har endå hunnit umgås med barnbarnen, varit med på kalaset och hunnit hjälpa oss med lite grejor. I lördagsnatt då vi kom hem var kylskåpet fyllt, gräsmattan klippt och alla golvetn dammsugna och torkade, det är LYX!!!

Nu är somsagt ordningn återställd igen, vardagen har tagit sin plats och nu är det några månader av vardagslung framför oss. Eller ja lite roligheter är det förståss.
I helgen tar tex jag och maken husvagnen och åker till Jönköping för at gå på Elmia och husvagnsmässan, helt själva utan barn, ska bli underbart. Barnen har vi lurat på gubbens päron:)

På söndagen blir det fullt upp vi ska hem med husvagnen från Jönköping och samtisigt infinna oss på 2 stycken 3 års kalas under eftermiddagen, lite stressigt men det ska gå!

Nu är det jobb som gäller, men i kväll kommer kort, jag lovar, den som väntar på något gott......

Kramkram

Blir inte alltid som man tänkt sig

Nä i dag har verkligen inget blivit som jag tänkt, måndag brukar vara lugna på jobbet så planen var att hinna lägga in korten, läsa ikapp alla blogginlägg ni hunnit skriva och lägga in ett eget, ja ni ser ju hur det gick, inte alls.
Har varit fullt upp in i det sista, och efter jag slutat mötte jag upp resten av familjen utanför IKEA, dom hade varit och shoppat lite och även hittat en cykle till Oscar på Sportex till ett mycket bra pris, ordinarie 3990 kr men gubben betalade 1700, ni kan tro det var en glad kille som öppnade bagageluckan på bilen då vi kom hem.
Han hade nog gett upp hoppet på en ny cykel då han inte fick någon igår på kalaset stackarn.
Det var iaf en mycket trött men lycklig kille som gick och lade sig i dag, han hade byggt på allt lego han fick i går.och redan hunnit tagit sig en provrunda på nya cykeln.

Nu är det dax för mig att lägga mig, får göra ett nytt försöka att hinna lägga in bilderna i morgon.

Kramar

Vår stora kille

I dag blir Oscar hela 8 år, det firar han med sin livs längsta dag på skolan, toppen liksom menmen så är det.
Mamma är ju kvar tlll i morgon och gubben är ledig i dag så dom skulle hämta upp honom på skolan och åka och äta middag. Själv slutar jag kl 19 så jag lyxar på med ägg och bacon här på jobbet:)



Dagen här på jobbet blev inte alls om jag tänkt mig så det är först nu jag fått igång datorn, så nu ska jag föra över alla bilder från resan, tror vi tog närmare 500 bilder.

Kram

Hemma igen

2 veckor går fort! Nu är vi hemma i kalla sverige igen, klev på planet i Antalya i nästan 40 graders värme, och då vi landade på Landvetter var det 13 grader!! lite skillnad.

I dag har vi haft fullt upp,Oscar fyller 8 år i morgon så i dag var det kalas på schemat.
13 barn, varav 12 under 4 år har härjar runt här i eftermiddag och 12 vuxna har haft fullt upp med att hänga med.

Nu väntar sängen och i morgon är det jobb igen, 7-19 , förstår inte hur jag ska orka, i natt sov vi bara mellan 4.00-9.30 så det kommerbli en lång dag.
Datorn åker med ner i väskan så förhboppningsvis om det är lugnt på jobbet i morgon kommer en liten uppdatering av vår resa.

Har även lite att göra på bloglovin en massa nya inlägg att läsa, närmare bestämt 300 stycken från de senaste 7 dagarna, så ska försöka få tid till att kika in hos er alla i morgon också.

Hoppas ni haft 2 lika fina veckor som vi, Kramar

RSS 2.0