Helg

Äntligen helg igen, så skönt, och inte gör det saken sämmre att det ska vara upp emot 30 grader varmt heller.
Måste verkligen få köpt en pool till barnen i år, den stora vi hade slängde vi då vi flyttade och förra  sommaren tyckte vi inte det var någon ide att köpa någon då det var så dåligt väder.

I dag har jag alla barnen hemma, ska ta o städa upp lite här inne nu på förmiddagen så ska jag då jag lagt de två mellersta att sova middag och väckt gubben ta bilen och åka och handla lite mat till helgen och även se om jag får tag på några snygga spaljeer att ha på garageväggen så att clematisen har något att klättra på.
Funderar på sånna i stål eller vad man säger men kan även tänka mig att bygga några i trä, så vi får se vad det blir har inte riktigt bestämt mig ännu.
Sen får nog även Plantagen sig ett besök, ska inhandla svart bets för att måla pallkragarna, tror det kan bli snyggt.

Nä nu väntar den första tvättmaksinen på att bli hängd...

Trevlig helg

Pallkragar

Igår spenderade jag eftermiddagen men fötter och huvud i ungefär samma breddgrad.
Pallkragarna kom på plats, jord fylldes i och sedan var det dax att plantera.
I den ena har jag planterat blommor, den andra 6 stycken plantor med smultron och i den ska även jordgubbar planteras så fort jag bestämt mig för vilken sort vi ska ha. Trodde i mn enfalld att det bara var att gå att gå till närmsta plantagen, hämta jordgubbsplantor och sedan betala, men se så lätt var det inte, fanns ju miljarder olika ju:(
Jaja iaf så i den 3:e lådan har jag och lille A planterat morötter och sallad. Så nu är det brar att ligga i med vattnandet och hoppas på att något tar sig.






Ha en trevlig dag, nu tjatar de små om att få gå ut så de e väl bäst o följa efter...

Trädgården

Nu har vi äntligen kommit igång med trädgården, man känner sig trots allt lite stressad då de flesta andra kommit ganska långt i sina. Visserligen har endel bott här nästan ett år långre än oss och sen har ju inte alla 4 barn under 6 år som ska passas heller:)
I går efter lite krångel fick vi iaf tag på 3 stycken pallkragar där vi ska plantera lite smått och gott, jag är ingen stjärna på odling så 3 pallkragar räcker gott till oss. Tänkte plantera smultron, jordgubbar och lite olika sorters blommor, och sen ska barnen få sätta sallad, morötter o lite sånt, så får vi se om det blir något.
Ska bara invänta att maken vaknar så ska vi fortsätta grävandet och sedan hämta jord så vi kan få fyllt dom.
Ska bara leta reda på kameran så ska jag lägga in lite bilder ( kameran har vait borta sedan i lördags då vi hade dop)

Nä nu ska jag ta med mig lilla M ut och fortsätta gräva längs häcken för att sedan fylla på med lite täckbark, tror det kan bi snyggt. Som de e nu så är det långt gräs innemellom häcken som inte är speciellt snyggt.

Återkommer somsagt med bilder

Ha det!

SOL!!!

Vilken fanstastisk helg det varit, soligt och varm, inte helt fel. Tyvärr skulle temperaturen sjunka med en 10 grader till veckan, så typiskt, de e bara till o hålla tummarna att det hinner vända och bli bättre igen till helgen då vi ska döpa lilla M.
Har vi tur o inga fler kommer med återbud blir vi runt 30 stycken och då e det skönt om vi även kan sitta ute.

På tal om återbud, vad e det med folk egentligen, blir både irriterad, besviken och ledsen, vad e det som gör folk så nonchalanta? vissa har inte ringt överhuvudtaget för att säga om dom kommer eller inte, vissa man pratar med vet inte ens vilken tid det är fast dom fått inbjudningskort och andra liksom bara skiterr i att göra något för att kunna komma fast dom egentligen kan om dom tagit tag i det i god tid.
Vi förväntas alltid dyka upp då andra ordnar något men när vi ordnar något såsom, dop, kalas eller liknande så e det precis som att de inte e så noga, de e ju bara vi som ordnat.
En sak har jag iaf lärt mig, dethär e sista gången jag lägger ner tid energi och pengar på något, tar hellre de pengarna de endå kostar och lägger på vår familj och hittar på något kul, när det endå inte uppskattas av andra:(

Nä nu ska jag inte gnälla mer, blir bara så enormt besviken, hoppas ni haft en bra helg iaf.

Nu väntar en ny vecka , förhoppningsvis går den fort, på fredag kommer nämligen mamma med hennes gubbe och barn och min faster med gubbe.

Kram

Altan och Kontor

Nu var det länge sedan jag skrev igen, har varit fullt upp!!
Stora E har byggt altan på ena sidan av huset, vi ska ha altan även på kortsidorna vid köksutgången och mellan garaget och huset men det får vänta, huvudsaken vi har utanför vardagsrummet där vi har utemöblerna.
Förra sommaren satt vi inte ute mycket alls då det var så bökigt att behöva sätta på sig skor varje gång men gick ut genom dörren, så altan var första prioritet i år (bilder kommer senare)
Sen har vi även hunnit lägga stengång fram till huset, gräva ut för husvagnsparkeringen och gjort en rabatt, så på latsidan har vi definitivt inte legat:)
Mitt uppi dett har vi haft magsjukebesök i familjen, som tur var inget långvarigt. A har även en välldig host och astman gör sig påmind, även lilla M låter lite pipig så i dag 10.50 ska vi till barnmedicin för att kolla upp henne också.

Slänger in en bild på kontoret, som vanligt ganska dålig kvalitet på bilden men jag försår inte vad som hänt med kameran, har varit jättenöjd hittills men nu blir korten inte alls bra längre, frågan e bara varför?

image20

Ha det

Kram Linda


RSS 2.0