Nu åker vi!!!!

Nu är alla räkningar betalda och huset nästan färdigstädat så nu är det dax för mig att säga hej då för en par veckor.
Nu ska bara nycklarna överlämnas till husvakterna innan alla "måsten" är avklarade.
Kl 12 kommer gubbens päron som ska skjutsa oss till flygplatsen, vi är ju ingen "normal" familj med 2 vuxna och 2 barn så för att få upp oss och packning till Landvetter krävs en 7 sitsig bil och en vanlig haha.

Hoppas ni alla få 2 lika underbara veckor som vi ska ha!

Här vid poolkanten kan ni hitta oss de närmsta 2 veckorna:)



Kramar





Packapackapacka

Hemskt vad dagen gått fort, måste vara för att vi har så mycekt att göra, känns om jag inte hunnit hälften än.

Började iaf med lite shopping i dag mitt på dagen, blev 3 nya målarböckert till killarna som de kan ha med sig på flyget, resgodis och lite kläder till mig och Moa.
Jag använder i princip aldrig kjol men nu ska det bli ändring på det, köpte mig en lite kortare jeanskjol och under den har jag tänkt ha svarta halvlånga leggings om jag hittar några vill säga. Luskammade hela köpcentret utan framgång:(
Till Moa blev det en tunika och ett par svarta leggings.

   
Brukar nästan aldrig köpa lila varken kläder eller inredningsdetaljer men nu har jag helt snöat in på det och kan tänka mig mörklila detaljer i till och med köket i höst.

Eftermiddagen har gått till slutpackningen, gräsklippning och röj i huset, samt instruktioner till husvakten. Larmet har instruerats och knepen för att få igång gräsklipparen har visats.

Nu återstår egentligen bara att stänga igen alla väskor och ta de sista grejorna som ligger på laddning.
Men ni ska se vilket berg av grejor, förstår inte hur vi ska få med oss allt.

Vi har en enkelvagn, en tvillingvagn, 5 resväskor och 4 handbagageryggsäckar och inte att förglömma 4 huliganer att hålla reda på:) men det ska nog gå bra, har "märkt" alla våra grejor med lite rött presentsnöre så vi lätt ska kunna se om det är våra väskor.

Nä har blir inga barn gjorda, måste fortsätta, Kram

Resfeber

Vaknade av att jag hör Elliot och Alexander i trappen, kikar sömndrucket på klockan och ser 4.31.
Skyndar mig iaf innan dom ska hinna väcka resten av huset och tar med dom till min säng, inget bra val såhär i efteråt.
Båda 2 är lite rossliga i halsen och SNARKAR, gud är det något jag verkligen inte klarar av är det folk som snarkar, och i detta fallet spelar det ingen roll om det är mina små gullungar, jag kan inte sova så enkelt är det,
Så där ligger jag innan 5 på morgonen och kan inte röra en fena samtidigt som det ligger små killar och snarkar mig i var sitt öra.
Dom brukar annars aldrig vakan på natten men nu den sista veckan har varit katastrof, inte velat somna på kvällen och sedan vaknat och varit ledsna tidigt på morgonen, kan det vara resfeber tro?




Somnar iaf o, efter ett tag och vaknar kl 7 av att min arm sover mer än den någonsin gjort, kan inte röra den alls:(
Skyndar mig att ropa på Oscar, nu är det bråttomt, Frukost på fritids serveras 7.15 och jag hade redan i går kväll fått klart för mig att han tänkte minsann inte missa frukosten idag, det skulle serveras oboý och ägg.
Han cyklade härifrån 7.05 så jag hoppas han han, är trots allt kanske 1 kilometer att cykla varav den sista biten i uppförsbacke.


I dag är det lite shopping som gäller, missade endel i går då jag var iväg med söta Sofia.
SKa köpa pyssel eller målarböcker till barnen som som dem kan ha på flyget, lite godis att ha i handbagaget och ävenen ryggsäck, hittar inte den vi brukar använda trots att vi i princip vänt upp och ner på hela huset.

Dax att sätta fart, Kram

På jobbet

Började 7 i morse så klockan var alltså ställd på 5.40, men av någon anledning känndes det nästan inte ens jobbigt att kliva upp, måste va för att det är SISTA jobbadgen innan vå efterlängtade semester.
Om 4 timmar lite drýgt har jag semester, jihoooo

Men innan dess är det lite städning och introduktion för ny medarbetare som gäller, ska bli kul att träffa henne då jag tidigare bara pratat med henne på telefon och hejjat lite snabbt.

Solen skiner och det ska tydligen bli riktigt varmt i dag, känndes dock lite konstigt då jag skickade barnen till dagis i shorts och T-shirt och termometern bara visade 15 gradet vid 6, tur man har fleecejackor att dra över.

Funderar på att ta en sväng inom affären då jag åker hem och se om man kan hitta något snyggt, barnbidraget har landat på kontot och då ska det shopppas.
Alla 4 barnen behöver lite nytt till höstgarderoben och jag skulle behöva ny höstjacka.
Är så sugen på polarns fleecejacka i turkost till Oscar, men vi får se, tycker egentligen den är lite dyr.
Eller ja allt är ju rellativt men eftersom jag vet att hans ordningssinne inte är det bästa så vet man ju aldrig hur länge den finns kvar i våra ägor jättetråkigt men vad ska man göra.

Dax att göra lite nytta, dammsuga står tydligen först:(

Kram

Rosa bubbelgum

Började packa våra väskor redan i helgen och har sedan dess gått och småpackat allt eftersom, nu är frågan, har jag varit lite väl tidigt ute med packningen då jag sitter och luktar rosa bubbelgum på jobbet?

Skulle duscha i gårkväll och insåg att jag packat ner allt i min necesär redan och den stod givetvis i vårt sovrum.
Så jag fick helt enkelt ta barnens schampoo och duschcreme, och använda gubbens rakhyvel. Så här sitter jag på jobbet och luktar Hubba Bubba, kommer ni ihåg dom? Finns dom fortfarande, dom där stora fyrkantiga tuggumina som man knappt fick in i munnen då man var liten.
Hoppas ni får en fin dag, Kram

Vinterkläder

Eftersom vi har vår resa framför oss har all min tid gått åt tilll att se till så barnen har tillräckligt med sommarkläder, men inser nu att det bara är jag som fortfarande är i linne och shorts tänket, ni andra har tydligen gått vidare..
Så det kanske är dax för mig också att gå vidare, barnen lär inte vilja gå i linne och shorts i vinter.

Känns om att stressen över att hitta de perfekta vinterkläderna blir tidigare och tidigare för varje år medans vintern blir mildare och mildare för varje år..

Såhär är iaf tanken att våra barn ska vara utrustade i vinter.

Oscar har en grön jacka från H&M från förra vintern, har kompletterat med termobyxor från Ullared, Skor måste köpas, likaså mössa.

Elliot och Alexander ska nog också få jackor från H&M sedan har jag varit förutseende och köpt dubbla täckbyxor till Oscar på POP så dessa kommer dom få ärva. Även till dem måste skor och mössa inhandlas.

Moa har jag köpt en lila och svart ovarall från pop till. Så till henne måste en jacka, skor och mössa köpas.

Men det här med skor, vad ska man egentligen köpa, Kavat är min absoluta favorit, men att sätta på Oscar som blir 8 sånna känns inte aktuellt. Har sedan barnen var en 3-4 år köpt Viking gore-tex, men ska jag var helt ärlig är jag inte alls nöjd med dessa, barnen blir både kalla och blöta. Och då kostar endå skorna runt 700 om jag inte minns fel.
Vad köper ni för skor till era barn?

I morgon är det sista jobbdagen innan resan....längtar!!!!

Kram

Konstig jobbdag

Blev en lugn morgon för oss alla i dag med, inga klockor ställda och ingen stress, endå satt vi alla i bilen 25 minuter för tidigt:) Har varit en liten konstig jobbvecka för mig, i dag tex börjar jag kl 12 och slutar 15 men har endå betalt för 8 timmar, helt okej för mig:) VIsserligen måste jag även i dag var beredd att åka tidigare om det skulle behövas men endå.

Barnen är helt uppspelta och den mesta tiden både hemma och på dagis går åt till att prata om resan, det räknas på fingrarna, tittas i almanackan och på dagis hade tom dragit fram stora kartan och visat vart dom skulle.
Pedagogerna på deras dagis är verkligen så duktiga!

Moa redo för dagis nu i morse.





Måste verkligen se till att få klippt hennes lugg innan vi åker, men hur lätt är det då damen i fråga inte tycker om att man rör hennes hår över huvud taget? Varje morgon då jag tar fram borsten lägger hon sig på golvet och säger ajajaja innan jag ens börjat, sötmaja:)

Dax att göra lite nytta innan det är dax att åka till jobbet, ha en fin dag!

Lugn morgon

I dag har jag beredskap på förmiddagencoh börjar inte jobba på "riktigt" förrän runt 15.
Orkade inte ställa klockan i dag så vi blev lite sena till dagis men var iaf i god tid till frukosten.
Visst jag hade kunat ha barnen hemma men samtidigt så jobbar jag ju och ska om det skulle bli kris kunna åka raka vägen till jobbet, vilket tar sin lilla tid om jag först ska åka och lämna barn, så dagis fick det bli!

Vet inte varför jag är så väldigt trött men jag la mig iaf och sov en timme efter jag lämnat dem, givetvis med mobilen under kudden så jag skulle höra om den ringde.
Sen har jag plockat lite, gjort lite halsband o grejat inför resan.
Funderar på vart vårt försäkringsbevis jag beställde för ett tag sedan tagit vägen nu bara.
Skulle någon av oss nu råka bli sjuk kan det vara bra att ha.

Nu ska jag skriva en inköpslista som jag kan lämna hemma, min gulliga mamma ska nämligen komma ner till oss då vi är borta och förbereda inför kalaset vi ska ha för Oscar samma dag vi kommer hem. Underbart, då slipper vi åka och handla det första vi gör när vi kommer hem. Det är annars så tråkigt när man har vairt bortrest och kylskåpet gapar tomt.

Funderar om jag ska åka inom Elgiganten innan jag åker till jobbet, Oscar har ju ett DS han ska ha med sig men eftersom det inte går att ladda på planet kommer ju batteriet ta slut, tänkte jag skulle höra om det finns extrabatterier att köpa, någon som vet?

Nä nu ska jag hoppa in i duschen, skriva inköpslista och sen förbereda inför jobb.

Ha en fin dag!

Det ser lovande ut

Väderprognos Alanya den här veckan

 måndag
17-08
tisdag
18-08
onsdag
19-08
torsdag
20-08
fredag
21-08
lördag
22-08
söndag
23-08
Min26  °C 25  °C 26  °C 26  °C 27  °C 26  °C 25  °C
Max33  °C 33  °C 33  °C 35  °C 34  °C 33  °C 32  °C
Sol85%85%85%90%90%90%85%
Nederbörd5%0%0%0%0%0%0%
VindriktingSVSVSVSVSVSVSV
Vindstyrka2222222
<a href='http://213.206.117.57/openx/www/delivery/ck.php?n=16f0a8b3&amp;cb=1294651396' target='_blank'><img src='http://213.206.117.57/openx/www/delivery/avw.php?zoneid=538&amp;n=16f0a8b3' border='0' alt='' /></a>

Väderprognos Alanya nästa vecka

 måndag
24-08
tisdag
25-08
onsdag
26-08
torsdag
27-08
fredag
28-08
lördag
29-08
söndag
30-08
Min23  °C 24  °C 24  °C 24  °C 24  °C 25  °C 24  °C
Max32  °C 32  °C 32  °C 32  °C 32  °C 32  °C 32  °C
Sol90%85%90%90%85%85%85%
Nederbörd0%0%0%0%0%5%5%
VindriktingSVSVSVSVSVSVSV
Vindstyrka2222222

Nästan för lovande:) Gud jag som inte tycker om när det är fööör varmt, vad har vi gett oss in på?



Shopping

Shoppingeni lördags blev riktigt bra, eller ja jag fick tag i det jag var ute efter i alla fall.

En knoppbräda från Village till köket att hänga handdukar och haklappar på, är väl egentligen till för deras tyg korgar som man ska hänga på men ja, jag tycket den är jättefin att använda som vanlig hängare också-



En långsmal griffeltavla från GRANIT som jag hängde i tvättstugan, där tänkta jag skriva upp då Oscar har gympa och sånna grejor som annars är lätt att glömma bort.





Sen måste ni ju få se en bild på min nya pärla, fick en jobbtelefon i fredags, kanske inte den allra nyaste och flashigaste men eftersom jag bara ska använda den för att ringa och skicka SMS så gcik jag mer på färg än funktion, så det blev en ROSA!



Kram


Helt i min smak

Kände att det var dax att göra ett röj inne i går, så ut med mattor och fram med dammtrasa och dammsugaren.
När jag kom till badrummet insåg jag att skillnaden på fogarna mitt på golvet och typ under handfatet runt väggarna var enorm. Så där var det bara att ta tjuren vid hornen och leta fram en gammal tandborste och lägga sig på alla 4.

Skurade väl kanske halva golvet innan killarna kom och undrade vad jag pysslade med, Båda de stora killaran verkade tycka det såg kul ut så helt plötsligt var jag utslängd ut badrummet och det såg istället ut såhär



Helt i min smak:)

Oscar passade även på att ta upp samtalet om veckopeng, han e inte dum den.

Nu är i alla fall alla golvets fogar skurade och efter att jag gjort sista finichen med svampen på duschhandtag och kakel blänker det som för 2 år sedan då vi flyttade in.

Kram

I min hand



Denna lilla godingen ligger här brevid mig i soffan och väntar på att få några minuter med mig.
Eller är det kanske jag som väntar på att få några minuter med den?

Iaf, har skummat igenom den lite snabbt redan och kan väl säga såhär, den gav mig inga WOW känslor men visst fanns det en och annan snygging som skulle kunna få flytta hem till oss.

Har ni kikat i den nya IKEA katalogen?



Slut i rutan men fullt upp

Fy, borde inte vara lagligt att vara så trött som jag varit de sista dagarna.
Mycket med jobbet, barnen, tankar inför resan, hemmet.....

I fredags fick jag efter lite påtryckning sluta en timme tidigare så vi kunde komma oss iväg in till stan.
Det är -Kulturkalaset och i går kväll skulle göteborgs gospel spela, tycker det är lite mysigt att titta på.
Gubben och barnen tog buss-tåg-buss för att komma till mitt jobb då jag slutade för att spara in en timmes bilåkande.

Kom in lagomt till 19, var ganska mycket folk men även om vi hade vagnar och grejer kom vi hyffsat långt fram.
När det var slut run halv 9 flyttade vi oss bakåt för att inte stå allt för nära scenen. 21:30 skulle nämligen Europe spela.
Det fylldes på mer och mer folk och när dom sedan började spela blev trycket enormt bakifrån coh vi käånnde att det inte gick att stå kvar läångre, och det var fler än vi som försökte backa med våra vagnar.
Gick förvånansvärt bra trots mängden med människor, de flesta var väldigt förstående och gick åt sidan så gott det gick.
Vi kom hem vid 22:30 med 3 sovande barn, Oscar följde med farmor och farfar hem.
Var bara till att lyfta över dem till sina sängar och sedan lägga sig själv på kudden, orkade inte ens starta datorn:)

I morse var det inte till att ligga och dra sig någoin längre stund, jag hade nämligen vunnit biljetter till vip visningen av Nicke nyfiken på Biopalatset och skulle möta upp Ingela  kl 10.40 inne i stan.



Vi kom iväg i bra tid och hämtade upp Oscar på vägen.
Mötte upp Ingela utanför Bion och fick 4 biljetter. Tack än en gång!

Vi bestämde att Gubben skulle gå in med killarna medans jag och Moa skulle gå och shoppa, mycket bra uppdelning tror jag minsann:)
Killarna hade roat sig kungligt, blivit bjudna på både popcorn, festis, bananer o grejer, och då dom gick ut från Bion fick alla barnen en varsin nicke nyfiken ryggsäck, ni ska tro det var 3 galda killar som kom ut.
Eftersom Moa hade shoppat i nästan 4 timmar slocknade hon straxt innan dom kom ut, men Oscar lovade Moa att hon skulle få hans ryggsäck, han tyckte väl han var lite för stor för den, e väl inte det hippaste man kan ha på ryggsäcken då man bärjar 2an kanske?:)

Det var iaf en väldigt lyckad dag, barnen var jätteglada och har flera gånger under eftermiddagen pratat om hur roligt dom har haft det, då blir man glad som mamma och pappa.

Eftermiddagen spenderades hemma i soffan mestadels, sov nog över en timme då vi kom hem.
Sen blev det tacos till middag, förstår inte hur killaran kunde vara så hungriga efter allt dom ätit i dag, Elliot och Alexander åt 2 var och Oscar tryckte i sig 3!!, så många orkar inte ens jag:)

Shoppingbilder får vänta tills i morgon, har inte hunnit fota dom än, har nämligen börjat packa ner lite i resväskorna nu i kväll, tycker det är skönt att vara ute i god tid.

Men gud, jag var in på apoteket och skulle köpa panodil, har ni sett att förpackningarna bara är hälften så stora men priset det samma, trodde först jag fått tag på fel kartong men nä, så var det inte. Så fräckt, dom har alltså höjt priset med 100%.!!

Nu måste jag sova, ska bara på flugjakt först, har blivit väckt av flugor i flera dagar nu, i morse var det en som väclte mig kl 6!!

Hoppas ni haft en bra dag, Kram

Vilken vecka

Helt slut, låg och busade med barnen på golvet och när dom sedan lämnade mig där för att gå och äta somnade jag, mitt på parkettgolvet, då är man trött.
Efter det har jag försökt hitta på saker för att inte somna så nu har jag fått vikt och lagt in all tvätt och sorterat ut sommarkläder som skall med till Turkiet, inbillar mig att vi endå inte kommer behöva dem här hemma mer innan.

Blir inte mycket mer gjort i det här hemmet i dag, nu ska jag slå mig ner i soffan och se på Unga mödrar och sedan SOVA!
Gud så skönt det skall bli.

Moas sista dopp i den svenska sjön 2009?



Hoppas ni haft en bra dag, Kram

Godmorgon

Har precis lämnat barnen på dagis så dom skulle hinna till frukosten, är inom snabbt hemma och slänger i mig lite fil sen bär det av till jobbet.

Hoppas ni får en fin dag, Kram

H&M

Hittar en massa snyggt inne hos H&M här gäller det att hålla hårt i pengarna:)
Ett axplock utav det som gärna får hoppa ner i vår shoppingkorg

Till Oscar

 

Till Elliot och Alexander

     

Till Moa

     

Mest till Moa jag vet, men det är ju så mycket roligare att köpa tjejkläder, eller?

Men somsagt, min lista på "villhakläder" är bra mycket längre än såhär, törs nog inte ens visa den för gubben, skulle jag köpa allt jag ville skulle vi få leva på vatten och bröd i turkiet för att kunna lösa ut paketet:)

Brukar ni andra handla mycket på H&M? Jag brukar inte göra det egentligen men har blivit mer och mer i det sista.

Kram

Jag är med och tävlar

kotteshoppen

Jag är med och tävlar om ett presentkort på 500 kr hos enburkrussin.se
Var med och tävla här du också!

 


Vi kom oss iväg

En lite runda blev det.

Fick hämtat mina pengar för mina trasiga byxor och sedan åkte vi till Frölunda torg, skulle in på Village och shoppa lite snyggt til hösten men gud vad besviken jag blev, inget nytt och fint alls, bara en massa gammal rea:(

På svenska hem blev besvikelsen ännu stärre, dom har plockat bort allt "krafs" och har bara stora möbler kvar, och jag är inte intresserad av en soffa för 15000 just nu, skit också, när man väl har fått ett presentkort kan man inte använda det, så typiskt.

Hittade ett linne för 49 kr inne på Lindex och en kjol för 149 så lite till mig blev det för en gång skull, annars har jag lätt för att bara komma hem med saker till barnen.
Inne på H&M var det dock nära det åkte med en typ av kappa till Moa men jag hejdade mig och hängde tillbaka den.
Och tur var väl det, då jag kom hem hade vi fått katalogen med 10% rabatt på alla barnkläder, så nu ska jag se om den finns med där bara. Inte för att 10% är jättemycket men kläder till 4 barn kostar endel så ja vi tackar och tar emot.

Kikade lite snabbt o nej givetvis fanns den inte med i shop online men denna e jag lite sugen på

Eller vad tror ni, kommer hon se ut som knutten själv?
På bilden hade tjejen kjol och tights till och såg riktigt tuff ut.
Den andra jackan var med som en skepparkavaj eller vad man säger, mer snygg.
Jaja, förhoppningsvis behövs den inte än på ett tag så jag kan fundera lite till.

Nu är det dagishömtning

Uppe med tuppen

Ja till och med innan tuppen var Alexander uppe i dag, 5.30 hörde jag han komma smygandes i trappan så snabb som en vessla var jag där för att förhindra att resten av skaran vaknade.
Erbjöd honom att lägga sig brevid mig men nä han skulle upp till sitt rum igen så så fick det bli.
30 minuter senare vaknade Moa, och hon ville hänga med in till mig iaf, hon somnade om som en liten prinsessa och vaknade inte förrän 8.40 trots att killarna sedan länge var vaken och rumstrerade på övervåningen.

De små är någa timmar på dagis i dag så här sitter Oscar och jag i soffan och dricker saft och äter bullar, GI så det förslår.
Hade ju en lite runda jag hade tänkt vi skulle åka i dag och fixa endel men gud vad det känns segt, hade hellre lagt mig på kudden en timme.
Blir så lätt försoffad då jag har lediga dagar och inte kommer igång från morgonen, då blir hela dagen helt seg. Inte bra inte bra.

Man kanske skulle ta och hopp in i duschen så man blir lite pigg och sedan ta sig i kragen?
Får höra med Oscar vad han tycker, han är inte bättre han, ligger i soffan i bara kalsonger och tittar på Disneychannel, soffpotatis var det!

Hoppas ni har en bra dag, Kram

Pensionärsvarning

Nu sitter gubben och jag bänkade framför tv:n och tittar på Lotta på Liseberg med varsin lott dessutom framför oss.

Hade tänkt åka in och titta live men när jag ser hur mycket det regnar där så är jag glad att vi stannade hemma, mycket mysigare hemma i soffan uppkurad.

Men har ni tänkt på en sak, denhär killen osm sjunger Foxy låten, har redan glömt bort vad han heter men i alla fall, han var ju med på sommarkrysset i lördags med samma låt och nu är han här, har hänt flera gånger att samma artister är med veckorna efter varandra i dessa program med samma låt, lite trist kan jag nog tycka.

Nä nu ska jag kika in på svenska hem , fick ett presentkort där då jag fyllde år i maj och har fortfarande inte utnyttjat det så det är hög tid.
Ska förbi hjälpmedelscentralen i morgon också tänkte jag, var dit med jobbet förra veckan och rev sönder mina byxor på en av deras stolar. Ofta är man alldeles för snäll när det gäller sånt och håller tyst men jag tog mod till mig och gick och frågade om dom inte hade ansvar för deras möbler och att mina byxor repades upp.
Och det lönade sig, så nu kan jag hämta ut pengar till ett par nya byxor, det tackar vi för.

Ma höres, Kram

Börjar dra ihop sig

Ja som sagt börjar det dra ihop sig inför vår efterlängtade Turkietresa, helt ofattbart vad tiden gått fort, tittar men på biljetterna kan man se att bokningen är gjord redan i början av mars. Då känndes det som en hel evighet och nu åker vi snart, wiii

Alla väskor är inhandlade och nu fattas bara allt som ska vara i.
Det är nu jag behöver er hjälp.
Sist vi var utomlands var -06 så vi var en vecka till Bulgarien med killarna, Oscar var 4 och Elliot och Alexander var 1år, men har helt glömt vad vi packade förutom kläder.

Vad får man absolut inte glömma när man reser med små barn?
Får man ta med något som helst flytande in i planet? tänkte på barnfestis eller liknande till starten.
Soldräkter, är det nödvändigt?
Badblöjor, eller räcker baddräkt?
I medicinväskan? något mer förutom alvedon och vätskeersättning?

Börjar nog få lite resfeber, känns som allt jag tänker på nu förtiden handlar om resan eller möjligen jobbet.

Typiskt nog har vår lilla dvd spelare som skulle rädda oss från härjande barn, på något mystiskt sätt gått sönder, står att luckan är öppen fast den inte är det:( Frågan är då ska man kosta på sig att köpa en ny eller ska vi orka ta med den med 2 skärmar och en massa sladdar? I-landspriblem jag vet.

Nä nu ska jag fortsätta "jobba" sitter och jobbar hemma nu i kväll, gud vad lyxigt det lät:) har alltid varit lite avundsjuk på dom som kan jobba hemmifrån, märks inte va?
Nu i kväll står att ringa runt och få in vikarier på listan.
Och sedan ska jag skriva lite arbetsbeskrivningar.

Våran katt Tarzan


Ha en fin kväll, kram

Helgen

Han aldrig skriva något i går efter att vi kommit hem från stranden.
Jag  "vann" i alla fall så det blev en tur till sjön men besvikelsen var stor då vattnet var iskallt, var bara gubben och Moa som badade och inte var det länge heller.
De flesta satt faktiskt uppe på sina filtar och solade istället för att bada så vi var alltså inte ensamma om att tycka det.

På vägen hem for vi inom Maxi och köpte lite grillgrejor och lördagsgodis.
Och sen spenderade vi kvällen på altanen, mysigt!

I dag var solen inte lika pigg på att titta fram så badplanerna för i dag ströks och istället for vi till Barnens hus för att fylla på barnens såpbubblelager.och för att handla lite mat.
Åkte även inom triumfglass lagerförsäljning, och gud vad med glass man fick, tog 2 kulor var men det var nog mer som 6 kulor, Moa och jag delade men endå orkade vi inte äta upp.

Väl hemma var det dax för middag och sedan tog vi fram assistenten och satt en bulldeg, hade egentligen ingen lust men hade lovat barnen....dom tycker det är så roligt att baka.
Tar ju trots allt inte så lång tid att baka bullar när man väl sätter igång.

Den andre tjejen på jobbet är fortfarande sjuk så i morgon hoppar jag in och jobbar mellan 8 och 14, lite tråkigt för Oscar som blir ensm hela dagen men han brukar tycka det är ganksa mysigt att få rå om sig själv och titta på tv utan att någon klåfingrig lillasyster byter kanal.
Gubben ligger ju i sovrummet och sover så helt ensm är han ju inte och skulle det vara något akut så vet han att han kan väcka honom.

Måste verkligen komma ihåg att ringa 3 i morgon också, jag är INTE glad på dom nu!

Hoppas ni alla få en fin vecka, Kramar

Godmorgon

Vaknade av mig själv kl 7.30 i dag, kanske ingen jättelång sovmorgon men i alla falla 2 timmar längre än jag har fått sova i veckan. Underbart.
Barnen kom nertassande vid 8 och satt sig och tittade på tv, så vi vuxna kunde ligga kvar och dra oss till 9.

När frukosten var avklarad fick vi ett litet ryck och började städa av i köket, av någon anledning så vaknar vi ofta upp på lördagsmorgnar och funderar över om något haft fest hemma hos oss utan att låta oss vara med, diskbänken var överbelamrad. Men tyvärr så är man oftast så trött när fredagen kommer så vi lämnar ofta alla på bänken och tar det lördagmorgon istället. Vi prioriterar att ta det lungt på fredagskvällaran för att varva ner efter veckan.
I dag blev det även lite grovrengörning av spis, fläkt och skurande av diskbänk, så nu går det att spegla sig i köket:)

Vad vi ska göra i dag har vi inte riktigt bestämt, har endå tänkt låta Moa sova middag innan vi ger oss iväg någonstans.
Men troligtvis blir det väl stranden, men då kvarstår frågan, havet eller sjön?
Jag gillar insjöarna bättre medans gubben som är uppväxt vid havet gärna åker dit.
Tycker det känns mycket frächare i insjöar än i havet.

Vad föredrar ni?

Har även skrivit ut våra biljetter nu på morgonen, det börjar dra ihop sig nu.
Tittade i tidningen och nu är det 32 grader i Alanya, lite väl varmt men inte 40 grader iaf som många varnat för att det kan bli i slutet av augusti.

Hoppas ni får en fin dag ute i solen, Kram

Vardagen och nya arbetsuppgifter

Så har vardagen kommit ikapp oss, klockan ringer i mitt tycke mitt natten, 4 sömniga barn ksa väckas, kläs på och skjutsas till dagis/fritids och den minst lika trötta mamman ska iväg till jobbet.

Var jättetrötta allihopa i morse, men iväg kom vi och i tid dessutom.

Har haft en bra dag på jobbet idag, känndes riktigt bra då jag gick därifrån.
Har haft lite ångest inför jobbet ett tag men tror det kan lösa sig riktigt bra inför hösten.

Schemat kommer bli MYCKET bättre än det jag har i dagsläget, kommer till exempel bara behöva jobba varannan fredag.
Sen kommer jag även få endel nya arbetsuppgifter. Ska överta endel arbetsledar uppgifter så som att rekrytera ny personal och arbetsmiljlfrågor, samt vid behov ordna vikarier då vi ordinarie av någon anledning är frånvarande.
Känns jättekul och spännande.


Efter jobbet i dag har vi mest gått runt och plockat pch försökt organsiera allt vi inte hunnit med under veckan, medans barnen varit ute och lekt och badat i lilla poolen.

Har även börjat plocka fram endel inför resan, man får plocka fram eftersom man kommer på saker, annars glömmer man.











Kram

Typiskt

I dag började jag jobba ingen på riktigt efter semestern, och som jag sagt hela tiden, den dagen kommer solen.
Och visst var det så, när jag tittade på termometern då jag kom hem visade den 30 grader i solen, så typiskt.
Menmen, det är väl bara till att gilla läget,  får utnyttja helgen till max istället.

I dag åkte min mamma hem så nu är det lugnt och skönt igen:)
Nejdå skämt o sido, vi har haft jättestor hjälp av henne, hon har tvättat, dammsugit, torkat golv, åkt och handlat för oss, evigt tacksam för alla hjälp.

I morgon börja allvaret på riktigt, så det är till att ställa klockan på 5.30 så man hinner köra hela rundan med lämningar innan jobbet. I dag tog snälla mamma en morgonpromenad med alla barnen till dagis så jag fick en halvtimmes extra sömn, det tackar vi allra ödmjukast för, jag är nämligen inte känd för att vara morgonpigg.

I morgon blir det tydligen en runda på IKEA med jobbet, så det är nog dax för mig att leta upp min plånbok som jag lagt på ett alldeles för bra ställe, vilket gör att jag inte hittar den nu:(

Kram

Don´t drink and drive

Fanns passande nog en drickahållare fram på cykeln.
Den tyckte Moa var perfekt att ha sin vällingflaska i


Tjejen med stl 19-20 på skorna har snitt brorsans skor i stl 30, men en fördel med detta var ju att hon nådde fram till pedalerma då, dom är inte dumma dom små:)

Återkommer med Ullaredsfynden, ska hoppa in och jobba extra i morgon så det är dax att sova.


Kram

Tidig morgon

Har varit vaken sedan 4.45 i dag, Moa vaknade av att hon på något sätt lyckats dra loss hela spjälskyddet och snurrat in sig i det, fråga mig inte hur.
Såg att hon inte skulle vara nöjd med att lägga sig ner igen och somna om så jag tog in henne in till mig, även där snurrade hon runt en massa men 5.55 lyckades hon äntligen somna om, skönt tänkte jag och försökte själv få mig några minuters sömn till.
Några minuter ja, 5 minuter senare står alexander helt skräckslagen och skriker i trappan, det regnade och blåste så det smattrade på hans fönster, och rädd för åskan som han är trodde han väl det var den.
Mamma tog honom snabbt och tog in honom till sig men Moa hade ju givetvis redan vaknat, så det var den sömnen det.
Både hon och jag lär var aningens trötta i dag.

Men vad piggar inte upp bättre än en tur till Ullared, stora shoppingkontot är förberett och långa listan nerpackad, nu åker vi!

Kram

Vrålåket

Har haft dåligt samvete för att vi inte köpte någon ettårspresent till Moa länge nog nu så en kväll när vi endå var ute och snurrade i Örebro för att hitta en husvagnsaffär tog vi vägen förbi Toys R Us.
Anledningen till att det inte blev någon present till henne var ju för att hon var sju sjuk dåoch låg mycket på sjukhuset och att jag egentligen tänkt beställa en tavla från Isa form till henne men nu kan jag inte bestämma mig för vilken jag vill att hon ska ha:)

Dålig bild men den är tagen sent på kvällen inne i förtältet.
Ville inte packa upp den innan hon somnat för då skulle vi väl aldrig fått henne i säng:)



Fanns jättemånga olika varianter av trehjulingar med handtag men givetvis tyckte ju jag den dyraste var finast.
Men den känndes även stabilast och med bäst konstruktion.
Just nu sitter alla tillbehören på förutom soltaket som var lite för mycket.
Men snart kan vi plocka bort både bågen som går runt om för att hon inte ska ramla ur och ryggstödet.
Det som är bra är att än så länge när hon inte när  fram till pedalerna  sätter hon bara upp fötterna på de utfällbara fotsöden så kan vi styra framhjulet med vårt handtag, skit smidigt.
Ni kan tro hon åkt runt som men prinsessa på campingen.

Så här såg det ut då hon kom ut till förtälltet på morgonen.



Den ser väldigt prålig ut ser jag men måste säga att den var av väldigt bra kvalitet och vi är jättenöjda, speciellt Moa!

Kram

Avundsjuk?

I torsdags lämnade vi Örebro för att försöka komma undan regnet, gick väl sådär kan man väl säga, hamnade i Lidköping på en om möjligt ännu blötare och geggigare camping.
Frågan var liksom om det var någon idé att ta på sig stövlarna eller om det var lika bra att bara kavla upp byxbenen och fortsätta glida runt i foppatofflorna.

Försökte oss på att äta ute då vi trodde det värsta regnvädret dragit förbi, gick väl sådär, mitt i middagen öppnade sig himlen igen och det fullkomligt vräkte ner.
Resten av kvällen spenderade vi sittandes inne i husvagnen, var inte ens någon idé att försöka sig på några utomhusaktiviteter.

Tidigt på fredagsmorgonen kopplade vi på husvagnen och styrde den hemmåt, årets husvagnssemester var slut!

Trots allt regn har vi endå haft en bra semester, höjdpunkten var förståss att få träffa mammarussin och hennes familj, men även Gustavsviks bad var en upplevelse, både för oss och barnen, dit kommer vi absolut att återvända!

Men så var det detdär med städning av husvagn då man kommer hem, inte fullt så roligt som att packa den innan avresa.

Tog oss iaf i kragen direkt då vi kom hem och började tömma, tog väl en par timmar och resultatet i tvättstugan blev detta





Regnkläder, jackor, kläder, sängkläder och handdukar i en salig röra, och allt ska tvättas, i skrivande stund har vi tvättat 7 maskiner och 5 återstår, överlever vår tvättmskin det här så överlever den allt:)

Inga smickrande bilder för vår tvättstuga men detta blir sviterna efter en veckas vistelse i husvagn för 7 personer.

Hoppas ni andra har fått besök av det vackara vädret ni med, nu ska vi grilla

Kram

RSS 2.0