Badbilder

Dagarna går till största delen ut på att bada så mycket som möjligt, vädret är kanon!
Det finns 2 fina pooler på campingen som vi utnyttjar till max, barnen vill gärna bada i den stora men nu i går och i dag då jag varit ensam med alla barnen i husvagnen så har dom fått nöja sig med barnpoolen där jag kan ha bättre uppsikt på dem alla, dom är ju några stycken:)

De flesta bilder såhär långt innehåller således badbilder på barnen.
Tänkte jag skulle se vad det mobila bredbandet går för och försöka ladda upp lite bilder.



Elliot i dagens snyggaste frisyr, vill du ha en likadan är det bara att ta ett par simglasögon under luggen:)



Moa och Elliot



Alexander

Oscar har lyckats vara på andra öventyr de gånger jag haft med mig kameran tyvärr, men samtidigt är det ju bra att han hittat saker att göra som han tycker är roliga, i dag tex har han varit med i barnklubben på morgonen och på eftermiddagen har han hoppat i hoppborgen som de blåste upp.

Kram


Mobilt bredband

Är just hemkommen från en snabb shoppingtur.

I våra påsar kan man bland annat hitta, 2 klänningar till Moa, ni vet sånna sköna som man bara kan dra på.
En ny klocka till Oscar, för övrigt hans 5:e på en par tre år:( Dom andra har gått sänder i bandet och i dagsläger är det inte lönt att köpa nytt band då man kan få en klocka för nästan samma pris.

Men det bästa av allt, i den största påsen av dom alla fanns det allra viktigaste, ett mobilt bredband från tre, så nu ska jag förska uppdatera lite även fast vi latar oss vid poolen halva dagarna, sover middag och sedan spenderar andra halvand av dagen i en stol i förtältet medans grillen går varm utanför.

Nu är det iaf dax att lyfta på rumpan och ta med hela familjen ner till servicehuset för duschning.

Hoppas ni har det lika gott i värmen som vi, i dag har det nog varit över 30 grader här, vi har 18 i havet och 26 i poolen, inget att klaga på alltså.

Och Oscar, till och med han tycker det är roligt:) I dag spenderade han 3 timmar i barnklubben på morgonen, han var eld och lågor då han kom tillbaka då dem fått spela minigolf. Tyvärr höll väl det glada humöret inte i sig speciellt länge men man får vara glad för det lilla.

Kram

Minitonåring

Snälla säg att det inte blir värre.

Oscar är 7 snart 8 år och beter sig som om han vore 15-16, han skriker gormar, är stor i munnen och allmänt uppkäftig.
Så himmla tråkigt, allt man gör är liksom fel:(

Nu har jag bokat in oss en hel vecka på den campingen vi var på i midsommar.
Det är en 5 stjärnig camping men fina lekplatser, affär, fin minigolf och pool och alla tänkbara bekvämligheter. Nu vill han inte åka, klockan är snart 11 på kvällen och han står och gornar och skriker på övervåningen för att han måste följa med, för det vill han då rakt inte, han ska vara hemma och gå på fritids.

Han har varit den som tjatat och frågat när vi ska åka med husvagnen innan och nu har han helt plötsligt vänt, det är inte alls roligt längre:(

Jag blir så ledsen, man lägger ner tid och pengar på att göra roliga saker för barnen också får man dethär tillbaka, man tappar liksom sugen.
Själv har man jobbat hela veckan och bara längtat tills vi kan koppla på och åka.

Jaja det blir nog bra till slut men sånt här gnäll kan verkligen göra att man själv tappar lusten.

Nu ska jag iaf gå och lägga mig, har varit en lång vecka

Detta är en kass bild och den enda vi har på oscar från hela midsommarhelgen, vilket betyder att han inte tillbringat speciellt mycket tid med oss utan varit ute och lekt och spelat DS med sina kompisar så han kommer få en bra vecka, han vet bara inte om det:)



Godnatt

minisemester

Så var man på jobbet igen, ingen rast o ingen ro.

Men nu har jag iaf bestämt att vi tar oss en liten minisemester i husvagnen till helgen igen, ska bli skönt att bara kunna slappna av utan måsten.
Kanske tar jag med mig lite smyckesgrejor och får lite halsband gjorda till och med?

Gubben har en vecka kvar att jobba innan han går på semester medans jag "fick" en ledig vecka lite oväntat.
Så är vädret fint stannar nog jag och barnen kvar i husvagnen hela veckan och ligger och glassar vid poolen medans gubben sliter på jobbet.

Nu är det lunch som gäller här.

Ha det gott

Jag ska aldrig

Usch säger jag bara, min kolega har semester vilket innebär att jag får jobba mer, så denhär veckan har jag jobbat 8-17 varje dag. Vilket inneburit att jag åkt hemmifrån kl 7 och inte varit hemma förrän 17.30.
Måste ge en eloge till alla heltidsarbetande mammor som jobbar så, jag hade aldrig orkat!!
När jag kommer hem är det ju dax för mat och sedan påbörja kvällsrutinerna samtidigt som det ska tvättas, städas o fixas, phu!
Men nu är det bara en dag kvar sen är det helg igen,så jag ska nog överleva hoppas jag:)

Ska försöka få lite tid över i kväll och ladda upp lite bilder från vår midsommarhelg.
Vill även tacka för de fina kommentarerna, ska in och läsa ikapp hos er också, har över 200 inlägg på bloglovin att läsa ikapp..

Hoppas ni har det gott i värmen, Kram

8 år

I dag har gubben och jag varit gifta i hela 8 år!

Förstår inte var tiden tagit vägen, 8 år, det känns som det var i går.
Men vi har hunnit med en del, när vi gifte oss var jag i v 27 och vi hade lite tidigar insett att vår nyinköpte 2:a på 3:e våningen utan hiss inte var det ultimata för en barnfamilj så i augusti 2001 flyttade vi in i en 3:a och en månad senare föddes Oscar.
I maj 2002 hittar vi ett hus och slår till, vi flyttar dit exakt ett år efter alltså i augusti 2002.

Vi renoverar och fixar med huset och i juli 2004 får i ännu ett plus på stickan och vid ultraljudet hittar de inte ett utan hela 4 foster. Det blir en tumultartad tid, vår utlandsemester med min mamma ställs in och istället blir det många vändor fram och tillbaka till sjukhuset, och efter modigt övervägande bestämmer vi oss för att göra en fosterreduktion och i februari 2005 föds Elliot och Alexander i v 33+5.

Vi börjar inse att vårt dåvarande hus är för litet för 3 barn och börjar leta nytt och hittar av en slump det vi letar efter, ett nybyggt hus med många sovrum. Vi skrivet papper i september 2006 säljer vårt hus den 30 januari och bor sedan på några bekantas uppfart i vår husvagn i en månad tills vi får tillträda till nya huset.
Flyttar in i huset den 1 mars och i slutet av mars får vi ett plus igen och i januari kommer vår första dotter, lilla Moa o ja ungefär där är vi väl i dag fast hon redan hunnit bli 1,5 år.


Har inga direkta planer för dagen men på något sätt borde vi väl fira det.
Eftersom vi inte har någon barnvakt så lär det inte bli någon middag ut i dag, men solen skiner ju för fullt, kanske skulle man shoppa lite gott och åka ner och sätta sig på klipporna vid havet?

Vi får se vad det blir, men något blir det i alla fall.

Hoppas att er midsommarhelg varit lika underbar som våran, kommer uppdatering om den senare men nu ska jag ut i solen och njuta, Kram


Välgräddad

Är det inte typiskt, nu har det varit "fint" väder i flera dagar och i dag börjar det regna och ska tydligen göra i morgon med.
Kan bli riktigt mysigt att sätta upp förtältet på husvagnen i spöregn.

Gjorde mig lite för i går och körde inom Maxi på vägen hem för att inhandla aluminiumformar att göra paj i.
Gjorde 2 pajer då vi kommer bli 9 barn och 6 vuxna på midsommarafton,sätter in dom i ugnen och sen ska jag och Elliot bära ut lite grejor i husvagnen sen kommer en granne förbi och börjar prata och då kan ni säkert lista ut resten själva.
2 timmar!!!! senare undrar Erik vad det är som luktar inne i huset, och tar ut  2 välgräddade pajer ur ugnen.
Det stod max 30 minuter på receptet men pajerna såg precis lika fina ut som dom brukar så frågan är om man törs äta dom iaf, kankse inte bjuda på men våra huliganer är inte så kräsna så dom äter nog upp dom iaf.
Men vad tröt man blir på sig själv, är inte första gången jag glömmer nåto i ugnen.
De sista 3 gångerna vi försökt värm vitlöksbröd i ugnen så har det slutat med svartbränt bröd som vi varit tvungna att slänga, fattar ni eller, 3 gånger, hur kan man göra samma misstag så många gånger utan att lära sig, det är jag i ett nötskal det!

Vi sa förresten upp våran hemtelefon nu första juni för att i fortsättningen få alla våra samtal som rings till vårt fasta nummer vidarekopplat till min mobil.
Nu var jag då tvungen att säga upp vårt fasta bredband och måste alltså skaffa ett mobit.
Vet jag pratat om det innan men liksom inte tagit mig för att underska det så mycket och nu har det ju kommit en helt uppsjö av nya produkter.
Ni som använder mobilt bredband, vad har ni och vad tycker ni om det?

Nu är jag hungrig och smart som jag var tog jag inte med mig någon mat utan inbillade mig att jag skulle klara mig fram till 13 då jag slutar. Får köpa mig en sallad på Donken då jag åker hem tror jag minsann.

Hoppas ni har en bra dag i regnet, Kram

Packapackapacka

Hållt på och packat i 2 dar nu men det känns endå som man glömt en massa.

Det är både för och nackdelar med att ha husvagn, ska man resa med resväska har man sitt begränsade utrymme att packa på, i husvagnen får man plats med en hel del, kikar man in i husvagnen kan man tro vi ska vara borta 4 veckor och inte 4 dagar, haha

I dag efter jobbet bytte jag bil med Erisk syster så vi kan komma iväg, vi får nämligen inte dra husvagnen med vår bil utan E kort då alltihopa vägen över 3,5 ton.
Till nästa sommar MÅSTE vi ha E kort, eller vi och vi, gubben måste :)

Nu måste jag ta tag i det sista innan jag ska gå och och lägga mig, jobbar 7-13 i morgon sen är det raka vägen hem för att koppla på husvagnen och sedan iväg.

Hus, katt och kaninvakt är fixad och instalerad.
Nog för att larmet sköter sitt jobb bra men något som det inte kan är att mata husdjur!

Nu måste jag fortsätta, hörs vi inget innan så önskar jag er alla en riktigt glad midsommar, UTAN regn tack!

Kram

tänka på sig själv

Att det ska vara så svårt att tänka på sig själv och vad som är bäst för sin familj.
Den här veckan är verkligen fullbokad  sedan innan och nu är den andra på jobbet sjuk och då blir ju givetvis jag tillfrågadom att jobba extra.
Något som jag egentligen inte alls har tid med, men snäll som jag är så sa jag att jag kunde jobba iaf 4 timmar i går eftermidag, fine, kändes bra att kunna hjälpa till.
Men så i dag ringer hon igen och frågar om jag kan hoppa in, och även fast jag verkligen inte kan får jag så enormt dåligt samvete och känner att jag sviker henne.
Men nånstans så är ju ett jobb "bara" ett jobb, min familj är ju trots allt det som går först.
Blir endå så trött över att hela tiden behöva gå och må dåligt över att man inte kan jobba extra då det behövs , eller att jag är hemma ibland då barnen är sjuka.

Usch, måste komma på andra tankar.

Håller på och packar husvagnen för fullt samtidigt som det ska städas o grejas, och ute skiner SOLEN för en gång skull.
Tänk om sommaren är på väg trots allt?

Vad har ni andra för planer i dag?

Kram


Galet

Alltså denhär helgen har verkligen inte varit någon vanlig helg, jag har nämligen varit ut, ut som i ut på krogen.
Efter lite räknande kom vi fram till att det måste vait typ 6-7 år sedan jag var ute sist.

Spenderade lördagen tillsammans med Moa och Sofia, var och kikade i lite affärer, köpte bland annat 2 resväskor på coop för 99 kr styck, det kallar jag bra pris!
Sen var vi på IKEA och köpte 2 stora tavellister och 4 Ribba ramar, allt detta ska upp över våran säng.

Sofia skulle ut med en kompis och frågade om jag skulle med, kändes lite sådär, jag menar har man inte vairt ute på så länge är det ju inte direkt så att man har vanan inne och bara slänger på sig något snyggt och drar iväg.
Spenderade nog över 2 timmar med att rota i garderoben efter något passande.
Allt känndes som om jag var klädd för företagsmiddag typ.
Men tillslut hittade jag fram ett linne som var sneskuret över bröstet och med lite volang, någon som förstår hur jag menar?
Iaf till det ett par svarta byxor och fram med klackskoran, sen bar det iväg.

Var på lite "förfest" hos hennes väninna innan vi tog bussen in till stan, hamnade först på en liten bar på en liten gata som jag inte vet var den låg haha
Sedan fortsatte vi vidare till Avenyn och Parklane, eller hur det nu stavas.
Tiden gick fort och vid halv 3 var vi tvungna att bege oss för att ta sista tåget hem.
Var hemma vis straxt efter 4 och vaknade 8.
Trots att vi bara sovit i 4 timmar var jag oförskämt pigg och var ute och städade oc fixade i husvagnen på eftermiddagen.
Kanske är ett plus att ha små barn trots allt, man behöver inte så mycket sömn, och inte så mycket att dricka heller för dricker man bara 1 gång om året så behövs det inte så mycket för att snurra till det i den lilla hjärnan:)

Men måste endå sammanfatta det hela med att, det var jättekul att komma ut men det är absolut inget jag saknar, nångång sådär vart 5:e år räcker gott för mig!

I dag står förberedelser inför husvagnstrippen på schemat, sedan ska jag jobba 16-20.

Hoppas ni andra haft en bra helg, Kram

Vägning

Ja så hade jag ju vägdag i går men dagen gick i ett så jag han aldrig skriva något i går.

Hade räknat med ett plus dehär veckan då det verkligen varit allt annat än GI mat, eller vad sägs om Thaimat, Kebab, Butterkaka och vaniljbullar.

Men till min stora förvåning blev det endå ett minus, inget stort men endå ett minus -0,1, nöjd är ja endå, eftersom jag svullat lite väl mycket.

Nästa vecka ska jag verkligen inte äta så mycket skräpmat, , får se hur det blir på midsommar, men mycket av midsommarmaten är ju endå bra mat, så som äggen, majonäsen, gräddfilen, men hur är det egentligen med sillen, funkar det eller ska man vara försktig med den?  Mamma Russin, vet du?

Så här ser de första 3 veckorna med GI ut

V. 1 -1,9 kg
v. 2 -1,7 kg
v. 3 -0,1 kg

Tatalt 3,7 kg och 7,3 kg kvar till mitt första delmål.

Kram

Nu ligger dom och väntar

Både barnen och hörselskydden, ligger och väntar på att det ska bli lördag.
I morgon ska alla killarna iväg och titta på MonsterTruck, dom är så uppspelta så dom knappt kunde somna nu i kväll.

Dessa ligger framtagna på bänken för säkerhets skull, vet inte hur mycket det låter men bättre att ta det säkra före det osäkra.


Peltors skyddskåpor, jättebra! Finns bland annat att köpa på  Barndesign.se
Men vi har givetvis köpt våra i Ullared:)

Jag och Moa blir alltså ensamma hemma några timmar och kommer troligtvis hitta på något skoj med min arbetskamrat som också är hemma själv då´hennes sambo jobbar, får se vad vi hittar på.

Så i morgon kl 14 intar 3 (4) förväntansfulla killar Ullevi för att se på dessa monster



Här har vi just ätit räkor och nu ligger vi i var sitt hörn av soffan och njuter av att det är helg.

Ha det gott, Kram

jobbjobbjobb

Så sitter man här igen, gubben kom hem tidigar i natt så han fick äran att lämna barnen på dagis i morse medans jag kunde få 30 minuters sovmorgon, gött!

Har verkligen legat i hela morgonen så nu är alla dagens måsten avklarade, himla skönt, nu är det bara o beta av det som dyker upp efterhand.
Det jobigaste är nog att jag måste ut en sväng efter unch och det spöregnar!
Dessutom tog jag den lilla bilen i morse och där låg det inget paraply så jag lär ju var pisseblöt då jag kommer tillbaka.

I dag ska jag äntligen betala vår resa också, bara den e slutbetald så känns det lite mer verkligt.
Det viktiga som måste fixas sen är nu bara pass till Moa och Oscar och resväskor, har fortfarande inte hittat några som jag gillar och till rätt pris.

Har precis messat gubben och beställt räkor till i kväll, så nu hoppas jag bara på att de återstående 8 timmarna går fort.

Ha en bra dag, Kram

Ullared

Ja somsagt så hoppade jag och Oscar in i bilen och styrde den mot Ullared.
Åkte vid 10 och var hemma igen vid straxt efter 14, då hade vi hunit strosa runt inne på Ge-kås och ätit en sen lunch.

Såhär såg det ut i vår tvättstuga då vi kom hem



3 fulla påsar som dessutom vägde bly.
Bland annat  detta blev det.



  Lego till Oscars kompis som han ska på kalas till i morgon 89 kr, strumpor, 9.95 kr paret, små lampor som jag har tänkt använda till ett litet kök vi ska bygga till barnen, 39.95 för 3 stycken, vantar, nappar och nappflaska till Moa och nya tvättlinor som jag hoppas få användning fölr då jag övertalat min man att bygga en torkställning ute.



En skjorta och 2 T-shirtar till gubben och 2 T-shirtar till Oscar, sammanlagt c:a 300 kr, som hittat

Var i går och letade regnkläder till Elliot och Alexander men gav upp då det bara fanns dedär tråkiga blå och röda regnkläderna på både H&M och Kappahl, Lindex stjärnsett tyckte jag såg för tråkigt ut.
Hittade detta i Ullared för ett riktigt bra pris, 129 kr för byxa och jacka, så det fick bli ett varsitt till dem.
Det verkar ju ska regna hela sommaren så det är bäl bästa man e förberedd



Sen fick vi givetvis med oss en hel massa till men inget som är speciellt roligt att visa upp.

Nu ska jag kika på hjälp jag är med i en japansk tv show, har aldrig sett det tidigare.

Ha en bra kväll


Igen

Nä gott folk, blev så besviken när jag kollade igenom vad jag köpte i Ullared och insåg att jag hade ju inget roligt alls.
Så nu tar jag med mig Oscar och åker dit igen:)

Hörs vi kväll!

Skolavslutning

Ibland är det tur man har killar, klev nämligen upp kl 7 i morse för att sedan kvart i 8 vara på skolan, men det gick bra, allt var föreberett och alla var tillsnoffsade och klara.

Då kyrkan är rellativt liten och barnen väldigt många har dom delat upp avslutningen i 2 delar.
I år tillhörde vi den första gruppen  som tur var, så Oscar gick till sitt klassrum medans vi gick mot kyrkan för att få sittplatser, vilket vi lyckades med i år som tur var.
Förra året fick vi först stå ute i regnet och vänta och när vi väl kom in fick vi stå upptryckta mot bakre väggen och såg i princip ingenting.
F-1 klasserna var först ut och sjöng 3 fina sommarlåtar, bland annat den med Lasse Berghagen, ni vet den då han tar av sig sin kavaj, kommer inte ihåg vad den heter, men det var lite roligt att få höra lite anmnat och inte bara den blomstertid nu kommer.



Som ni ser blev bilderna jättedåliga då vi tyvärr endå satt långt bak och att det var så mörkt i kyrkan, vår lilla blixt klarde liksom inte att lysa upp hela:)
Oscar står iaf längt ut till vänster i mitten, om någon har bra syn.

Efter kyrkan gick vi till klassrummet där fröknarna pratade lite och sedan blev det saft och bullar till alla barnen.



Hade tänkt avv vi efter detta skulle åka och äta på någon lite finare restaurang men det vill inte Oscar, hans önskan vara att åka till köpcentret och äta på hans favoritcafé Linnéa, så det fick det bli!
Efter han ätit klart tog vi fram presenterna, var så roligt att se att han blev så glad, ögonen bara tindrade och genst kom frågan, när ska vi åka hem?
Tyvärr hade vi några ärenden att göra innan men vid 12 var vi hemma igen och sedan dess har han i princip suttit och spelat SimCity, han har sagt flera gånger att spelt verklgen är jätteroligt så det är kul att man lyckats.
Var till och med själv tvungen att ta fram vårt gamla spel och instalera i datorn:)
Nu kommer vi givetvis inte att tillåta att han sitter och spelar flera timmar i sträck varje dag men i dag var en lite speciellt dag.

I eftermiddag har vi tagit det lugnt hemma, jag har hunnit med att vara ute och gå en timme nästan och sedan förstörde jag det med en fika då jag kom hem igen, menmen, kände att jag ville fika med de andra i dag.

Viktminskningen kommer abslut inte vara lika stor som föregående veckor då det blivit lite för mycket fuskande i veckan pga anledningar jag kunnat rå över, men jag käner såhär, så länge jag är medveten om vilka fel jag gör och varför så är det okej! Bara att ta nya tag!







Hoppas ni haft en bra dag, Kram

Blandat

Är ledsen att säga det men när jag skulle ta fram det jag shoppadei ullared insåg jag ganska snabbt att jag inte alls hittat så mycket som jag trodde.
Alltså jag kunde inte gå som jag ville och kika på det jag hade lust med men såhär dålig shopping var det länge sedan det blev, måste verkligen åka dit snart igen!

Vi kanske skulle ta en liten mammabloggshoppingrunda? Ullared är ju verkligen ett paradis för barnfamiljer!

Blev givetvis lite av det som man alltid köper, ni vet shampoo, balsam, duschcreme, tvättmedel, tandborstar o annat tråk, sen lite till barnen, inte ett endaste klädesplagg konstigt nog.



Lite av det sedvanliga godiset (som jag INTE ska äta av), asfaltskritor för 3.95, nya simglasögon 9.95, gummisnoddar och ett Sim City spel till Nintendo DS 149 kr.
Har ingen aning om spelet är bra, köpte det mest av nostalgiskäl.
Vi brukar skoja om det ibland när vi pratar om vad vi gjorde innan vi fick barm, och det vi brukar komma på är att vi ofta satt uppe halva nätterna och spelade antingen Sim city eller The Sims haha

Vad gjorde ni andra innan ni fick barn?

Ja det var inte mycket jag hade att bjuda på inte, somsagt såhär dålig brukar jag inte vara på att shoppa:)
En stekpanna fick jag ju iof med mig hem också, min mamma råkade tappa våran andra i golvet då hon var här vid jul så den har varit alldeles skev, men först nu har jag alltså fått tummen ur och köpt en ny, en från Tefal.

Innan jag tog tåget in till stan i dag han jag inom Elgiganten för att se om de hade några Nintendo DS inne.
Några fanns det kvar så ett sånt fick följa med mig hem.

Oscar ska få det av oss och min mamma i skolavslutningspresent i morgon + simcity spelet, han kommer bli överlycklig.
Han har verkligen gått och suktat efter ett sånt jag vet inte hur länge.

Tror det kommer bli jättebra att ha med sig då vi åker med husvagnen, eller till hösten då vi åker utomlands.
Han har annars ganska kort tålamod och ger sig gärna på en lite fight med sina syskon när tillfälle ges så jag hoppas detta kan minimera det lite iaf.

I kväll har jag varit ute och promenerat med min jobbarkompis, var endå tvungen ut och leta blommor.
Oscar har avslutning i morgon och alla barnen ska ha med sig en liten blombukett då dom går in i kyrkan.
Förra året köpte vi en liten buket men fick i år klart för oss att det skulle man minsann inte gör, buketten skulle plockas ute! Så det vara bara till att ge sig ut i regnet och leta.
Väldigt dåligt med blommor var det men det får inte hjälpas, det blev lite hundkex och lite andra rosa blommor, hoppas det duger åt herrn.

Köpte förresten lite nya kläder till honom då jag var inne i stan.



Det är ju ingen sommarvärme direkt så det fick bli långbyxor och till det en rutig skjorta, sen får han ha jacka med sig.

Ja som jag skrev så regnade det då vi var ute och gick så jag får göra er besvikna och hoppa över bilderna på min nya frisyr i dag, dom kommer liksom inte till sin rätt, ser mer ut som en dränkt katt just nu haha

Men det kommer, jag lovar, var dock inte så säker på att något mer än håret är med på bilderna, jag själv hatar att vara med på bild, blir aldrig, verkligen aldrig bra på bild.

Nu är det sanart dax att säga gonatt, måste ju vara pigg i morgon då man ska upp tidigt o styla barnen

Ha det gott



Fullt upp

Ett snabbt inlägg innan jag hoppar in i duschen.

I dag ska jag ut och shoppa Nintendo ds till Oscar och förhoppningsvis även få tag på min frisör.
Har inte klippt mig sedan i höstas sä det är dax nu!
Sen ska en liten blombukett inhandlas + lite nya kläder till Oscar, fullt upp med andra ord.

Återkommer med ullaredsuppdtering och kankse tom bilder på min nya frisyr om jag har får någon tid i dag.

Ha en bra dag, Kram

Måste bara fråga

När jag växte upp firade vi alltid skolavslutningen lite med att först fika hemma på dagen och sedan gå ut och äta på kvällen.
Det var alltså inte bara vi som gjorde det utan nästan alla gjorde så plus att man då fick en liten present, ni vet något användbart som en klocka eller liknande.
Givetvis var även mormor/morfar farmor/farfar med under dagen.

Min mamma ringde förra vecka för att höra så vi hade köpt någon present till Oscar och att vi nu båda tagit ledigt o ja ni vet hur mammor är, och jag hörde hur lugn hon blev på rösten då vi båda fått ledigt och presenten var på G.(vi köper den tillsammans med henne då den blev lite väl dyr i år)

Sen tänker jag på Eriks försäldrar, dom vet inte ens vilken dag han slutar och har nog inte en tanke på att ens komma och fika den dagen.

Hur firade ni andra då ni var små, hur har ni gjort med era egna barn?
Ni som inte har skolbarn, hur är det med dagsiavslutningar, följer mor och farföräldrar med så sånt hos er?

Ha en fin dag, Kram

Bäst

I dag har jag nog världens bästa jobb, vi ska till ULLARED!!!!!

Har bytt lite tider i veckan då Oscar slutar skolan på onsdag och fritids är stängt på torsdag samt att Moa ska till läkaren på torsdag så jobbar jag 12 timmars pass måndag och fredag för att få ihop lite timmar istället för att bara ta ledigt.

Vad ska ni andra göra i dag?

Jihoooo

Kan nästan inte fatta det!

Egentligen har jag ju vägdag på måndagar men eftersom det är en ganska dålig dag att väga sig på så ska jag försöka flytta min vägdag till fredag.
Så isätllet för att göra en jättekort vecka och byta direkt så tar jag ett steg i taget så denhär veckan infaller således vägdagen i dag söndag.

Eftersom vi hade städdag i området i dag kl 10 så var det till att masa sig upp i bra tid för att hinna få i barnen frukost, få på dem och sig själv kläder.
Ställde mig på vågen ganksa dirket för att inte hinna stoppa något i munnen innan:)
Och vågen visade otroliga -1,7 kg trodde inte det var sant.
Så på lite mindre än 2 veckor har jag alltså gått ner 3,6 kilo, jag kan inte vara annat än nöjd

Tänkte jag skulle försöka sätta små delmål för att inte ta mig vatten över huvidet, så till mitt första delmål har jag nu 7.4 kilo kvar, det målet hoppas jag lyckas komma till innan vi åker till turkiet i augusti, borde inte vara någon omöjlighet hoppas jag.

Hoppas ni har en bra söndag, Kram

Vilken morgon

Har inte gjort något vettigt alls i dag.
Vaknade i morse av att alla killarna var vakna, vände mig för att se klockan och vad ser jag, jo 5.58, hallå liksom, det är lördag mina små herrar, gå och lägg er!
Dom hade givetvis inga planer på att somna och dom är inte av det tysta slaget så Moa vaknade ju givetvis också, svintrött!

Så hela förmiddagen har vi legat i sängen/soffan och kikat på barntv hela familjen, har inte orkat något mer.
Moa somnade för middagsvila redan kl 10, får se hur det artar sig liie senare i eftermiddag, tror inte vi får henne att sova 2 gånger nämligen.

Jag ska nog ta tag i mig själv och åka och handla lite mat, vi ska ha över några bekanta med deras 3 barn och äta tacos så då är det nog bra om vi har det hemma:)
Gubben ska jag sätta på att fixa 3 barnstolar från garaget så alla barnen har någonstans bra att sitta, sen ska han nog få städa toaletten också, en höjdar uppgift på en lördag.

Hoppas ni andra har en fin lördag, Kram

Utrymme

Vad roligt att höra hur ni andra bor och hur ni resonerar kring utrymme.
Det är nog som många av er säger att man blir aldrig nöjd hur man än har det.
Men det konstiga är att jag trodde väl aldrig att jag skulle sitta och säga att vi bor för stort.

Det hus vi bodde i tidigare var på 87 kvm + en källare på 87 kvm jättelitet alltså så jag inbillade mig att så stort som möjligt var bäst och blev givetvis jätteglad då vi fick möjlighet att bygga detta huset vi bor i idag.
Nu har jag lite andra tankar.
Vårt hus är nästan 200 kvm och har 8 r o k, drömmen hade varit ett enplanshus på runt 160 kvm men gärna med lika många rum, för dom behöver vi ju!
Problemet när jag tänker efter är nog egentligen inte ytan utan att de 4 sovrummen ligger en våning upp. Dom glöms liksom bort, tyvärr måste jag säga, känns tråkigt att inte kunna utnyttja huset till fullo.
Men som ni anda också säger, det kommer bli kanon då barnen blir större och dom kan husera ensamma på övervåningen med sina kompisar med tv-spel, datorer och annat roligt.

Men då kvarstår ju endå frågan, ska man tänka så långt i framtiden och fortsätta ha en "tom" övervåning eller ska an tänka mer på nuet och flytta till ett hus som är mer anpassat efter hur familjesituationen ser ut nu?

Vilka problem man kan ha, ska fortsätta fundera lite på det här medans jag går och steker lite pannkakor:)
Hoppas ni andra har en bra fredag, själv slutar jag 19 som vanligt men sen väntar HELG!
Och nästa vecka blir inget sig likt.

Ha det gott, Kram

så var man på jobbet igen

Vet inte vart vår eftermiddag tog vägen i går.
Killarna kikade lite på tv då de kom hem från dagis medans jag , gubben och Moa gick ut för at klippa gräset.
När vi kom in var klockan helt plötsligt 18 så det var dags att göra middag, blev tacos, i bröd för de andra och tackotalrik för min del.
Vi 19 nattade vi barnen och klockan 20 somnade jag i soffan, det var den kvällen det.

Vet inte vad det är med mig, jag drömmer så fruktansvärt mycket på nätterna nu i det sista, inga roliga drömmar utan sånna som man vaknar av.
Det kan handla om inbrottjuvar som kommer, folk som slåss o jag sånna inte allt för roliga.
Jättestressande och jobigt då jag jobbar och vet att jag måste upp då klockan ringer oavset hur trött jag är.
Hoppas verkligen det är övergående.

I dag står storstädning på schemat när jag kommer hem, kul kul.
Vi har ett stort I landsproblem, vårt hus är för stort!!
Visst det är jättebra med stort hus, alla har egna rum o så men när det kommer till städningen är det inte lika roligt längre. Sen att vi inte utnyttjar övervåningen som vi borde är ännu en grej, barnen sover bara där uppe, resten av dygnet står den tom. Enda gången vi vuxna är upp dit är på kvällen då vi lägger barnen och på morgonen på vi väcker dem.
Visst när dom blir tonåringar allihopa kommer det ju vara jättebra med en egen våning, frågan är bara om det är värt att ha en övervångenin"hängande över en" i så många år innan den används?

Hur stora hus/lgh har ni andra och hur resonerar ni ang detta, hur stort ska man ha/behöver man?

Dax att jobba

Kram

Godmorgon!

Klockna är 9.40 och jag har redan varit vaken i 4 timmar, helt sjukt, men börjar man sju och ska lämna 4 barn innan så är det bara att bita i det sura äpplet och gå upp när klockan ringer.

Frukosten i dag blev inget avancerat, orkar inte stå coh gra frukost hemma innan ajg åker så det fick bli en smothie gjorde på vaniljfil utan socker och frysta hallon.

Till Lunch har jag med mig rester från gårdagens middag.
Vet inte om det är något mannens familj kommit på eller om det är fler som äter Murr?
Väldigt enkelt och gott är det iaf, man bara bryner på köttfärs och strimlar vitkål och vänder ner och låter den bli mjuk tillsammans med köttfärsen, salta lite och sen är det klart!
Smidigare kan det nästan inte bli!
För att få lite smak på det hela brukar jag ta lite BBQ krydda på det hela, låter kanske konstigt men gott blir det, o det är ju huvudsaken.

Måste få tacka för alla fina kommentarer och alla peppning på gårdagsn inlägg, känns verkligen toppen att ha så många som stöttar en. Ska förska att ha tid och kika in hos er alla under dagen.

Nu ska jag göra lite nyta på jobbet tror jag

Kram

GI

Hade egentligen inte tänkt skriva om det här men känner att det kanske kan vara bra men något som puchar en att inte fuska:)
Innan jag blev gravid med Moa gick jag ner 25 kilo med GI metoden, underbart.
Men så flyttade hon in och allt vad GI glömdes och därmet skenade vikten iväg igen.
Nu är det snart 17 månader sedan hon föddes och jag har gått ner 19 av de kilon jag la på mig under graviditeten men många fler att ta av.
Så i måndags den 25 maj körde jag igång igen.
Är inte helt tillfreds med tanken att skriva ut vad jag väger men tänkte iaf att jag skriver vad jag gått ner varje vecka så får vi se om/när bomben släpps:)

Har inte bestämt riktigt vilken dag jag ska ha som  "vägdag" men eftersom jag började på en måndag så blev det att jag vägde mig igen i går och hade helt otroligt nog gått ner 1,9 kilo, hurra hurra, nog för att jag vet att man ofta går ner mycket just första vecka men är jag endå  otroligt nöjd.
Nu är det bara resten kvar.

Ha en bra dag, Kram

Måndag igen

Gårdagen fortlöpte någorlunda smärtfritt, några mindre incidenter av syskonbråk bara.
Barnen spenderade hela dagen i den lilla poolen.
Har förskt att köra någon light variant av GI nu i veckan som var men i går gjorde jag ett undantag och gjort potatisgratäng, grilld kyckling och bea till morsdagsmiddag, underbart gott var det vill jag lova.

I dag hade jag tid hos dendär trevliga doktorn som gärna vill ta en extra kik på de nedre regionerna:(
Kl 10 skulle jag vara där, gubben skulle passa barnen, men när klockan var 9.45 kunde jag inte vänta längre utan var tvungen att ta med dem.
Elliot och Alexander skötte sig bra, dom väntade ute i väntrummet, var bara tvungen att säga till dom en gång!
Moa var med mig inne i undersökningsrummet och låg på min mage och gosade medans doktorn grejjade, såg säkert lite roligt ut, men ibland får man hitta på lite egna lösningar.
Så nu är jag en spiral "rikare".
Har aldrig haft någon innan och vet väl egentligen inte vad jag ska förvänta mig, men det blir nog bra?

Nu sover Moa och killarna sitter och tittar på tv, ja jag vet det är fint väder och dom borde vara ute, meneftersom Moa sover på altanen så fick det bli såhär i dag.

Nu ska jag försöka mig på ett röj här hemma, hemskt vad stökigt det blir inne då man är ute hela helgen.

Kram

RSS 2.0